Book Review | AupairAnoia

Een tijdje terug ben ik naar de kringloop geweest. Daar had ik toen een aantal mooie boeken voor een  klein prijsje kunnen meenemen. De boeken waren eigenlijk nieuw. Ik nam uiteindelijk vier boeken mee naar huis waar onder andere dit boek. 
De kaft van het boek ziet er uitnodigend uit en heeft veel kleur. Dat zorgt ervoor dat ik geprikkeld wordt en het boek graag wil lezen. Wanneer het een saaie kaft heeft, laat ik het sneller liggen.


Het boek gaat over een Goois gezin met vier kinderen. De ouders hebben allebei een drukke baan en zijn veel van huis. Het is daarom wel belangrijk dat er iemand is voor de kinderen. Ze willen liever niet opa’s en oma’s inschakelen en besluiten daarom op zoek te gaan naar een au pair. Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen gaat dat helemaal mis. Er komen heel wat verschillende au pairs over de vloer, maar uiteindelijk hebben ze heimwee, hebben ze geen klik met het gezin, hebben ze verkeerde vriendjes of bedenken ze ze zich au pair helemaal niet bij hun past. Een groot drama.
Zoals je je natuurlijk wel kunt voorstellen brengt dat heel wat stress met zich mee, want er moet toch iemand de kinderen opvangen. De twee oudste zijn een meisjes, de oudste zit in groep 2 en de jongste gaat naar de peuterspeelzaal. Ze hebben ook nog een tweeling van twee jaar oud die veel tijd en energie vergen, aangezien het jongens zijn en nu al af en toe ondeugend zijn. Hoe dan ook probeert het gezin structuur te bieden aan de kinderen en in hun eigen leven. Uiteindelijk vinden ze een oplossing en bedenken ze zich wat de beste manier is om hun kinderen op te vangen.

Door allerlei omstandigheden is het een hilarisch boek om te lezen. Ik kan het iedereen dan ook aanraden. Het boek leest zich erg gemakkelijk en is lekker als je een boek wilt lezen en je verstand op ‘0’ wilt zetten. Er zit weinig diepgang in het boek, maar dat is ook wel eens lekker. Ik kan iedereen dit boek aanraden. De naam van het boek is AupairAnoia en het is geschreven door Nicky Huisman & Leonie Verbeek.

Lezen julllie ook wel eens een boek?

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply
  Iris - TBM
  10/02/2014 at 6:40 am

  Leuk! Ik hou heel erg van dit soort leuke, vrolijke boeken! Hij klinkt erg leuk!

 • Reply
  Stephanie
  10/02/2014 at 8:59 am

  Klinkt erg leuk!

 • Reply
  Dascha Boonstra
  10/02/2014 at 9:08 am

  Klinkt wel als een super leuk boek 😀 Zou dit wel willen lezen.

  xoxo
  Its-dash.com

 • Reply
  Melissa
  10/02/2014 at 2:35 pm

  Klinkt leuk!
  x

 • Reply
  Vanessa
  10/02/2014 at 5:07 pm

  Lijkt mij een leuk boek! x

 • Reply
  Renate
  10/02/2014 at 7:43 pm

  Leuk! Het klinkt ieder geval als een leuk boek! Ik las toen ik jonger was echt enorm veel, maar ik heb er helaas de tijd niet meer voor, maar ik ben wel weer aan mijn favoriete boek begonnen: Carry Slee – Joel! <3

 • Reply
  Jhemyla | beautyenfashion.com
  10/02/2014 at 8:12 pm

  Ik ben erg benieuwd. Ik haal ook vaak boeken bij de kringloop.

 • Reply
  Birte
  10/02/2014 at 8:16 pm

  Ik ben altijd wel één of ander boek aan het lezen, en ben vooral verzot op chicklit en literaire thrillers.

 • Reply
  Marloes | The Style Sandwich
  10/02/2014 at 9:06 pm

  Ah klinkt super leuk! x

 • Laat een reactie achter