10 steden in Europa die ik nog graag wil bezoeken

10 steden in Europa die ik nog graag wil bezoeken

Dat ik dol ben op reizen is jullie vast niet ontgaan. Het afgelopen jaar heb ik een aantal hele mooie reizen mogen maken waar ik heel dankbaar voor ben. Het hoogtepunt was toch wel mijn rondreis door Spanje! Dat was de leukste, gaafste en mooiste reis die ik tot nu toe gemaakt heb. 

Ik merk dat ik – sinds mijn rondreis door Spanje – last heb van zogenoemde ‘reiskriebels’. Mijn handen jeuken als het gaat om het ontdekken van nieuwe landen, steden, culturen of gebieden. Het liefste pak ik NU het vliegtuig naar een nieuwe, onbekende bestemming ergens in de wereld. Helaas, ik weet dat het niet reëel is om nu weer voor langere tijd te reizen, maar toch. Fantaseren mag altijd. Daarnaast ben ik op dit moment aan het sparen, sparen voor een citytrip naar New York. Maar in Europa ben ik nog lang niet uitgekeken en zijn er nog héél veel plekken en steden die ik graag een keertje wil bezoeken. Wil je weten welke dat zijn? 

Brugge. Een stad die eigenlijk helemaal niet zo ver weg is vanuit Nederland. Volgens mij is dat gewoon een heel leuk en gezellig stadje in België. Ik heb het gevoel dat het een beetje lijkt op Amersfoort. Geen idee of dat ook echt zo is, maar ik zou er graag een keertje naar toe willen.

Lissabon. Deze stad staat het hoogste op mijn reis wishlist. Hier wil ik al geruimde tijd héél graag naar toe. Ik ben nog nooit in Portugal geweest, dus ik kan niet wachten om een keertje naar Lissabon te gaan. Ik ben vooral heel benieuwd naar die karakteristieke trams, de boulevard en de heuvels.

Kopenhagen. Ik ben nog nooit in Scandinavië geweest en daar wil ik heel graag een keertje naar toe gaan. En hoewel Kopenhagen niet écht in Scandinavië ligt, lijkt het mij heel tof om daar een keertje naar toe te gaan. 

Cordoba. Tijdens mijn reis door Spanje wilde ik heel graag een bezoek brengen aan Cordoba, maar helaas door tijdgebrek is dat niet meer gelukt. Jammer, maar ach dat is een goede reden om nog een terug te gaan naar het zuiden van Spanje! 

Porto. Ook hier ben ik nog nooit geweest. Ik ben heel nieuwsgierig naar Portugal en de stad Porto. Ik vind het leuk om naar steden in het buitenland te verkennen en op ontdekkingstocht te gaan. Daarnaast is het daar meestal lekker weer én de stad ligt aan het strand. Wat wil je nog meer? 

Birghton. Deze stad ken ik eigenlijk alleen van internet. Een paar klasgenoten zijn hier een keertje naar toe gegaan en het zag er prachtig uit. Het lijkt mij zo’n gezellig en knus stadje. 

Florence. Oeeeh! Hier heb ik al zoveel goede dingen over gehoord en gezien. Daarnaast is Italië natuurlijk een heerlijk land en kan ik geen genoeg krijgen van pizza’s en lekkere tiramisu.

Het is ondertussen al een aardig lijstje geworden. Naast deze prachtige steden in Europa, zijn er nog talloze andere mooie plekken in de wereld waar ik een keertje naar toe wil. Alleen zal ik het komend jaar niet meer zoveel op vakantie kunnen gaan als het afgelopen jaar. Toen was ik nog student en had ik zeeën van tijd. Nu werk ik 40 uur per week en moet ik het doen met 25 vakantie dagen per jaar. 😉 Een ander voordeel is natuurlijk het loonstrookje.

Ik heb wel nog een aantal vakanties in het vooruitzicht. Over twee weken ga ik een nachtje naar een hotel in Utrecht. Nu zul je denken, je woont toch in Amersfoort, waarom ga je een nachtje slapen in een hotel in Utrecht?! Nou, dat heb ik cadeau gekregen toen ik een abonnement op de trein afsloot. Daarnaast zijn hotel ontbijtjes de beste! In februari ga ik ook nog een weekendje skiën in Oostenrijk. Dit is een uitje van het werk. Hoe leuk is dat?! De laatste vakantie die gepland is voor dit jaar is een citytrip naar New York. Aaaah! Zó tof! Dit is ook meteen de duurste vakantie ooit! We gaan namelijk 9 dagen naar New York. Hier heb ik ontzettend veel zin in! Verder heb ik geen vakanties gepland, maar omdat mijn vriend en ik dit jaar ook willen gaan samenwonen, zullen er waarschijnlijk niet veel vakanties meer bijkomen. Maar dat is niet erg, want ik kijk heel erg uit naar het moment dat we eindelijk gaan samenwonen.

Welke steden wil jij nog graag een keertje bezoeken?

Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

12 comments

 1. Liese says:

  Super lijstje, ik kan je zeker zeggen dat Lissabon de moeite is (en ik ga er volgende week naar toe, excited!). Ik woon super dicht bij Brugge en ben er zes jaar naar school geweest: aanrader! Is wel echt niet groot, maar misschien in combinatie met Gent wel een hele fijne dichtbijvakantie 🙂

 2. Brugge kan ik zeker aanraden! Porto wil ik zelf ook eens doen! 🙂
  Maar Brighton vond ik persoonlijk een hele vuile alternatieve stad, niet zo mijn ding

 3. Sabine Boogaard says:

  Leuke lijst! Stedentrips zijn zo tof om te maken 😀 Porto en Florence lijken me echt leuk! Ook zou ik nog wel eens naar York en andere Engelse steden gaan. Lissabon is echte een leuke stad trouwen!

 4. Linda says:

  Lissabon is echt een hele mooie stad!
  New York staat hier hoog op het lijstje. Madrid lijkt me ook wel wat.

 5. Stylebygina says:

  Wat een mooi lijstje heb je gemaakt! Lissabon heb ik ook zoveel goede verhalen over gehoord En je gaat naar New York..ik ben jaloers! 😛

 6. Iep says:

  Ooooh wat een heerlijk lijstje. Ik wil alles eigenlijk nog wel eens (opnieuw) bezoeken van je lijstje. Liefs Iep xo

 7. Around San says:

  Oehoe Brugge is leuk! Ik was daar eergisteren en gister op stedentrip. 🙂 Cordoba lijkt Mijn ook een hele gave stad!

 8. Bettie says:

  'Brighton lijkt mij ook een super leuke plek om een keer naar toe te gaan. Ik zie vaak foto's van Zoella (Zoe Sugg) van Brighton langskomen, het lijkt zo mooi daar.

 9. (Retro) Sonja says:

  Wat een leuk en origineel lijstje! Brighton lijkt mij ook echt heel mooi! Maar ik zou al deze steden niet erg vinden om nog eens heen te gaan 😉

 10. Gaaf dat je naar New York gaat, onwijs toffe stad! Brugge kan ik je ontzettend aanbevelen, mooie stad. Wel heel toeristisch, Gent vond ik wat rustiger en daardoor wat fijner. Misschien kan je die lijst nog toevoegen op je lijstje? Ik ben ook nooit in Portugal geweest, Lissabon & Porto staan enorm hoog op mijn wishlst. Lijken me gave steden én Portugal een onwijs mooi land!

Comments are closed.