Verdien geld met je Pinterest account via affiliatie pins

Wist je dat je via Pinterest eenvoudig geld kunt verdienen door middel van affiliatie links? Veel mensen weten dit niet en dat is zonde, want het is namelijk één van de makkelijkste manieren om online geld te verdienen. En het grappige is; je hebt niet eens een website of een blog nodig. Iedereen kan geld verdienen met Pinterest. Het enige wat je moet doen is een account aanmaken op Pinterest, regelmatig pinnen en af en toe pins toevoegen met een affiliatie link. In dit artikel lees je hoe je geld kunt verdienen met je Pinterest account via affiliatie pins. 

Maak een Pinterest account aan en pin met affiliatie links

Het klinkt misschien een beetje lastig, maar dat is het echt niet. Om geld te verdienen met affiliatie links, heb je een Pinterest account nodig. Zeer waarschijnlijk heb je al een account, zo niet, moet je die eerst aanmaken. Waarschijnlijk heb je – als je al een account had – diverse pins (foto’s) verzameld in diverse borden. Het is goed om dit consequent te doen; het liefst elke dag. Omdat je op die manier het beste kunt groeien.Schrijf je in bij affiliatie netwerken

Als je je ingeschreven bent bij affiliatie netwerken, kun je beginnen. Als je dit nog niet gedaan hebt, moet je dat eerst doen. Dit zijn de grootste netwerken om je bij aan te sluiten:
 • Meld je hier aan voor Daisycon
 • Meld je hier aan voor Linkpizza
 • Meld je hier aan voor Awin (voormalige Zanox)
 • Meld je hier aan voor Tradetrackers
Zodra je lid bent van minimaal één van de bovenstaande netwerken (LinkPizza is de grootste en werkt het fijnste..), kun je beginnen met pinnen. Het is heel simpel. Je controleert of de webshop waar je items van wilt pinnen aangesloten is bij één van de bovenstaande netwerken en je kunt beginnen.


Zo ga je te werk

Neem Etsy als voorbeeld. Etsy is aangesloten bij Awin. Zodra je ingelogd bent en aangesloten bent bij Etsy (je moet je eerst bij het programma aanmelden om geld te kunnen verdienen), klik je bovenaan op ‘Links en Hulpmiddelen’ en vervolgens klik je op ‘Link Builder’.Zodra je dat gedaan hebt, kom je in een nieuwe omgeving waar je deeplinks kunt maken. Deeplinks zijn affiliatie links. Je selecteert bij adverteerder ‘Etsy’ en vervolgens plak je in de ‘Doel-URL’ de URL die je wilt tracken. Onderaan de pagina vind je dan de deeplink die je gebruikt in Pinterest. In die nieuwe link zit een stukje code, zodat Awin alle verkopen via jou kan traceren.
Als je vervolgens bij Pinterest rechtsboven op het “+” icoontje klikt, komt er een nieuw scherm. In dat nieuwe scherm plak je de link die Awin voor je heeft gegenereerd. Daarna voeg je een beschrijving toe aan je pin (let op; voeg hier alle relevante zoekwoorden aan toe, dit verhoogd je kans dat je pin vaak gevonden wordt) en klik vervolgens op het bord waar je de pin aan wilt toevoegen en voila. Je bent klaar.
Nu is het wachten geblazen. De kans is groot dat mensen je pin gaan re-pinnen. Dat is namelijk het hele idee van Pinterest. Hoe vaker dat gebeurt, hoe groter de kans dat mensen die de sneakers mooi vinden, op de link klikken, in de webshops komen en iets shoppen. Jij ontvangt vervolgens 10% van het aankoop bedrag. Geloof mij. Dat kan aardig oplopen.
Het is slim om elke week een paar affiliatie pins te maken. Op die manier voeg je nieuwe pins toe en weet je zeker dat je geld blijft verdienen. Een kleine disclaimer; je zult niet meteen geld gaan verdienen. Het heeft even tijd nodig. De pins moeten meerdere keren ge-repinned worden, zodat ze onder de aandacht blijven van steeds meer mensen. Afhankelijk van het aantal volgers, maar na een maand kwamen bij mij de eerste verdiensten binnen via affiliatie marketing.


