Persoonlijk | Een weekendje naar Utrecht

Persoonlijk | Een weekendje naar Utrecht

Zoals je al in mijn Happy Moments hebt kunnen lezen, was ik het afgelopen weekend in Utrecht. In december heb ik een weekend vrij abonnement afgesloten bij de NS, aangezien ik nog af en toe naar Limburg reis met de trein, was dat een mooie deal. Bij het jaarabonnement ontving ik ook een gratis nachtje weg. Dat is nog eens leuk! Daar hebben we het afgelopen weekend gebruik van gemaakt.

Nu ik 40 uur per week werk, wil ik in het weekend ook graag leuke dingen doen. Daarom probeer ik elke week iets leuks te plannen. Afgelopen weekend gingen we een nachtje weg in Utrecht. Hoewel ik in Amersfoort woon, is het misschien gek om in Utrecht een nachtje te slapen. Maar eigenlijk leek het ons wel leuk. Want waarom zouden we 1,5 uur reizen naar een stad ergens in Nederland als je ook naar Utrecht kunt gaan? Alle stede die meededen aan de actie hadden we al een keertje bezocht, en daarnaast is het ook wel eens fijn om niet 3 uur te reizen. We reizen al genoeg als we naar Limburg gaan. Daarom dat we het heerlijk vonden om naar Utrecht te gaan. Daarnaast is het ook een leuke en sfeervolle stad met de grachten.

Zaterdag aan het begin van de middag pakten we de trein naar Utrecht en checkten we in in het hotel. We sliepen in het NH hotel naast het station op de 16e verdieping. Daardoor genoten we van een prachtig uitzicht over Utrecht. Heel tof! Vervolgens liepen we door Hoog Catherijne. Ik wilde graag een bezoekje aan de V&D brengen. Nu die failliet verklaard is, heb ik al verschillende hele goede koopjes op de kop getikt. En ook deze keer is dat weer gelukt. Ik kocht namelijk een prachtige camel kleurige hoed en een mooie BH van Women Secret(?!) Ik was heel even in shock, want ik kwam erachter dat de V&D in Utrecht een afdeling van Women Secret heeft. Dat is een hele toffe Spaanse lingerie winkel. In Spanje kocht ik altijd de halve winkel leeg, en nu kwam ik erachter dat ze in het in de V&D verkopen. Hopelijk blijft de V&D nog lang bestaan! Ook dronken we nog een heerlijke ice koffie bij La Place.

Daarna vervolgden we onze shopping date verder naar o.a. de Sissy-Boy. Een winkel die ik steeds meer begin te waarderen. Eerst vond ik het vooral duur, nu is het een van mijn favoriete winkels! Natuurlijk moesten er ook outfit foto’s gemaakt worden. Het maken van outfit foto’s schiet er steeds vaker in doordat ik nu 40 uur per week werk, extra fijn om het in het weekend in te halen. Nadat we de hele middag door de stad hadden geslenterd hadden, was het tijd om te eten. We wilden graag burgers eten bij Pickels, maar jammer genoeg was er een wachttijd van driekwartier, waardoor we uiteindelijk heerlijke burgers hebben gegeten bij Meneer Smakers. Yum! Die waren heerlijk! Na het eten zijn we nog een drankje gaan doen en uiteindelijk kwamen we moe, maar voldaan terug in het hotel.

Dag – Nacht

Zondag wilden we graag uitslapen, maar werden we alsnog vroeg wakker. Ik werd om 8.10 wakker, maar had echt het gevoel dat het al 12.00 was. Niet dus. Het was tijd voor een hotel ontbijt. Hotel ontbijtjes zijn the best! Na een heerlijk ontbijt maakten we outfit foto’s en checkten we uit. Daarna pakten we de trein en reisden we terug naar Amersfoort. Thuis ruimde ik wat dingen op, bewerkte ik de foto’s en genoot ik van mijn vrije zondag. Wat een heerlijk weekend!

Ga jij wel eens een weekendje weg?
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

12 comments

 1. Mariska says:

  Ik zou vaker een weekendje weg moeten gaan! Ik zit nog in de fase dat ik de Sissy boy vooral prijzig vind, haha. Super leuk uitje! Waarom ver weg als iets dichterbij zo leuk is? ๐Ÿ™‚

 2. Ilse says:

  Wat een mooi hotel! Mooi ingerichte kamer. En inderdaad wel eens leuk om niet zo lang onderweg te zijn!

 3. Sonja says:

  Wat lekker, zo'n nachtje weg naar een stad die dichtbij is ๐Ÿ™‚ En super chill dat je dat gewoon gratis had gekregen! Klinkt heel leuk!

 4. Manon Boerakker says:

  Leuk dat je het naar je zin had in Utrecht . Je hebt een mooi uitzicht op het theater waar ze de musicals houden!

 5. Mellavieee says:

  Super dat je een weekendje kon genieten! Ik ben nog nooit in Utrecht geweest, maar wil er wel eens naartoe. Binnenkort ga ik misschien wel naar Rotterdam ๐Ÿ™‚

 6. Evelien says:

  Ziet er lekker uit! Weekendjes weg inclusief hotel zijn ideaal om toch dat beetje vakantiesfeer neer te zetten voor extra ontspanning vind ik!

 7. Joy says:

  Wow ziet er echt uit als een heel chill weekend! Leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt gehad!

  <3

 8. Nienke says:

  Heerlijk! Ik heb ook eens in dat hotel geslapen in Utrecht, echt een toplocatie. ๐Ÿ™‚ Ik ga wel regelmatig een weekendje weg ja, vind dat echt lekker zo tussen de werkdagen door.

Comments are closed.