Fashion Friday | Een nieuwe baan, een nieuwe outfit

Het voorjaar staat weer voor de deur: tijd om je kledingkast van een frisse wind te voorzien. De winkels hangen vol met allerlei leuke items. Omdat ik zelf ontzettend veel kleding, schoenen en andere accessoires had, waar ik vrijwel niets mee deed, moest ik eerst ontspullen. Dat was één van mijn doelen voor 2017. Mijn kledingkast was vol, maar een groot deel droeg ik nooit. Tijd voor een rigoureuze opruiming. En dat is gelukt, via JouwMarktkraam. Nu is het tijd voor een nieuwe outfit. Kijk je mee?

Ontspullen en een no-buy

Het begin van het jaar had ik twee grote plannen met betrekking tot mijn kleding: het moest minder en ik mocht niets nieuws kopen. Zeven kratten vol met kleding die ik niet droeg. Zonde. Deels zelf gekocht en zelfs ontvangen. Ondertussen is de eindstand 1,5 krat met spullen. Ik vind dat ik goed bezig ben geweest. Ondanks dat ik nog een een no-buy van mijzelf tot eind maart, had ik een nieuwe outfit nodig. En waarom? Omdat ik deze week begonnen ben mijn nieuwe baan en daar hoort een nieuwe outfit bij.
#goedbezig

Dat betekent dus weliswaar dat mijn no-buy stopt, maar ik vind dat ik het goed gedaan heb. Ruim twee maanden heb ik helemaal niets gekocht. Geen beautyproducten, geen schoenen, geen kleding, geen drogisterij artikelen, niks. Schouderklopje voor mijzelf. En stiekem is het een heerlijk gevoel dat ik nu zo veel heb kunnen opruimen en andere mensen blij heb kunnen maken met mijn spullen. Yess.

Een nieuwe baan, een nieuwe outfit

Tja, heel cliché misschien, maar ik vind dat bij een nieuwe start een nieuwe outfit hoort. De eerste indruk bij je nieuwe collega’s krijg je maar een keer en dat moet goed zijn. Stiekem is het natuurlijk ook prettig om je goed en zelfverzekerd te voelen in een mooie outfit. In mijn zoektocht naar een nieuwe outfit, heb ik diverse winkels bezocht. Uiteindelijk ben ik op de ‘zakelijke’ afdeling van de Esprit een aantal mooie items gevonden. Ik ben vooral blij met mijn rode kanten top en mijn roze jurkje. Ondanks dat ik bij mijn nieuwe werk wat minder formeel gekleed hoef te gaan, vind ik het stiekem maar al te leuk om mooie en iets wat zakelijke kleding te dragen.

Wat draag jij het liefst naar je werk?

Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reply
  Eveline Fleur
  17/03/2017 at 6:36 am

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ik draag graag een mooi jurkje of een mooie top met rokje naar mijn werk. <3

 • Reply
  Rachelle
  17/03/2017 at 7:14 am

  Ik loop nu nog stage, maar ik loop stage e n ga ook werken in het ziekenhuis. Dus de outfit is niet zo belangrijk want ik heb elke dag een uniform aan 🙂

 • Reply
  Darina
  17/03/2017 at 7:31 am

  Mooie selectie, ik hou heel erg van streepjes. Ik hoef niet echt formele kleding te dragen, dus het is een casual chic mix. Jeans, blousje, laarsjes of straks loafers.

 • Reply
  Kelly
  17/03/2017 at 8:16 am

  Toffe items!

 • Reply
  Amy
  17/03/2017 at 8:19 am

  Mooie stukken heb je gekozen! Ik loop als make-up artist 90% van de tijd rond volledig in zwart dus helaas heb ik niet zoveel keuze, haha!

 • Reply
  Jessica J.
  17/03/2017 at 9:54 am

  Die kanten top is inderdaad heel erg mooi; helemaal mijn ding! En ik ken het, bij sommige mijlpalen hoort nu eenmaal een nieuwe outfit. 🙂

 • Reply
  Marloes - GLAMOURMOES
  17/03/2017 at 10:13 am

  Super netjes dat je 2 maanden een nobuy hebt volgehouden hoor! Mooie zakelijke items heb je uitgekozen. De rode kanten top is inderdaad erg mooi. Zelf werk ik bij een bank, dus ik draag veel blousjes en zwarte broeken.

 • Reply
  Jamey
  17/03/2017 at 2:38 pm

  Wat leuk! En gefeliciteerd!

 • Reply
  Manon
  17/03/2017 at 7:26 pm

  Ik had je volgens mij al een keer gefeliciteerd met je baan, maar alsnog een keer gefeliciteerd! Ik vind dat je leuke items hebt uitgezocht. Ik heb op mijn werk al een soort van ‘pak’. Gewoon een hele saaie basic-fit pak die niet eens leuk is haha

 • Reply
  Joyce rdt
  18/03/2017 at 3:44 pm

  Maandag begin ik bij mijn nieuwe werk en ik ga ook op de ietwat zakelijkere tour met mijn outfit. Ze zijn op kantoor best casual, maar net als jou vind ik het gewoon een fijn gevoel voor mezelf. Liefs.x

 • Reply
  Irene
  18/03/2017 at 6:10 pm

  Ik begrijp je volledig! Ik doe nog altijd voort met geen kleding en schoenen. ben ook een nieuwe baan begonnen maar doordat ik al wat had opgeruimd, had ik ineens weer oog voor sommige dingen die ik al lang niet had gedragen. Haha :p dan lijkt het toch een beetje alsof ik iets nieuws heb :p
  Ik doe nog voort tot aan m’n verjaardag. Dan wil ik wel graag een keer gaan winkelen!

 • Reply
  Marleen
  19/03/2017 at 10:37 pm

  Super goed een nieuwe baan! En wat een leuke items! Vooral die lichtblauwe off shoulder top!

 • Laat een reactie achter