Mijn eigen affiliatie pins

Als je mij op Pinterest volgt, heb je vast gezien dat ik zo nu en dan pins met affiliatie links maak. De affiliatie pins waar ik het meeste mee verdien zijn Etsy. Etsy is een soort online warenhuis waar écht van alles verkocht wordt; van notitieboekjes tot kasten en van sieraden tot WordPress thema’s. Daardoor zijn er genoeg producten die ik kan pinnen. Naast Etsy werken Bol.com en de Bijenkorf goed, maar ook Urban Outfitters, The Musthaves, Rosefield, Foto cadeau en Horloge zorgen voor verkopen via Pinterest, waardoor ik daar commissie aan verdien.


Edit

Een paar maanden geleden heb ik een artikel geschreven waarin ik aangaf een nieuwe Pinterest strategie te hanteren om geld te verdienen via affiliatie pins. Ondertussen zijn we een tijdje verder en het WERKT! Je kunt écht geld verdienen met Pinterest als je regelmatig affiliatie pins deelt. Zolang je goede SEO woorden gebruikt, regelmatig pint en mooie foto’s gebruikt, kan het. De eerste(!) maand heb ik €150,- verdiend en ik ervan overtuigd dat je hier véél meer uit kan halen.. 😱
Maak jij affiliatie pins voor je Pinterest account?
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  Saskia
  08/09/2018 at 1:26 pm

  IK ben de de laatste weken iets meer aan het verdiepen in pinterest. zag het voorheen alleen maar als digitaal prikbord. Maar het heeft zoveel meer mogelijkheden. Dus thnx voor deze tip! En ik volg je nu ook op bloglovin’ (voor meer van zulke handige tips).

 • Reply
  Taryn
  08/09/2018 at 4:45 pm

  Gebruik je voor je (affiliate) pin gewoon gekopieerde afbeeldingen van de site (bijv etsy)? Of doet de link dat automatisch.
  Was er al eens eerder mee begonnen maar het overnemen van plaatjes kan soms lastig zijn. Weet ook niet of dat zomaar mag. Groetjes

  • Reply
   Diolifestyle
   09/09/2018 at 9:00 am

   Dat doet de link automatisch. Dus zodra je de link erin plakt, pakt die meteen de foto. 🙂

 • Reply
  Nora
  14/09/2018 at 6:42 pm

  Bij bol.com en Linkpizza lijkt het niet te gaan. Bij linkpizza is de Pinterest kanaal nog niet beschikbaar

  • Reply
   Diolifestyle
   16/09/2018 at 8:38 am

   Via Awin verdien ik het meeste geld via Pinterest. Ik heb de Linkpizza plugin op mijn website geïnstalleerd zodat hij daar alle affiliaties mee pakt. Maar ook de Daisycon tracker.

 • Reply
  Veerlez
  21/09/2018 at 12:36 pm

  Ik heb over dit onderwerp ook een aantal blogs geschreven. Het nadeel is helaas dat je geen Etsy producten meer via affiliate programs op Twitter of Pinterest mag doen. Dan riskeer je het dus om eruit gegooid te worden! Etsy doet het eigenlijk het beste op Pinterest, omdat het allemaal persoonlijke, handgemaakte spullen zijn. Maar helaas mag dat dus niet meer!

  • Reply
   Diolifestyle
   21/09/2018 at 1:12 pm

   Ik weet inderdaad dat het niet toegestaan is, maar het werkt wel nog steeds.. Dus doe het wel nog. Daarnaast werken kleding winkels die mooie (shoot)foto’s hebben en horloge merken ook erg goed.

 • Reply
  Annet
  17/10/2018 at 3:39 pm

  Hai,

  Misschien rare vraag maar hoe/waar controleer je of een website is aangesloten bij een netwerk?

  • Reply
   Diolifestyle
   17/10/2018 at 7:05 pm

   Dat kun je doen door te kijken of een website aangesloten is bij Linkpizza of Awin bijvoorbeeld. Zij hebben tools waar je een link in kunt gooien en dan zie je binnen 2 seconden of ze aan affiliatie marketing doen ja of nee.

 • Reply
  Annet
  19/11/2018 at 10:11 pm

  Ben bang dat ik de tool niet kan vinden. Hooguit aangesloten netwerken en dat is niet veel.

  • Reply
   Diolifestyle
   21/11/2018 at 9:55 am

   Hoe bedoel je? Als je je aanmeldt bij Awin kun je eenvoudig links maken. Het is heel makkelijk en je kunt echt eenvoudig geld verdienen, maar je moet je er wel even in verdiepen als je het niet kent.

 • Reply
  Dominique
  24/11/2018 at 4:28 pm

  Hi, heb je misschien een uitnodigingscode voor Awin? Anders moet je geld betalen, en misschien help ik jou daar ook wel mee!

 • Laat een reactie achter