Interrailen door Oost- Europa samen met een vriendin

Op Facebook en Instagram heb ik het al diverse keren gedeeld: vannacht vertrek ik met het vliegtuig naar Venetië waar mijn interrail reis door Oost-Europa gaat beginnen en ik heb er onwijs veel zin in! Interrailen door Oost-Europa stond al langere tijd op mijn wishlist, alleen kwam het er niet van. Eerst was ik druk met afstuderen, daarna ging ik samenwonen en vervolgens had ik een vaste baan en had ik opeens nog maar te dealen met 25 vakantiedagen per jaar. Dit jaar stond het vast: ik ging interrailen in mijn eentje, met mijn vriend of met een vriendin. Het werd uiteindelijk het laatste. 

Liefde voor Oost-Europa

Als je mijn blog volgt, weet je dat ik dol ben op reizen en het liefst elke maand een leuke citytrip maak (dat is overigens het doel voor 2017 en dat is tot nu toe elke maand gelukt: yay) en ik graag wilde interrailen door Oost-Europa. Ik ben al verschillende keren in Oost-Europa geweest (o.a. Krakau, Boedapest, Praag, Warschau) en ik vind het iedere keer weer een feestje om daar te zijn. Het is een hele andere allure dan Zuid-Europa.

Gdansk, Riga, Boekarest en Sofia staan voor nu heel hoog op mijn wishlist. Mijn vriend is al niet zo’n reisfanaat en al helemaal niet als je met de trein van locatie naar locatie moet. Uiteindelijk vertelde ik mijn plannen tegen een vriendin die het ook wel zag zitten om te gaan interrailen. Dus nu ga ik samen met haar. Super leuk natuurlijk. En daarnaast ook heel belangrijk: je moet ook nog een eigen leven hebben naast je vriend of vriendin.


Op vakantie zonder je vriend?

De afgelopen weken heb ik verschillende mensen verteld dat ik ga interrailen samen met een vriendin. Blijkbaar is dat voor sommige mensen een beetje gek, want ik heb een paar keer een verbaasde reacties ontvangen. Veel mensen vinden zodra je een vriend of vriendin hebt en al helemaal als je ook nog eens samenwoont dat je niet meer met vriendinnen langere tijd op vakantie gaat. Een weekendje weg is meestal nog oké, maar zodra je langer weg gaat is dat een beetje gek. Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik vind dat het moet kunnen.

Interrailen door Oost-Europa

In november heb ik deze reis al geboekt – de vliegtickets geboekt en de interrail kaart gekocht – maar de laatste paar weken hebben we wat meer invulling gegeven aan onze reis. Zo hebben een aantal treinreizen gereserveerd zodat we er zeker van zijn dat we mee kunnen (handige tip!) en hebben we een aantal AirBnB’s en hostels geboekt. Het is natuurlijk leuk om nieuwe mensen te leren kennen en daarnaast zijn AirBnB’s een aanrader omdat je dan ervoor kunt kiezen om tussen de locals te zitten.

De route

We vonden het te lang om vanuit Nederland de trein te pakken, daarom vliegen we naar Venetië waar we één dag blijven. Vanuit daar begint onze reis met de trein. Van Venetië reizen we door naar Rijeka. Rijeka ligt aan de Kroatische kust. Hoewel het officieel een havenstadje is, maar beschikt het ook over een strand. Als we toch in Kroatië zijn, willen we ook heel graag een bezoek brengen aan de Plitvice meren. Van Rijeka gaan we door naar Zagred, van Zagred door naar Boedapest en dan maken we een pitstop in Bratislava en reizen we door naar Wenen. Vanuit Wenen gaan we door naar de eindbestemming: Praag. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben heel benieuwd hoe het is om door zoveel verschillende landen te reizen per trein.

Ik ga reizen met een backpack (eerste keer) en laat mijn laptop thuis. Dit wordt afkicken, aangezien ik bijna elke dag gemiddeld zo’n 15 uur per dag achter het scherm zit. Tijdens mijn reis zal ik regelmatig updates en mooie kiekjes delen. Houd mijn Instagram en Facebook pagina maar goed in de gaten. Zodra ik terug ben, zal ik al mijn verhalen delen.

Zou jij graag een keer willen interrailen?

Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Marion
  27/05/2017 at 2:31 pm

  Wat gaaf dat je dit gaat doen! Veel plezier 🙂 🙂

 • Reply
  Daphne | Travelshot.nl
  29/05/2017 at 7:40 am

  Wat leuk zeg! Het staat ook nog op mijn wensenlijstje, maar helaas is deze zo lang dat ik keuzes moet maken 🙂 ..
  Wat betreft het op vakantie gaan met een vriendin, vind ik dat je helemaal gelijk hebt dat moet toch kunnen .!

 • Reply
  Rowan
  29/05/2017 at 3:55 pm

  Wat een mooie route en helemaal niet gek hoor, op vakantie gaan met een vriendin. Gewoon lekker blijven doen! 😉

 • Laat een reactie achter