Het grote voeten dilemma | Sandalen vinden in maat 42

Jip, je leest het goed. Het grote voeten dilemma. Een dilemma waar ik vaak mee in de knoop zit, want ik ben redelijk lang en smal voor een meisje maar mijn voeten zijn buiten proportie. Oftewel, ik heb meestal maat 42 en soms maat 41 in mijn schoenen. Je snapt het wel, sandalen en grote voeten gaan niet écht samen.
In groep 8 was ik al het meisje met de grootste voeten. Ik had toen namelijk al maat 36, terwijl de meeste kinderschoenen maar gaan tot maat 35 of maat 36. Op die leeftijd was het dus bizar lastig om leuke schoenen te vinden die niet te volwassen waren voor een kind van 11.

Dat er minder keuze is in maat 42 ben ik ondertussen wel gewend. Ik let op het soort schoenen wat ik koop. Lijken mij voeten nóg groter in de schoenen dan koop ik ze simpelweg niet. Meestal gaat het goed. In laarzen of met sneakers zie je het niet altijd dat mijn voeten zó groot zijn. Totdat ik laatst nieuwe All Stars kreeg voor mijn blog. Wauw, mijn voeten lijken wel clowns voeten zo groot… 
Sandalen en grote voeten gaan in mijn ogen niet zo goed samen. Ik heb niet alleen hele grote voeten, maar ook nog eens hele lange tenen.. Ai! Dat was voor mij altijd de reden dat ik nóóit slippers, sandalen of andere zomerse schoenen droeg buiten. Binnen, als ik thuis was wel. Toch zijn sneakers of laarsjes in de zomer niet altijd even fijn. Daarom besloot ik een zoektocht te starten. Een zoektocht naar sandalen voor mijn grote voeten. Een haast onmogelijke zoektocht, want na heel wat online bestellingen en shop sessies had ik de perfecte zomerschoenen niet gevonden. Ik had de hoop al een beetje opgegeven, totdat ik vorige week onverwachts naar Amsterdam ging. Tijdens dit onverwachte tripje naar Amsterdam, kwam ik geheel onverwacht 😉 dé sandalen tegen voor mijn grote voeten!
De sandalen zijn maat 41, maar ze lijken niet zo groot. Daarnaast vallen mijn lange tenen niet heel erg op in deze sandalen door het brede bandje aan de voorkant. Ook vind ik het fijn dat de bandjes elkaar kruizen, waardoor ik wat meer steun heb aan de schoenen. 
Ik kocht de sandalen bij de Bijenkorf in de sale voor €39,98. Ze zijn volledig van leer en van het merk Unisa. Dat is overigens een merk wat ik heel fijn vind.
Wat vind je van mijn nieuwe sandalen?

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Esther -
  23/07/2015 at 6:04 am

  Leuke sandalen heb je uitgezocht! Ik heb zelf ook maat 41 (en bij Nike meestal 42), en herken veel problemen wel. Lage Allstars zitten er bij mij ook écht niet in. Verder heb ik er gelukkig niet héél veel last van, want alsnog genoeg schoenen in de kast 🙂

 • Reply
  Desiree Wanders
  23/07/2015 at 8:03 am

  Lastig! Gelukkig heb je nu wel mooie sandalen gevonden!

 • Reply
  xkimbakker
  23/07/2015 at 8:30 am

  Leuke sandalen! Ik herken je struggle helemaal .. Maat 42 en lange tenen. Schoenen shoppen is altijd lastig. Als ik sandaaltjes wil moet ik wel altijd zo'n tussenstukje hebben bij m'n tenen net als een teenslipper anders glijd ik helemaal naar voren en gaan m'n tenen zelfs over de rand. Zelf heb ik de perfectie sandaaltjes niet gevonden helaas 🙁

 • Reply
  wendy
  23/07/2015 at 10:49 am

  Mooie sandalen en ze lijken zo helemaal niet groot. Ik zelf heb maat 38 perfecte maat behalve als de schoenen uitverkocht zijn aangezien iedereen bijna maat 38 heeft haha. Maar ik snap je struggle helemaal, lijkt me lastig om mooie schoenen te vinden in maat 42.

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 • Reply
  Brittany Elizabeth
  23/07/2015 at 12:16 pm

  Ik ken de struggle alleen heb ik het juist andersom. Ik heb maat 35 en de volwassen schoenen afdeling begint vanaf 36.. Wat wel handig is is dat ik schoenen goedkoper kan krijgen aangezien het kinderschoenen zijn.

  Liefs, Brittany

 • Reply
  Nanne van Hout
  23/07/2015 at 3:54 pm

  Het lijkt me inderdaad lastig om schoenen in een grote(re) maat te moeten kopen. Sommige schoenen zien er vaak al lomp uit van zichzelf. Deze sandalen vind ik echter mega leuk en dat nog eens in de uitverkoop! Goede vondst 🙂

 • Reply
  robin
  23/07/2015 at 6:19 pm

  maar in allstars lijken je voeten sowieso groter >< maar deze zijn echt heel leuk!

 • Laat een reactie achter