Studentenleven | Mijn verschillende studentenkamers

Je bent jong en je wilt wat. Na het behalen van mijn havo diploma koos ik voor een opleiding aan de andere kant van Nederland. Dat betekende dat ik ruim drie jaar geleden het Limburgse dorpje waar ik gegroeid ben, verruilde voor de Randstad. 
Ik vond een zolderkamer in Amersfoort. Mijn toenmalige zolderkamer kon je heel letterlijk nemen, want hij was niet alleen klein, donker en stoffig. De kamer ook had overal schuine wanden, waardoor er maar een klein gedeelte was waar je recht kon staan. Toen ik die kamer zag was ik blij en leek hij mij fijn, maar dat kwam mede ook door feit dat ik niet beter wist. Dit was de eerste studentenkamer die ik bezocht had en ik dacht dat ik een goede deal sloot. 

Al snel kwam ik erachter dat de kamer helemaal niet zo fijn was. Het was er in de winter heel koud. De kamer had enkel glas en talloze tochtgaten en ik had er geen ‘thuis’ gevoel. Daarnaast was het ook gewoon klein. Het was een klein zolderhokje met een keukentje erin. Of in ieder geval in hoeverre je het een keuken kunt noemen. In april 2012 verhuisde ik naar huidige kamer. De kamer waar ik nu woon is een wereld van verschil met mijn vorige kamer. Hier heb ik heel erg naar mijn zin.

Zo zag mijn vorige kamer eruit. 

Nu woon ik een groot klooster dat omgebouwd is tot een studentenhuis. Het is een enorm complex waar 134 kamers zijn. De kamers zijn weer onderverdeeld in allerlei units waar je met 6 of 8 mensen samenwoont. Zelf woon in een unit met van zes studenten. Dat betekent dat ik nog vijf huisgenoten heb, drie jongens en twee meisjes. We delen samen de badkamer en de keuken. De badkamer bestaat uit een mannen wc en een vrouwen wc. Geloof mij, dat scheelt een hoop. Daarnaast beschikken we over twee douches voor ons zessen. We hebben gezamenlijke keuken en woonkamer die in een ruimte zitten. Het is een typische studentenkeuken. Een verzameling van oude spullen die niet bij elkaar passen qua stijl, maar voor een studentenhuis zijn ze prima. Over een paar weken laat ik jullie mijn eigen studentenkamer zien in deze nieuwe rubriek.
Zo ziet onze woonkamer/keuken eruit na een grondige poetsbeurt.
Lijkt het jou wat om in een studentenhuis te wonen?

Volg mij op BloglovinFacebookTwitter of Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  Janniek
  06/11/2014 at 6:58 am

  Wat vervelend, gelukkig heb je wat anders (heeel leuks zo te zien) kunnen vinden! Ik ben ook student en woon in een appartement, studentenhuis is niks voor mij!

  • Reply
   admindiolifestyle
   06/11/2014 at 7:42 am

   Mijn huidige kamer bevalt Γ©cht heel goed! Die laat ik binnenkort zien in deze rubriek.

 • Reply
  Mirne
  06/11/2014 at 7:34 am

  Zit er nu wel leuk uit! Ik zou niet in een studentenhuis kunnen wonen denk ik, maar ik woon met mijn vriend in een appartement. Ik hou toch wel erg van mijn eigen keuken etc.

 • Reply
  Simone -lifeofsimone-
  06/11/2014 at 8:27 am

  Fijn dat je nu in zo'n grote kamer zit! Ik zelf woon nu zo'n 3 jaar in mijn studentenhuis en heb gelukkig meteen de goede gekozen (was ook de eerste die ik bezocht haha!) ik heb een super ruime kamer, op de begane grond en het is gewoon heel gezellig Γ©n schoon.

