Travel | Citytrip naar Manchester

Vorig weekend was ik in mijn eentje een weekend op citytrip naar Manchester, maar dat heb je vast gezien als je mij via social media of via mijn blog volgt. Manchester is een oude industrie stad. Zelf ben ik dol op oude industriële gebouwen, een mooie match. Dat is ook precies de reden dat ik een citytrip naar deze stad wilde maken. Buiten dat ik al verschillende keren naar Londen ben geweest, was ik nog nooit ergens anders in Groot-Brittaine geweest. Kijk je mee?

Een industrie stad

Vrijdagochtend vloog ik met Easyjet vanaf Schiphol naar Manchester. In iets meer dan een uurtje ben je er al, ideaal. Vanaf het vliegveld kun je met zowel de trein, tram en de bus naar het centrum gaan. Zelf ging ik met de tram omdat dat het dichtste bij mijn AirBnB was. Afgelopen week vertelde ik al dat ik in een fantastische AirBnB verbleef met een geweldig uitzicht, want ik sliep op de 14e verdieping. Slapen bij locals is zo leuk! Nadat ik mijn spullen gedropd had, was het tijd om de stad te verkennen. Het is helemaal niet zo’n grote stad, ideaal voor een weekendje weg. 2017-01-27 16.34.37

Hipster stad

Manchester is een bruisende stad waar je overspoeld wordt door hippe, trendy koffietentjes, eetbarretjes en andere leuke hotspots. Daarnaast is het een oude industrie stad wat betekent dat je veel oude fabrieken, oude treinstations en andere oude rode bakstenen gebouwen ziet. Ik vind dat heel tof. Een aantal oude fabrieken zijn omgebouwd tot een soort van foodhal, maar ook winkelcentra en bioscopen vind je er. Daarnaast viel het mij op dat je in Manchester een grote groep mensen wonen van Chinese afkomst. Ik was daar in het weekend dat het Chinese nieuwjaar plaatsvond en de hele stad was versierd met mooie rode lampionnen en overal werden allerlei evenementen georganiseerd om het nieuwe jaar in te luiden.

Wat mij ook opviel in Manchester is dat zo’n beetje elk restaurant zijn best doet om er leuk uit zien. Je had heel veel leuke, hippe plekken. Hierdoor is de concurrentie erg hoog, maar ik word heel blij van al die mooie fotogenieke plekjes. Wel schrok im van de vele homeless people overal op straat. Jeetje mina.. Op bijna elke hoek van de straat vond je ze we. Daar zit je dan in de vrieskou of in de stromende regen. Mijn hart op sommige momenten. Uiteraard weet ik het verhaal erachter niet, maar ik schrok van het feit dat er zoveel (relatief jongen) mensen dakloos waren.

2017-01-27 13.38.262017-01-27 16.40.37 2017-01-27 17.05.19 2017-01-27 17.08.19 2017-01-27 17.51.07IMG_5419 IMG_5452-1 IMG_5454 IMG_5455 IMG_5457 IMG_5460 IMG_5462 IMG_5468

Ook de Street Art vond ik erg gaaf om te zien. Ondanks de harde regen (het is nu eenmaal Manchester..), heb ik ervan genoten. Volgende week komt een uitgebreid artikel online met daarin alle hotspots die je moet bezoeken als je naar Manchester gaat. Houd mijn blog goed in de gaten.

Ben je wel eens in Manchester geweest?

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Darina
  09/02/2017 at 5:46 am

  Manchester lijkt me zeker een hele interessante stad. Ik hou ook wel van een industriële uitstraling. Je hebt een mooi weekend gehad!

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  09/02/2017 at 7:29 am

  Ik ben ontzettend benieuwd naar Manchester, ik wil er heel graag een keertje heen. Wat moet het een gave stad zijn! Die schildering van David Bowie is prachtig. Malou x

 • Reply
  Kelly
  09/02/2017 at 8:32 am

  Ohh Manchester lijkt me zo leuk, leuke foto’s! 🙂

 • Reply
  Elisa
  09/02/2017 at 3:03 pm

  Leuk artikel! Manchester staat al een tijdje hoog op mijn travel wishlist, het lijkt me zo’n inspirerende stad! Diana van Disfordazzle deelt ook vaak stukjes van de stad en dan begint het altijd te kriebelen bij mij! 😀

 • Reply
  Femke
  09/02/2017 at 3:38 pm

  Jaa! Manchester is leuk! 😀

 • Reply
  Rowan
  09/02/2017 at 6:57 pm

  Wat een gave foto’s! Leuk om te zien. Manchester is mooier dan ik had verwacht, dat ruige randje heeft altijd wel wat!

 • Reply
  Lilia | Lily Like
  10/02/2017 at 10:45 am

  Nog nooit geweest, maar het ziet er superleuk uit! xo

 • Reply
  Tiffany
  10/02/2017 at 6:54 pm

  Mooie stad! Wat gaaf dat je alleen hebt gereisd. Durf ik nog niet zo helemaal haha. x

 • Laat een reactie achter