5 tips om goed voorbereid op vakantie te gaan

5 tips om goed voorbereid op vakantie te gaan

Je voelt en ziet aan alles dat het lente wordt. Je hoort elke ochtend de vogeltjes fluiten, de dagen worden langer, overal zie je voorjaarsbloemen en de zon komt steeds vaker tevoorschijn. Heerlijk. Maar dat betekent ook dat de vakantieperiode er weer aankomt. Voor menig Nederland hét moment waar je het hele jaar naar uitkijkt. Om ervoor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk kunt genieten van je welverdienende vakantie, is een beetje voorwerk geen overbodige luxe. In dit artikel vind je 5 tips om goed voorbereid op vakantie te gaan.

1. Vliegticket, paspoort, auto check

Of je nu met de auto, de fiets, de trein of het vliegtuig op vakantie gaat, vergeet niet je paspoort mee te nemen. Prioriteit nummer #1. Daarnaast is het natuurlijk wel zo handig – als je met het vliegtuig gaat – dat je ingecheckt bent en weet hoeveel bagage je mag meenemen. Sla vervolgens je boardingspass op, op je telefoon, zodat je die niet kan kwijt raken.

Als je met de auto op vakantie gaat, is het verstandig dat je je auto laat checken, zodat je zeker weet dat hij geen mankementen heeft en alle vloeistoffen op pijl staan. Je vakantie beginnen met autopech, wil niemand. Dus ook een goedkope autoverzekering is niet onbelangrijk.


2. Koffer inpakken

Het lijkt heel simpel, maar we vergeten maar al te vaak spullen mee te nemen op vakantie. Vaak zijn het kleine dingen die je ook op je vakantiebestemming kunt kopen, maar het is toch fijner alles je niets vergeet en de beschikking hebt over je eigen spullen. Zoek online – voor je begint met inpakken – een lijstje met benodigdheden en voeg daar eventueel je eigen medicijnen, knuffels etc. aan toe, zodat je niets vergeet.

3. Vaccinaties nodig?

Ga je naar een land waar vaccinaties nodig zijn? Zodra je je vakantie geboekt hebt, is het verstandig om dit te checken. Zeker in het geval als je een spuit moet halen bij de GGD. Als dat niet het geval is, is het belangrijk om te checken of er geen andere medicijnen zijn die je nodig hebt voor je bestemming zoals malaria pillen.

4. Onderzoek wat je verzekering dekt

Misschien niet het leukste om te doen, maar wel heel belangrijk. Zoek uit wat je zorgverzekering dekt in het buitenland en wat de reisverzekering dekt. Als je op vakantie bent en er gebeurt iets, is het wel zo handig dat je weet waar je voor verzekerd bent. Zo wordt medische noodzakelijke zorg (als je niet meer naar Nederland kunt en dus eerst zorg nodig hebt) in het buitenland vergoed tot het maximale Nederlandse tarief door je basisverzekering van de HEMA. Redding of berging worden niet vergoed door je zorgverzekering. Je kunt ook kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Dan worden ook de zorgkosten vergoed als deze hoger zijn dan in Nederland.

5. Creditcard

Het is altijd verstandig om naast cash geld en een pinpas, een creditcard mee te nemen. Met een creditcard kun je op veel meer plekken betalen. Vooral in het buitenland kun je niet overal met een ‘normale’ pinpas betalen. Als je nog geen creditcard hebt kun je hier trouwens creditcard vergelijken en direct aanvragen. Daarnaast is het verstandig om twee betalingspassen mee te nemen voor het geval dat je er eentje kwijt raakt of geblokkeerd wordt.

Wat is jouw ultieme tip om je voor te bereiden op een vakantie?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Dinja says:

    Handig lijstje! Mijn inpaklijst heb ik al een aantal jaren geleden gemaakt en die pas ik gewoon elk jaar weer aan. Zo heb ik ook inpaklijstjes voor weekendjes weg en voor een anime conventie.

Comments are closed.