 • Reply
  Elke
  06/11/2014 at 9:22 am

  Wauw wat een verschil inderdaad! Gelukkig ben je nu wel tevreden πŸ™‚

 • Reply
  photographstories
  06/11/2014 at 11:30 am

  Een groot verschil, gelukkig heb je nu een leuk studentenhuis πŸ™‚

 • Reply
  Liese
  06/11/2014 at 11:50 am

  Wauw je huidige kamer is echt prachtig! Ik woon samen met een vriendin in een appartement en ben hier héél blij om te wonen πŸ™‚

 • Reply
  Bianca | Glamorous Lifestyle
  06/11/2014 at 12:43 pm

  Echt een wereld van verschil! Een studentenhuis is niks voor mij denk ik, tenminste, niet voor een langere termijn! Ik heb liever mijn 'eigen' plekje haha!

 • Reply
  Ellen VC
  06/11/2014 at 1:48 pm

  Zelf pendel ik elke dag tussen mijn thuis en Brussel. Best zwaar, maar misschien mag ik volgend jaar op kot πŸ™‚

 • Reply
  Karen Liesens
  06/11/2014 at 2:16 pm

  Wat jammer dat je eerst een slechte kamer had! Nu ziet het er wel erg gezellig uit!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  06/11/2014 at 2:38 pm

  Wat ziet het er nu gezellig uit! Mn vriend heeft een benedenwoning, slaapkamer, enkel glas, ZOO KOUD!

 • Reply
  Deisy
  06/11/2014 at 4:00 pm

  Blij om te horen dat je nu wel een leuk plekje hebt gevonden. Het hangt er bij mij denk ik af met wie ik samenwoon in studentenhuis: als de mensen leuk zijn, denk ik dat je sneller ook naar je zin hebt. Ook al lijkt mij badkamer delen niet ideaal haha: goed inplannen denk ik in de ochtend of valt dat wel mee ;-)?

  • Reply
   admindiolifestyle
   09/11/2014 at 1:42 pm

   Valt reuze mee! Ik douche altijd in de avond. Dus ik heb er geen last van!

 • Reply
  Manon Boerakker
  06/11/2014 at 7:05 pm

  Wat een verschil, ziet er leuk uit hoor!

 • Reply
  Roos' notes | Roos
  06/11/2014 at 8:06 pm

  Ziet er leuk uit! Zelf woon ik met twee meisjes, maar dat is niet echt 'n studentenhuis te noemen. Zoiets lijkt me niets voor mij denk ik πŸ˜‰ X

 • Reply
  MIXT fashion and lifestyle
  06/11/2014 at 9:53 pm

  Nou je bent er zeker op vooruitgegaan! Leuk om te zien:)

 • Reply
  Suze
  07/11/2014 at 5:43 pm

  Je bent er heel erg op vooruit gegaan zeg, veel huiselijker dit! Ben erg benieuwd naar je eigen kamertje πŸ™‚ x

 • Reply
  claudia verloop
  07/11/2014 at 6:38 pm

  Ik woon ook in een studentenhuis en ik vind het keigezellig!

 • Reply
  beautylisz.com
  08/11/2014 at 11:14 am

  Ziet er erg leuk en gezellig uit! Jammer van je andere kamer.

 • Reply
  Rosanne
  08/11/2014 at 11:38 am

  Ahh ik vind het zijn charmes hebben, al die oude niet bij elkaar passende spullen, heel leuk! Ik heb ook op twee verschillende kamers gewoond. In Tilburg in een vrouwenhuis met supergroot balkon (<3) en in Scheveningen in een studentencomplex maar zonder gemeenschappelijke ruimte, dus erg op mezelf. Maar wel op vijf minuten lopen van zee. Geweldig tijden gehad!

  • Reply
   admindiolifestyle
   09/11/2014 at 1:41 pm

   De studententijd is echt een tijd om nooit te vergeten! Leuk om te lezen!

 • Reply
  Claudia
  12/11/2014 at 9:42 pm

  Die studentenkamer in het klooster ziet er heel gezellig uit. Zo heb ik helaas nooit gewoond.

 • Laat een reactie achter