Geld verdienen met Pinterest

Geld verdienen met Pinterest
Wist je dat je via Pinterest eenvoudig geld kunt verdienen door middel van affiliatie links? Veel mensen weten dit niet en dat is zonde, want het is namelijk één van de makkelijkste manieren om online geld te verdienen. En het grappige is; je hebt niet eens een website of een blog nodig. Iedereen kan geld verdienen met Pinterest. Het enige wat je moet doen is een account aanmaken op Pinterest, regelmatig pinnen en af en toe pins toevoegen met een affiliatie link. In dit artikel lees je hoe je geld kunt verdienen met je Pinterest. 

Geld verdienen met Pinterest

Het klinkt misschien een beetje lastig, maar dat is het echt niet. Om geld te verdienen met affiliatie links, heb je een Pinterest account nodig. Zeer waarschijnlijk heb je al een account, zo niet, moet je die eerst aanmaken. Waarschijnlijk heb je – als je al een account had – diverse pins (foto’s) verzameld in diverse borden. Het is goed om dit consequent te doen; het liefst elke dag. Omdat je op die manier het beste kunt groeien.

Schrijf je in bij affiliatie netwerken

Om geld te verdienen met Pinterest moet je je ingeschreven bent bij affiliatie netwerken. Als je dit nog niet gedaan hebt, moet je dat eerst doen.
 
Dit zijn de grootste netwerken om je bij aan te sluiten:
 • Meld je hier aan voor Daisycon
 • Meld je hier aan voor Linkpizza
 • Meld je hier aan voor Awin (voormalige Zanox)
 • Meld je hier aan voor Tradetrackers
Zodra je lid bent van minimaal één van de bovenstaande netwerken (LinkPizza is de grootste en werkt het fijnste..), kun je beginnen met pinnen. Het is heel simpel. Je controleert of de webshop waar je items van wilt pinnen aangesloten is bij één van de bovenstaande netwerken en je kunt beginnen.

Bestel het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ en leer hoe je duizenden bezoekers naar je website trekt én elke maand honderden euro’s kunt verdienen met Pinterest.


Zo ga je te werk

Neem Etsy als voorbeeld. Etsy is aangesloten bij Awin. Zodra je ingelogd bent en aangesloten bent bij Etsy (je moet je eerst bij het programma aanmelden om geld te kunnen verdienen), klik je bovenaan op ‘Links en Hulpmiddelen’ en vervolgens klik je op ‘Link Builder’.
 

Stap 2

Zodra je dat gedaan hebt, kom je in een nieuwe omgeving waar je deeplinks kunt maken. Deeplinks zijn affiliatie links. Je selecteert bij adverteerder ‘Etsy’ en vervolgens plak je in de ‘Doel-URL’ de URL die je wilt tracken. Onderaan de pagina vind je dan de deeplink die je gebruikt in Pinterest. In die nieuwe link zit een stukje code, zodat Awin alle verkopen via jou kan traceren.
 

Stap 3

Als je vervolgens bij Pinterest rechtsboven op het “+” icoontje klikt, komt er een nieuw scherm. In dat nieuwe scherm plak je de link die Awin voor je heeft gegenereerd. Daarna voeg je een beschrijving toe aan je pin (let op; voeg hier alle relevante zoekwoorden aan toe, dit verhoogd je kans dat je pin vaak gevonden wordt) en klik vervolgens op het bord waar je de pin aan wilt toevoegen en voila. Je bent klaar.
 

Stap 4

Nu is het wachten geblazen. De kans is groot dat mensen je pin gaan re-pinnen. Dat is namelijk het hele idee van Pinterest. Hoe vaker dat gebeurt, hoe groter de kans dat mensen die de sneakers mooi vinden, op de link klikken, in de webshops komen en iets shoppen. Jij ontvangt vervolgens 10% van het aankoop bedrag. Geloof mij. Dat kan aardig oplopen. Voor je het weet kun je geld verdienen met Pinterest.

Maak meerdere pins

Het is slim om elke week een paar affiliatie pins te maken. Op die manier voeg je nieuwe pins toe en weet je zeker dat je geld blijft verdienen. Een kleine disclaimer; je zult niet meteen geld gaan verdienen. Het heeft even tijd nodig. De pins moeten meerdere keren ge-repinned worden, zodat ze onder de aandacht blijven van steeds meer mensen. Afhankelijk van het aantal volgers, maar na een maand kwamen bij mij de eerste verdiensten binnen via affiliatie marketing.
 


Mijn eigen affiliatie pins

Als je mij op Pinterest volgt, heb je vast gezien dat ik zo nu en dan pins met affiliatie links maak. De affiliatie pins waar ik het meeste mee verdien zijn Etsy. Etsy is een soort online warenhuis waar écht van alles verkocht wordt; van notitieboekjes tot kasten en van sieraden tot WordPress thema’s. Daardoor zijn er genoeg producten die ik kan pinnen. Naast Etsy werken Bol.com en de Bijenkorf goed, maar ook Urban Outfitters, The Musthaves, Rosefield, Foto cadeau en Horloge zorgen voor verkopen via Pinterest, waardoor ik daar commissie aan verdien.


Leren hoe je duizenden potentiële klanten naar je website trekt?
In het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ vind je een uitgebreid stappenplan en allerlei tips en tricks hoe je dat voor elkaar bokst. Bestel hem vandaag nog!

