Kinderhorloge met GPS: dit moet je weten

Kinderhorloge met GPS: dit moet je weten

Je hebt vast al eens gehoord van een kinderhorloge met GPS-functie. Zo’n horloge kan een handig hulpmiddel zijn voor ouders die graag willen weten waar hun kinderen zijn als ze buitenspelen of onderweg zijn naar bijvoorbeeld een sportclub. Met een GPS-horloge kun je je kind eenvoudig volgen via een app en – in sommige gevallen als je een duurdere variant hebt – zelfs contact opnemen met je kind. Ideaal als je het fijn vindt om te weten waar je kind zich bevindt. Nieuwsgierig geworden? In deze blog lees je alles wat je moet weten over kinderhorloges met GPS-functies. 

Wat is een GPS-horloge?

Een GPS-horloge is een horloge die je via GPS (Global Positioning System) exact weet waar je bent en real-time de locatie doorgeeft. Via een app kun je de hele tijd tracken waar de GPS-horloge en dus je kind zich bevindt. Zo kun je op afstand een beetje een oogje in het zeil houden, wel zo fijn. 

Je hoeft niet je eigen smartwatch aan je kind te geven, want je hebt tegenwoordig speciale kinderhorloges die deze functie ook hebben. Er bestaan verschillende modellen. Zo heb je een kinderhorloge met locatie en bellen opties, maar ook kinderhorloges die alleen de locatie delen. Net wat jij fijner vindt. 

De belangrijkste functies van een kinderhorloge met GPS

Welke functies de GPS-horloge exact heeft, is afhankelijk van het model waar je voor gaat. De onderstaande functies hebben bijna alle modellen:

  1. Locatiebepaling: Dit is de voornaamste reden waarom je als ouders kiest voor een kinderhorloge met GPS. Door de real-time locatiebepaling kun je snel controleren waar je kind zich bevindt. Sommige horloges gebruiken naast GPS ook Wi-Fi en mobiele netwerken om de locatie nog nauwkeuriger te bepalen. Dat werkt op dezelfde manier zoals een airtag ook werkt. 
  2. Communicatiefuncties: Veel GPS-horloges voor kinderen hebben een belfunctie. Zo kunnen kinderen naar vooraf ingestelde nummers bellen, zoals ouders of andere vertrouwde contacten zoals andere verzorgers, de oppas of opa en oma. Sommige modellen ondersteunen ook spraakberichten of tekstberichten.
  3. Veilige zones: Met geo-fencing kun je bepaalde gebieden instellen als “veilig”, zoals je huis, school of een speelterrein. Wanneer je kind deze zone verlaat, krijg je een melding op je telefoon. Dit kan handig zijn om snel op de hoogte te zijn als je kind zich buiten het afgesproken gebied begeeft.
  4. SOS-knop: In geval van nood kunnen kinderen op een SOS-knop drukken. Dit stuurt een noodsignaal naar de gekoppelde telefoon, zodat je direct actie kunt ondernemen.

Voordelen van een kinderhorloge met GPS

Een kinderhorloge met GPS heeft meerdere voordelen. Zo kan het een geruststelling zijn voor de ouders van het kind omdat ze altijd weten waar het kind zich bevindt. Dat kan een prettig gevoel zijn. Ook zorgt het voor een bepaalde veiligheid. Zeker als je in een grote stad woont met veel verkeer en andere dingen die in een grote stad kunnen gebeuren. Maar aan de andere kant: als je in een dorp woont, kunnen ook gevaarlijke situaties ontstaan. Dan kan het een fijn gevoel zijn dat je kind contact kan opnemen via de SOS-knop. Als laatste zorgt het ook voor een bepaalde vrijheid. Je kind kan zonder dat je er zelf de hele tijd bij moet zijn, vrij spelen. Dat geeft je als ouders de vrijheid om andere dingen te doen en het kind ervaart ook vrijheid. 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *