18 Facebook groepen die zorgen voor een boost aan website traffic

Facebook groepen; je hebt ze in alle maten en vormen. De een is bruikbaarder dan de andere. Als blogger zijn er ontelbare Facebook groepen waar je je voordeel uit kunt halen. Zelf plaats ik vrijwel dagelijks mijn artikelen in meerdere Facebook groepen, en je raadt het al, het zorgt voor een enorme boost aan traffic. De meeste mensen die actief zijn in de Facebook groepen waar je je blog kunt spammen, zijn zelf ook bloggers. Dus dit is niet je core doelgroep, maar wel je laaghangende fruit waar veel te halen valt. Dit zijn de 18 Facebook groepen die zorgen voor een boost aan website traffic.

Voordelen van Facebook groepen

Naast het feit dat Facebook zorgt voor veel verkeer naar je blog, zijn er nog veel meer voordelen. Dit is een beetje afhankelijk van de groep, want de ene groep vertoont meer interactie dan de andere. Maar de Facebook groepen kun je zien als groot podium waar je je blog kunt spammen, feedback kunt vragen en vooral van elkaar kunt leren. En de meeste groepen zijn erg groot qua deelnemers en er komen steeds nieuwe mensen bij, waardoor je iedere keer een nieuwe doelgroep kan aanspreken.

Zelf vind ik het leuk om via Facebook groepen blogs van andere bloggers te lezen, maar daarnaast worden er regelmatig oproepjes van bedrijven gedeeld die op zoek zijn naar een samenwerking met bloggers. Ook handig. En tja, die boost aan traffic is natuurlijk heel erg fijn. Haal er je voordeel uit

De Facebook groep Ambitieuze Meisjes is een mooi voorbeeld van een Facebook groep waar je geen  blogs mag spammen, maar waar je wel advies kunt krijgen. Heb je een design, marketing of social media vraag? Stel hem in die groep en je ontvangt heel veel reacties. Ook als je feedback nodig hebt op bijvoorbeeld je webiste logo, zit je bij deze groep op het juiste adres.

Interessante Facebook groepen
Maak jij gebruik van Facebook groepen?

Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Natasja
  12/05/2018 at 6:25 am

  Ik maak ook gebruik van Facebookgroepen. Ik heb me bij sommige weer afgemeld omdat t een openbare groep is. Als ik mijn artikelen dan overal deel, krijgen mijn FB vrienden dat artikel ook 100x te zien. Dus vind dat voor hen niet fijn.

 • Reply
  Anja - Minimalist Dutchie
  14/05/2018 at 7:55 am

  Goede aanvulling van Natasja inderdaad. En dank voor de inspiratie. Voor mij is er wel de vraag hoeveel je echt hebt aan dit soort groepen. Krijg je er echte geïnteresseerden door of laat je alleen je teller oplopen? Ik ben bewust microblogger – liever een kleine doelgroep die zich aangesproken voelt en die geëngageerd is, dan grote getallen – maar het zal zeker helpen in je naamsbekendheid om overal je licht op te steken.

 • Reply
  Dani
  14/05/2018 at 11:45 am

  Bedankt voor de info. Als blog rookie heb ik wat aan. Dank voor het delen

 • Reply
  Evy
  15/05/2018 at 6:37 am

  Hey Dionne,
  Ik volg je al een tijdje en je schrijft leuke artikelen! Ik denk dat de FB groepen die jij noemt voor jou inderdaad heel waardevol zijn, juist omdat jij je richt op bloggers. Voor andere categorieën bijv. reizen, food etc. moet je het denk ik niet van bovenstaande groepen hebben. Met http://www.reisjevrij.nl richt ik me op reisgereleteerde groepen zoals Azie Backpackers of Midden-Zuid Amerika Backpackers. Daar haal ik veel bezoekers uit. Helaas mag je niet in elke groep je eigen blog promoten. Misschien een idee voor een volgend blog, interessante FB groepen per blog-thema? 😉
  Groetjes,
  Evy

 • Reply
  The lemon kitchen
  21/05/2018 at 8:30 pm

  Thnx voor de Tip!

 • Reply
  Klaske van der Wal
  17/07/2018 at 10:17 pm

  Wow bedankt voor de tip! Aan deze informatie heb ik iets 🙂

 • Reply
  Saskia
  08/08/2018 at 8:59 am

  Ik heb 3 (besloten) groepen die ik volg en mijn artikel post. #bloggers staat nog niet in het lijstje en is een fijne 🙂

 • Laat een reactie achter