Edit

Een paar maanden geleden heb ik een artikel geschreven waarin ik aangaf een nieuwe Pinterest strategie te hanteren om geld te verdienen via affiliatie pins. Ondertussen zijn we een tijdje verder en het WERKT! Je kunt écht geld verdienen met Pinterest als je regelmatig affiliatie pins deelt. Zolang je goede SEO woorden gebruikt, regelmatig pint en mooie foto’s gebruikt, kan het. De eerste(!) maand heb ik €150,- verdiend en ik ervan overtuigd dat je hier véél meer uit kan halen.. 😱 Wanneer ga jij aan de slag en geld verdienen met Pinterest? Shop mijn e-book over Pinterest. Dan weet je zeker dat jouw statistieken ook door het dak gaan!
 
Maak jij affiliatie pins voor je Pinterest account?
 
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest
 

Dionne, 27, freelance online marketeer met een passie voor bloggen, online marketing en ondernemen.

19 comments

 1. Saskia says:

  IK ben de de laatste weken iets meer aan het verdiepen in pinterest. zag het voorheen alleen maar als digitaal prikbord. Maar het heeft zoveel meer mogelijkheden. Dus thnx voor deze tip! En ik volg je nu ook op bloglovin’ (voor meer van zulke handige tips).

 2. Taryn says:

  Gebruik je voor je (affiliate) pin gewoon gekopieerde afbeeldingen van de site (bijv etsy)? Of doet de link dat automatisch.
  Was er al eens eerder mee begonnen maar het overnemen van plaatjes kan soms lastig zijn. Weet ook niet of dat zomaar mag. Groetjes

  • Diolifestyle says:

   Via Awin verdien ik het meeste geld via Pinterest. Ik heb de Linkpizza plugin op mijn website geïnstalleerd zodat hij daar alle affiliaties mee pakt. Maar ook de Daisycon tracker.

 3. Veerlez says:

  Ik heb over dit onderwerp ook een aantal blogs geschreven. Het nadeel is helaas dat je geen Etsy producten meer via affiliate programs op Twitter of Pinterest mag doen. Dan riskeer je het dus om eruit gegooid te worden! Etsy doet het eigenlijk het beste op Pinterest, omdat het allemaal persoonlijke, handgemaakte spullen zijn. Maar helaas mag dat dus niet meer!

  • Diolifestyle says:

   Ik weet inderdaad dat het niet toegestaan is, maar het werkt wel nog steeds.. Dus doe het wel nog. Daarnaast werken kleding winkels die mooie (shoot)foto’s hebben en horloge merken ook erg goed.

  • Diolifestyle says:

   Dat kun je doen door te kijken of een website aangesloten is bij Linkpizza of Awin bijvoorbeeld. Zij hebben tools waar je een link in kunt gooien en dan zie je binnen 2 seconden of ze aan affiliatie marketing doen ja of nee.

  • Diolifestyle says:

   Hoe bedoel je? Als je je aanmeldt bij Awin kun je eenvoudig links maken. Het is heel makkelijk en je kunt echt eenvoudig geld verdienen, maar je moet je er wel even in verdiepen als je het niet kent.

 4. Dominique says:

  Hi, heb je misschien een uitnodigingscode voor Awin? Anders moet je geld betalen, en misschien help ik jou daar ook wel mee!

  • Diolifestyle says:

   Yes, je hebt een website nodig.

   Je moet je eerst aanmelden bij LinkPizza of Awin, afhankelijk voor welke partij je wilt gaan. Zodra je toegelaten bent kunt je beginnen. Bij Awin moet je je aanmelden voor een programma (webshop), als je goedgekeurd bent, kun je via de linkbuilder, bovenin het menu een affiliatie link maken. Die link plak je in een pin die je gaat maken. En klaar is kees.

   In dit artikel vind je stap voor stap wat je moet doen om affiliatie links te maken voor Pinterest in Linkpizza: https://diolifestyle.nl/2019/01/27/geld-verdienen-met-pinterest-via-linkpizza/

 5. Jeannet says:

  Hi Dionne, ik las je artikel en ben meteen met Linkpizza aan de slag gegaan. En dit opende wel mijn ogen. Ik ben nieuw in bloggerland, maar begrijp opeens weer een stuk meer.
  Alleen ik heb het idee dat ze Pinterest nog niet ondersteunen. Ik kan mijn alleen mijn website en instagram-kanaal invoeren. Gek, want jij doet het al een tijdje. Weet jij misschien waar dit aan ligt?
  Reuze bedankt trouwens voor deze eyeopener, ik kan nu weer verder met het blog.
  gr. Jeannet

  • Diolifestyle says:

   Hi Jeannet! Super leuk om te horen. Ik begrijp de verwarring. Wat jij bedoelt, is het connecten van je Pinterest account aan je LinkPizza account. Dat kan inderdaad nog niet.

   Maar om geld te verdienen via Linkpizza op Pinterest heb je die connectie ook niet nodig. Je maakt links via de tools in Linkpizza en die link plak je in Pinterest. That’s it. Kind kan de was doen.

   Het connecten van je Pinterest account aan je LinkPizza account is om in de toekomst een betaalde posts te plaatsen op Pinterest, net zoals dat bij Insta nu ook mogelijk is.

   Succes! En als je vragen hebt, let me know!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *