10 levenslessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd

10 levenslessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd

In de 25 jaar dat ik nu op deze aardbol rondloop, heb ik heel wat dingen geleerd. Niet alleen tijdens mijn studie, mijn werk en van mijn blog, maar ik heb ook diverse levenslessen ondervonden. Het leven gaat niet alleen maar over rozen. Het leren van je levenslessen kan soms heel hard zijn en alleen maar leuke dingen doen in je leven bestaat ook niet. Hieronder deel ik mijn tien belangrijkste levenslessen.

 • Het leven is niet altijd een feestje

Als klein kind fantaseerde ik regelmatig over het feit ‘als ik later groot ben, dan….’. Alleen is het leven niet altijd een feestje. Je kunt niet alleen maar leuke dingen doen. Je moet accepteren dat ook minder leuk dingen erbij horen, want zonder regen geen zonneschijn. 10 levenslessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd

 • De keuzestress is een serieuze struggle

Keuzestress is iets waar mijn generatie veel last van heeft. Door de veranderingen in de maatschappij is de sky the limit en kan het altijd beter, maar hier zit een keerzijde aan. Want wanneer is het genoeg als het altijd beter kan? Toch weet ik ondertussen dat je niet alles in het leven kan. Ondanks dat het maken van keuzes verdomd lastig is, hoort het er wel bij.

 • Voldoen aan verwachtingen

Bijna iedereen heeft verwachtingen van het leven en het leven van anderen, maar waarom zou je voldoen aan al die verwachtingen? Ik ben het daar niet mee eens en kies mijn eigen weg naar succes en mijn eigen weg naar de toekomst. Iedereen bewandelt zijn of haar levensweg toch op een andere manier?  Verwachtingen zijn zó 2010…

 • Relativeren

Vroeger (een paar jaar geleden..) kom ik erg stressen als iets niet goed gegaan was, maar ook bang zijn als ik weer eens op mijn kop kreeg omdat ik iets niet goed gedaan had. Ook kon ik een heel drama maken als iets niet ging, zoals ik wilde dat het ging. Frustrerend. Daarnaast werd ik soms gek van de stress die het allemaal opleverde. Ondertussen weet ik wel beter. Iedere keer als er iets naars gebeurt of als ik weer eens op de vingers getikt word, stel ik mijzelf de vraag: ‘ga ik hier dood aan?’ Nee. Hierdoor kan ik veel eenvoudiger situaties relatieveren. Geloof mij, het werkt echt en het is heel fijn.

 • Niet de enige die last heeft van onzekerheid

Lange tijd heb ik gedacht dat ik de enige sukkel was die last had van onzekerheid. Onzeker over mijn uiterlijk, mijn kleding, mijn relatie met mijn vriend, mijn blog en ga maar door. Ondertussen weet ik wel beter en weet ik dondersgoed dat ik niet de enige ben die last heeft van onzekerheid.2016-12-31 11.23.45-1

 • Je kunt niet altijd weten waar je aan toe bent en controle hebben

Zelf ben ik nogal een controle-freak en wil ik áltijd weten waar ik aan toe ben. Ik kan je vertellen: dat is een illusie. Je kunt niet altijd de controle hebben en zekerheden hebben in je leven. Helaas..

 • Sta je mannetje en kom op voor jezelf

Kom op voor jezelf en bijt van je af. Doe je dat niet, dan zijn 100 andere die dat wel doen en zo over je heen lopen.

 • Je droom achterna? Werk er keihard voor

Heb je droom? Geloof in je droom, werk keihard en trek je niets aan wat andere mensen denken. Met stil zitten kom je er niet, maar door heel hard te werken kun je veel van je dromen verwezenlijken.

 • Perfect bestaat niet

Lange tijd heb ik gedacht dat het leven van sommige mensen perfect was. Hun haar zat altijd goed, het was altijd gezellig, ze maakte de mooie reisjes, droegen de mooiste kleding en ga zo maar door. Ondertussen weet ik dat niemand perfect is en dat het leven bij sommige mensen één grote schijn is. Waarom zou je alles zo faken..?

 • Welvarende- en moderne samenleving heeft ook nadelen

Veel mensen roepen regelmatig dat je blij mag zijn dat je in een land als Nederland woont met eindeloos veel mogelijkheden. Dat we blij mogen zijn dat we in dit tijdperk geboren zijn en ga maar door. Ik wil zeker niet zeggen dat we het niet goed hebben in Nederland, maar mijn generatie heeft hierdoor wel last van de andere kant van de medaille. Denk maar aan de quarter life crisis. Een bijkomstigheid dat zeker niet altijd even leuk is en de nodige zorgen met zich meebrengt.

Welke levensles heb jij geleerd de afgelopen jaren?

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

 1. Sanne says:

  In veel van je punten herken ik me zeker en vast. Zoals bijvoorbeeld de keuzestress, het relativeren en dat perfectie niet bestaat. Het geeft me een gevoel rust dat ik niet de enige ben dat er zo over denkt. Leuke blog heb je trouwens!

 2. Nathalie Van Hauwe says:

  Kan me echt vinden in je opsomming, vooral het relativeren is essentieel!

Comments are closed.