7 redenen waarom jij geen geld verdient met je blog

Geld verdienen met je blog willen we allemaal, maar helaas lukt dat niet altijd en daar zijn diverse redenen voor. Het kan liggen aan je website snelheid of aan het feit dat je geen PR en marketing doet voor je blog of simpelweg om de reden dat je weinig (unieke) bezoekers per maand hebt. Voor al deze redenen zijn er oplossingen. De ene oplossing is makkelijker dan de andere, maar als je er echt voor wilt gaan, kun je alle beren van de weg halen en cashen. In dit artikel vind je 7 redenen waarom jij geen geld verdient met je blog.

1. Te weinig traffic

Als je (te) weinig bezoekers op je blog hebt, is het niet gek dat je weinig verdient. De kans dat alle 100 je bezoekers iets kopen door jouw blog is onrealistisch. Zelfs als één op de 100 bezoekers iets koopt, is dat erg ambitieus. Met andere woorden: je moet een aantal duizend unieke personen per maand hebben die je blog bezoeken om er geld mee te kunnen verdienen. Hoe meer bezoekers, hoe beter. Het is slim om te onderzoeken wat de oorzaak is van het feit dat er zo weinig mensen je blog bezoeken. Ligt het je website snelheid, ligt het aan het feit dat je website niet mobiel vriendelijk is of heb je simpelweg weinig traffic doordat niemand je kent?

Als je weet waar het aan ligt, kun je het ook tackelen. Als blijkt dat je te weinig bezoekers hebt, moet je gaan onderzoeken hoe je zorgt voor meer traffic en meer bekendheid. Ga o.a. aan de slag met gastbloggen, kies voor social media advertising en ga aan de slag met je eigen PR.

Lees ook: 3 manieren om meer traffic naar de blog of website

Ligt het aan het feit dat je website niet naar behoren werkt? Ga dat als eerste oplossen. Zodra nieuwe bezoekers bij hun eerste bezoek een negatieve gebruikerservaring hebben ervaren, is de kans klein dat ze nog een keer terugkomen, dus zorg dat de eerste indruk top is.


2. Je promoot jezelf niet

Als blogger moet je jezelf verkopen. Je moet jezelf promoten en laten zien wie je bent. Zet je blog in de schijnwerpers. Je bent immers niet de enige die een blog heeft. Ga aan de slag met je eigen PR en marketing. Word lid van de Facebook groep RuM. Daar worden dagelijks allerlei oproepjes van journalisten gedeeld die op zoek zijn naar een verhaal. Staat er iets tussen dat aansluit bij je blog? Reageer daar dan op.

Ook is het slim om aan de slag te gaan met je eigen marketing. Hoe ga je je blog op de kaart zetten? Ga aan de slag met social media advertising en Google Adwords. Gastbloggen is ook een manier om je blog te promoten. Daarnaast draagt het bij aan je DA (Domien autoriteit) van je blog.

Geld verdienen via Pinterest? Dat kan!

3. Je bent niet bereid te investeren

Veel bloggers zijn hobby bloggers en investeren niet of nauwelijks. Als je uiteindelijk geld wilt verdienen met je blog is het slim om juist wel te investeren. Elk bedrijf investeert, waarom zou je dat als blogger niet doen? Kwaliteit is key als je wilt groeien en dus geld wilt verdienen. Investeer o.a. in goede, kwalitatieve foto’s, laat een video maken, ga voor een knallende website, maar investeer ook in je eigen (online) marketing. Reserveer bijvoorbeeld een bepaald budget voor social media advertising.

4. Je bent net zoals 1000 anderen

Blogs; je hebt ze in allerlei soorten en maten. Je bent niet de enige die op het idee is gekomen om een blog te beginnen. De concurrentie is extreem. Want waarom moeten je ze jouw blog bezoeken en niet die van een concurrent? Ga voor een duidelijke niche, zorg ervoor dat je opvalt en anders bent. Anders ga je de oorlog niet winnen.5. Onderschatting van je waarde

Veel (hobby) bloggers weten niet wat voor een vergoeding ze moeten vragen als ze een samenwerking hebben met een bedrijf. Regelmatig hoor je geluiden dat bloggers een artikel verkopen voor een veel te laag bedrag. Daarom is het goed om te realiseren dat je niet je waarde moet onderschatten. Je waarde hangt niet alleen af van je aantal unieke bezoekers per maand, maar ook aan het aantal volgers via je social media kanalen, je bounce percentage, de duur dat mensen op je blog zijn en je DA en PA. Dit zijn je domein autoriteit (waarde van je website URL) en pagina autoriteit (de hoeveelheid pagina’s (blogs in dit geval) die hoog in Google staan).

Daarnaast is het ook een kwestie van proberen. Merk je dan je een artikel met gemak voor €150,- exclusief BTW kunt verkopen? Bij een volgende keer probeer je een hoger bedrag. Het is een beetje spelen en je blog zeker niet te laag inschatten. Je zult verstelt staan hoeveel geld bedrijven bereid zijn te betalen.

Lees ook: 5 manieren om geld te verdienen met je blog

6. Je hebt geen strategie

Vaak denk je bij een blog dat je geen strategie nodig hebt. Je tikt elke week een aantal artikelen en voliá het balletje begint vanzelf te rollen. Toch is het slim – zeker als je op den duur (veel) geld wilt verdienen met je blog – om na te denken over je strategie. Wat zijn je doelen? Waar werk je naar toe? Waar wil je over vijf jaar staan met je blog?

Het is niet erg om de lat hoog te leggen, maar je moet er wel voor zorgen dat je ergens naar toe werkt en er ook zeker van bent dat je – als je zo door gaat – geld kunt blijven verdienen.7. Je luistert niet naar je doelgroep

Je doelgroep is alles. Zonder hen kan je zeker niet rondkomen van je blog. Doe daarom regelmatig onderzoek naar je doelgroep. Weet je eigenlijk wel wie je doelgroep is en wat ze leuk vinden? Duik in je Google Analytics statistieken of je statistieken van je social media kanalen. Daarnaast is het raadzaam om af en toe een enquête rond te sturen, zodat je feedback krijgt van je lezers. Op die manier luister je naar je doelgroep en zorg je dat je ervan kunt leren.

Zo. Dit zijn 7 redenen waarom jij geen geld verdient met je blog. Er is vast genoeg werk aan de winkel;  aan de slag. Vergeet niet dat als je blog niet je fulltime baan is, de kans ook redelijk klein is dat je er een fulltime salaris uithaalt. Als je er geen fulltime tijd in steekt, krijg je er ook minder voor terug.

Desalniettemin kun je, als je het goed doet en je blog is een project naast je fulltime baan, er een aardig leuk zakcentje aan verdienen. Alleen de weg er naar toe is (soms) lang.

Hoe zorg jij dat je geld verdient met je blog?

Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Kim
  21/09/2018 at 8:15 pm

  Ik verdien helemaal geen geld met mijn blog.
  Ik ambieer dat ook niet dus heb er ook geen last van. Ik vind het prima om een kleine blog te zijn en te blijven

 • Reply
  alexa
  11/10/2018 at 12:08 pm

  Jaa ik zou meer een niche moeten hebben, maar vind het lastig om iets te vinden wat heel erg bij mij past..

 • Reply
  Jaro Broeklander
  27/11/2018 at 9:13 pm

  Leuk artikel! Eerste punt klopt alleen niet helemaal. Ik beheer een aantal blogs met slechts een paar honderd bezoekers per maand en toch hebben deze aardig wat inkomsten 😉

  Verder wel goede tips!

 • Laat een reactie achter