5 manieren om geld te verdienen met je blog

Iedereen wil geld verdienen met zijn of haar blog en daar zijn talloze mogelijkheden voor. De meeste zijn voor de hand liggend, maar er zijn – als je er creatief over nadenkt – nog veel meer opties hoe je geld kunt verdienen met je blog. Want vergeet niet dat je blog jouw online portfolio is dat iedereen kan bekijken. En daarnaast heeft bijna iedereen social media accounts gekoppeld aan zijn of haar blog en die kun je ook slim inzetten om geld mee te verdienen. In dit artikel vind je 5 manieren om geld te verdienen met je blog.

1. Ga aan de slag met affiliatie programma’s

Waarschijnlijk heb je er al eens van gehoord. Je hebt in Nederland diverse affiliatie bedrijven. Kort gezegd vertegenwoordigt een affiliatie bureau diverse merken en zorgen ze ervoor dat je als merk zijnde reclame krijgt en uiteindelijk meer omzet. Het is goed om te weten dat elk affiliatie bedrijf andere merken vertegenwoordigt. Het is daarom niet handig om je maar bij één affiliatie bureau in te schrijven, want dan loop je inkomsten mis.Affiliatie netwerken in alle soorten en maten

Het beste is om je bij alle affiliatie bureaus in Nederland in te schrijven, want dan kun je het meeste verdienen. Bijna alle redelijk grote bedrijven werken met affliatie programma’s. Als een bedrijf er niet tussen staat waar je het liefste wél geld mee wilt verdienen, kun je ook nog altijd naar hun eigen website gaan. Vaak hebben grote bedrijven namelijk ook hun eigen affliatie programma. Neem Wehkamp als voorbeeld. Zij werken niet samen met affiliatie bureaus, maar je kunt wel rechtstreeks (via hun) een account aanmaken en affiliatie links maken.

Dit zijn de grootste netwerken om je bij aan te sluiten:

 • Meld je hier aan voor Daisycon
 • Meld je hier aan voor Linkpizza
 • Meld je hier aan voor Awin (voormalige Zanox)
 • Meld je hier aan voor Tradetrackers

2. Deel via social media een affiliatie link

Heb je een nieuwe blouse gekocht waar je heel blij mee bent? Deel hem via je social media kanalen. Als je er vervolgens ook nog een affiliatie linkje bijvoegt waar andere mensen het product kunnen kopen, kun je op die manier je blouse terug verdienen.

Dit kan uiteraard ook met een vakantie die je geboekt hebt, een paar schoenen of een goed boek. De kans is minder groot dat mensen meteen een vakantie boeken via die link, maar wel aannemelijker dat mensen een boek of kledingstuk afrekenen waar jij dan weer een commissie aan verdiend.3. Verdien geld met je Pinterest account

Via Pinterest kun je eindeloos de mooiste reis foto’s pinnen, maar je kunt natuurlijk ook af en toe producten uit webshops pinnen. Als je aan al die producten die je uit een webshop pint, ook nog eens een affiliatie link hangt, kun je op een simpele manier geld verdienen. Zelf heb ik een redelijk groot Pinterest account (bekijk hem hier), maar je moet niet verwachten dat je meteen honderden euro’s gaat verdienen. Maar zodra je pins ook diverse keren gerepind zijn, kun je er een leuk zakcentje mee verdienen. Binnenkort komt er een uitgebreid artikel online hoe je op verschillende manieren heel eenvoudig geld kunt verdienen via Pinterest.

4. Ga aan de slag als spreker

Niet iedereen zal dit leuk vinden, maar het is wel een manier om geld te verdienen. Je blog is immers je portfolio. Als je al wat langer blogt, kun je je ervaringen delen. Regelmatig worden via Twitter, LinkedIn of in Facebook groepen, oproepen geplaatst waarin mensen op zoek zijn naar een spreker die meer kan vertellen over bloggen, social media, nieuwe vormen van communicatie (online), etc. Als je het niet erg vindt om te presenteren, is dit een ideale manier om betaald over je passie te praten.

5. Installeer Google Adsense

Quick win. Niet iedereen is fan van Google Adsense, omdat het werkt aan de hand van cookies. Je ziet advertenties die aansluiten bij jouw zoekgedrag op het internet. Heb je eerst bij Zalando gekeken voor nieuwe schoenen en bezoek je daarna mijn blog? Grote kans dat je op mijn blog in de Google Adsense ruimte die schoenen weer ziet. Toch is het een simpele manier om geld te verdienen. Zelf plaats ik in elk artikel een smalle horizontale banner van Google Adsense en in de sidebar vind je Google Adsense ruimtes.

Afhankelijk van de waarde van de klik, kun je ongeveer tussen de €0,15 en €2,50 per klik op de advertentie verdienen. Als mensen vervolgens ook nog een bestelling plaatsen bij bijvoorbeeld Zalando, is je klik meer waar en krijg je bijvoorbeeld €2,50 voor de klik. Deze inkomsten zijn uiteraard volledig afhankelijk van je aantal bezoekers.

Dit waren 5 manieren om geld te verdienen met je blog. Over een paar weken komt deel twee online waarin ik nog meer manieren deel hoe je geld kunt verdienen met je blog.

 Hoe verdien jij geld met je blog?

Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Enigma
  11/02/2018 at 10:50 am

  Ik schrijf op Yoors, waar je ‘punten’ verdient aan de hand van pageviews. Telkens je een ‘mijlpaal’ oversteekt, krijg je een aantal punten. Op een zeker bedrag krijg je die punten uitbetaald in euro’s.
  Hoe beter de inhoud, hoe meer lezers en hoe meer je verdient.

 • Reply
  Jessica J.
  12/02/2018 at 8:32 am

  Ik schrijf heel soms een artikel met een gesponsorde link in. Verder word ik niet betaald, maar ik ben dan ook maar een hobbyblogger met daarnaast een fulltimebaan. Hier in België is het niet zo simpel om je bij de KvK in te schrijven en heb ik dus ook geen btw-nummer, vandaar.

  • Reply
   admindiolifestyle
   12/02/2018 at 7:12 pm

   Voor affiliatie heb je geen KVK nummer nodig. Dus dat kun je zeker proberen, ook als hobby blogger. 🙂

 • Reply
  Shirley
  12/02/2018 at 3:06 pm

  Ik heb toch zeker al 150 euro verdiend. Gelukkig heb ik geen ambitie om mijn inkomen uit mijn website te halen, dan was er nog een lange weg te gaan, haha. Het is wel een leuk extraatje natuurlijk.

 • Reply
  Stephanie
  12/02/2018 at 8:56 pm

  Ik verdien geen geld met mijn blog, ik doe het er naast voor de fun omdat ik fulltime werk.
  Wel erg interessant artikel!

 • Reply
  annesplek
  14/02/2018 at 9:57 am

  Wat een handig artikel! Ik ben dan wel een hobbyblogger, dus ik ga het eens even checken 😉

 • Laat een reactie achter