10 mooiste rechtenvrije stockfoto banken

10 mooiste rechtenvrije stockfoto banken

De beschikking over mooie visuele content (zowel beeld als video) is voor veel bedrijven een probleem. Veel webshops realiseren zich niet dat ze zelf eigenlijk ook een media bedrijf zijn. Je moet online je voetafdruk achterlaten en laten zien wie je bent als bedrijf en wat je doet. Je gaat de oorlog niet winnen met stockfoto’s of één keer per week content te delen via je social media kanalen. Er komt veel meer bij kijken.

Ook bloggers en influencers hebben ermee te maken. Als je succesvol wilt zijn op Instagram, moet je minimaal 5(!) foto’s per week plaatsen, maar het liefst iedere dag. Maar waar haal je die content vandaag? Natuurlijk heeft het geen zin als je een Instagram account gaat bouwen met alleen maar stockfoto’s, maar voor een artikel of een blogposts kan het af en toe wel. Idealiter gebruik je natuurlijk geen enkele stockfoto, maar in de praktijk blijkt dat vaak lastig te zijn. In dit artikel vind je de 10 mooiste rechtenvrije stockfoto banken.

Stockfoto websites in alle soorten en maten

Je hebt veel stockfoto websites, maar voor je er daadwerkelijk foto’s van af gaat plukken is het heel verstandig om te checken of de foto’s écht rechtenvrij zijn. Sommige stockfoto websites claimen dat te zijn, maar in de praktijk is dat niet zo. Als je een foto voor social media of je website gebruikt die niet rechtenvrij is, kunnen de kosten aardig oplopen. Blogger Cynthia van Cynthia.nl (voorheen Miss Lipgloss) deelde recent een artikel waarin ze vertelde dat ze een boete moet betalen van €4.000,- omdat ze dus beelden heeft gebruikt die niet rechtenvrij waren. En dat is strafbaar en kan je veel geld kosten. Let daar dus goed op!

Wil je ook viraal gaan met jouw pins op Pinterest? In het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ leer je hoe je duizenden bezoekers per maand naar je website trekt.

Dit zijn de 10 mooiste rechtenvrije stockfoto banken

Internet staat bol van websites die mooie beelden aanbieden. Maar om ervoor te zorgen dat je door de bomen het bos ziet, heb ik een opsomming gemaakt van de mooiste rechtenvrije stockfoto banken die je zeker een keertje moet bezoeken.Hoe zorg jij voor mooie visuele content?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Merel Anne says:

    Ik gebruik vaak stockfoto’s van Unsplash, maar ben nu een beetje aan het experimenteren met eigen foto’s envan headers maken! Ik moet nog wel veel leren…

  2. Larissa Konst says:

    Ik gebruik vaak Pixabay, maar ik zie wel veel sites in het lijstje staan die ik nog niet kende! Ga meteen even rondkijken of er iets tussen zit welke ik kan gebruiken! Bedankt.

Comments are closed.