Citytrip Praag | Deze hotspots mag je niet missen

Zoals jullie vorige week al gezien hebben, was ik twee weken geleden in het mooie Praag. Het was mijn eerste keer in deze stad en dat is mij bijzonder goed bevallen. Ik ben sowieso een grote fan van Oost-Europa. De kiekjes stonden afgelopen week al online, vandaag deel ik een aantal toffe hotspots. Geloof maar dat Praag er vol mee zit. Kijk je mee?

Phill’s Twenty 7

Mijn absolute favoriet qua hotspot die ik tijdens mijn weekendje weg in Praag ben tegengekomen in Phill’s Twenty 7. Een koffiebarretje, waar je ook heerlijk kunt lunchen en ontbijten. De inrichting ziet er fantastisch uit en de eten en drinken beviel ook erg goed. Ik kan met een gerust hart zeggen dat je daar Instagram-waardige foto’s kunt maken. ๐Ÿ™‚ Niet algemeen onbelangrijk als je op vakantie bent. Het ligt wel een beetje buiten de stad, in een minder toeristisch gedeelte. Het cafeetje ligt namelijk in een zijstraat van een woonwijk. Desalniettemin kan ik het zeker aanraden!img_4356

img_4316

Restaurant Italiano Buschetto

Op de eerste avond zijn we bij deze Italiaan gaan eten. Het was pure toeval, want we hadden niet van te voren online gekeken naar reviews. Tot ons geluk was het een fijn restaurant waar ik heerlijk heb gegeten. Eรฉn van de lekkerste pasta’s รฉn panna cotta. Voor Tsjechische begrippen was het wel iets duurder, maar voor Nederlandse begrippen was het prima te doen. Dus op zoek naar een heerlijke Italiaan in het centrum van Praag, ga hier een hapje eten.img_4130Restaurant Kogoย Havelskรก

Om nog even in de Italiaanse sferen te blijven, is er ook nog een ander Italiaans restaurant dat goed in de smaak valt. Het ziet er aan de buitenkant fantastisch uit en dat is het ook. Je kunt er heerlijk eten en het ligt lekker centraal in de stad. Ook niet verkeerd.2016-11-18-16-00-53

Designium Cafรฉ

Tijdens onze klimtocht naar de Praagse brucht liepen we langs dit cafeetje waar je terecht kunt voor een heerlijke kop koffie en een gebakje.

Hard Rock Cafรฉ

Voor een pitstop zijn we een keer gaan lunchen bij het Hard Rock Cafรฉ. Dit eten was prima, en smaakte goed. Echter is het een heel mooi restaurant met een grote gitaar die samen met allemaal kleine glassteentjes is samengesteld. Het klinkt nu een beetje gek, maar het is de moeite waard om even een kijkje te nemen.

John Lennon Wall

Dit is een typische hotspot als ik een bezoek brengt aan deze stad. Het is een kleurrijke muur van graffiti. Jammer genoeg is er ook heel veel overheen geklad, maar het blijkt een mooie verschijning. Zelf houd ik wel van dit soort street art2016-11-19-13-35-30img_4238Slotjes brug

Dit doet mij denken aan Parijs en liefde. Ik vind het een mooi gebaar om al die slotjes bij elkaar te zien hangen. Het heeft iets magisch. ๐Ÿ™‚2016-11-19-13-38-01

Verlaten treinstations bezoeken

Het klinkt misschien een beetje gek, maar Praag heeft veel oude treinstations waarvan de meeste nog steeds in gebruik zijn. Hoewel het er vaak armoedig, oud en krakkemikkig uitziet, worden ze nog steeds gebruikt. Sommige stations waren akelig stil, kapotte banken en overal zie je blauwe lampen op de wc’s zodat heroรฏne gebruikers hun aders niet kunnen vinden. Het lijkt mij – vooral op die kleine stations – niet prettig om daar in mijn eentje te lopen. Het is allemaal een beetje spooky en je hebt รฉcht het gevoel dat de tijd daar 25 jaar heeft stil gestaan. Aan de andere kant ook weer een bizar gevoel. Daarentegen ben ik verliefd op al die prachtige industriรซle gebouwen, love it!img_4441-1

img_4304-1 img_4310Ben jij al eens in Praag geweest?

Volg mij viaย Facebookย โ€“ย Twitterย โ€“ย Instagramย โ€“ย Pinterest

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply
  Darina
  07/12/2016 at 8:23 am

  Mooie foto’s en leuke adresjes om te onthouden! Praag heeft een bijzonder plekje in mijn hart gezien mijn familie daar woont ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Manon
  07/12/2016 at 3:29 pm

  Mooie foto’s! Ik wil ooit wel een keer naar Praag toe.

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  07/12/2016 at 5:53 pm

  leuke foto’s!
  Praag is voor mij ook al een heel tijdje geleden

  liefs
  Karlien
  Polished Cats

 • Reply
  Dana
  08/12/2016 at 9:18 am

  Opgeslagen! Ik wil zeker weten een keer naar Praag ๐Ÿ˜€

 • Reply
  Sandra
  08/12/2016 at 12:40 pm

  Waaaauw die verlate treinstations zijn TOF! Wow, ik denk dat als mijn vriend dit ziet dat hij daar gelijk wil gaan filmen haha. Ziet er echt vet uit! Ik sla je artikel gelijk even op voor als ik een keer naar Praag ga. Tips zijn altijd handig!

 • Reply
  Josine
  08/12/2016 at 8:15 pm

  Wat leuk! Ben al 2x in Praag geweest maar lees toch nog enkele nieuwe tips. Nu weer zin om er heen te gaan ๐Ÿ™‚ liefs Josine

 • Reply
  Laura
  10/12/2016 at 10:18 am

  Leuke hotspots! Wil graag ook eens naar praag, dus ga deze in gedachte houden:)

 • Reply
  Simone
  22/01/2017 at 8:32 am

  Leuk! Ik ben nog nooit in Praag geweest maar lijkt me een prachtige stad!

 • Reply
  Helene
  11/02/2017 at 8:28 am

  Ik zou zo graag eens naar Praag willen gaan. Het lijkt me er echt prachtig! Dankje voor de tips! ๐Ÿ™‚

 • Laat een reactie achter