Welke woonstijl past het beste bij jou?

Iedereen heeft een eigen smaak en vindt hierdoor een andere woonstijl mooi. De een houdt van modern en strak, de ander houdt juist van een landelijke stijl. Soms heb je een inrichting van een huis dat onder verschillende stijlen valt en sommige hebben een bij elkaar geraapt zooitje wat soms verbazingwekkend goed uit de hoek kan komen. Niet altijd natuurlijk, maar het zou kunnen. Nu we zelf bezig zijn met onze eerste koophuis, zijn we aan het ontdekken wat onze woonstijl is en wat het beste bij ons past. In ons huidige huurhuis (ons eerste huis samen) zie je dat we nog een beetje zoekende waren (en dat zijn we nog steeds wel..)

Soorten woonstijlen

Er bestaan veel soorten woonstijlen. De bekendste en de meeste voorkomende zijn: landelijk, bohemien, design, industrieel, klassiek, romantisch, Scandinavisch, retro, stoer & modern. Logisch dat het wel eens voorkomt dat stijlen door elkaar heen lopen. Zelf vind ik het stiekem heerlijk om interieur programma’s te kijken, rond te snuffelen in andermans huizen via Funda of te bladeren door de meest imposante woonbladen.

Groene kast – KrukjeRetro fototoestelStolp met veren – Mareren klok – WandrekPerzisch tapijtWereldbolBlauwe bank

Maar welke woonstijl past nu het beste bij jou?

Zoals je hierboven hebt gezien, heb ik mijn favoriete items bij elkaar verzameld. Een combinatie van retro, een tikkeltje stoer, modern en Scandinavisch. Wat je woonstijl ook is, het belangrijkste in een huis is dat je je er thuis voelt. Het moet jouw eigen fijne plekje zijn waar je je terug kunt trekken. Na een lange werkdag moet het fijn zijn om weer thuis te komen.

Woonstijl Landelijk kenmerkt zich aan de grote, robuuste materialen. Vaak wordt er gewerkt met hout, fluweel en je vindt veel stoffen elementen terug. Overal zie je tierelantijntjes en het moet vooral gezellig zijn. Nostalgie en binnen met buiten verbinden zijn belangrijke kernpunten.

Woonstijl Bohemien kenmerkt zich door de vele felle ‘specerij kleuren’. Er wordt veel gewerkt met stoffen uit India, Marokko en Portugal. Daarnaast oogt het exotisch. Een Perzisch tapijt, aardewerk en dierlijke materialen zoals een veren of schelpen zie je veel terug.

Woonstijl Industrieel (en stoer) kenmerkt zich door de grote robuuste metalen materialen. Alles is groot en nadrukkelijk aanwezig. Denk aan een ijzeren lockerΒ kast, een grote ijzeren tafelpoot en grove houten planken. Ook wordt vaak gewerkt met beton en grafisch design.

Woonstijl Scandinavisch kenmerkt zich door de basiskleuren die vervolgens worden aangevuld met zachte pasteltinten. Ook wordt er gewerkt met veel grafische zwart-wit prints, zie je veel hout terug, meubels hebben hoge poten en zien er strak uit. Tenslotte wordt er gewerkt met fijne, simpele accessoires, oogt het heel licht en ziet het er gezellig uit.

Woonstijl Retro kenmerkt zich door de grote hoeveelheden vintage items. Je zietΒ veel bruin-, oranje- en geeltinten. Je kunt het vergelijken met de interieurs van de jaren ’50. Er werd veel hout gebruikt, meubilair had vaak ronde afwerkingen en nostalgische items zoals een oude platenspeler mogen niet ontbreken.

Verhuizen + een nieuwe stijl?

Het zal nog wel even duren voordat we ons droomhuis gevonden hebben, maar hierdoor kan ik wel alvast het een en ander uitzoeken wat ik graag wil. We gaan niet een heel nieuw interieur shoppen, maar er zijn een aantal dingen die ik graag wil aanpassen. Zo wil ik heel graag van die retro roze of groene kratten van Evian scoren, wil ik meer grote planten in mijn huis en lijkt het mij fantastisch om zo’n oud theekastje ergens tweedehands te vinden om drank in te zetten en daar bovenop allemaal planten. 🌿

Ondertussen ben ik hier en daar al aan het snuffelen en zag ik bij LionsHome al een aantal toffe items voorbij komen. Ideaal zo’n website waar heel veel andere webshops bij aangesloten zitten. Zo heb je een uitgebreid overzicht van de producten.

Welke woonstijl past het beste bij jou?

Volg mij opΒ Bloglovin,Β Instagram,Β Facebook,Β TwitterΒ enΒ Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Eva
  01/10/2017 at 6:06 pm

  Leuk dat je alle woonstijlen op een rijtje hebt gezet! Ik denk dat ik zelf Scandinavisch het mooist vind πŸ™‚

 • Reply
  Manon
  05/10/2017 at 6:21 am

  Leuk om te lezen, ik ga in de zomer verhuizen dus ben nu ook al allemaal inspiratie aan het opdoen, ik zit een beetje in de mix van scandinavisch/ industrieel en bohemian πŸ™‚

 • Laat een reactie achter