4 tips bij het afsluiten van een zakelijke lening

4 tips bij het afsluiten van een zakelijke lening

Ondernemen is voor veel mensen hun grootste droom. Net als voor mij. Na mijn bezoek aan de masterclass voor content creaters is het vlammetje om te gaan ondernemen alleen maar meer gaan aanwakkeren. Zodra je een eigen bedrijf hebt, is investeren is één van de belangrijkste voorwaarden om te kunnen groeien met je bedrijf. Maar om te investeren heb je geld nodig en dit heeft niet iedereen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren om online(!) een zakelijke lening af te sluiten, zodat je je bedrijf naar een hoger niveau kunt tillen. Wel is het verstandig om je eerst te verdiepen in de mogelijkheden, voorwaarden en risico’s. In dit artikel vind je 4 tips bij het afsluiten van een zakelijke lening. 

Hoe werkt het?

Het aanvragen van een zakelijke lening is heel simpel. Binnen een paar stappen kun je online een zakelijke lening aanvragen. Maar voor het zover is, zijn er een aantal voorwaarden waar je als ondernemer aan moet voldoen. Zo moet je bedrijf minimaal één jaar bestaan, moet je een omzet behalen van €75.000 euro per jaar en moet je de balans bijhouden volgens de wet.1. Maak een plan

Voordat je besluit om een zakelijke lening af te sluiten, is het belangrijk om een financieel plan te maken waar je het geld precies voor nodig hebt en wat je er exact mee gaat doen. Zonder plan ben je immers nergens. Ga op onderzoek uit hoe jij je bedrijf naar the next level kan brengen. Zo’n plan schud je niet zomaar uit je mouw, maar vergt de nodige tijd en energie. Daarnaast is het altijd verstandig om je ideeën te pijlen bij andere mensen (die het liefst ook werkzaam zijn in dezelfde sector) om te kijken of het plan draagvlak heeft. Het is zonde om te investeren als je bij voorbaat als weet dat het project weinig kans van slagen heeft. Mocht je toch graag nog wat meer informatie willen ontvangen rondom zakelijke leningen, kun je op de website van de Kamer van Koophandel heel veel relevante informatie vinden.

2. Wed nooit op één paard

Het aanbod aan bedrijven die een zakelijke lening aanbieden, is enorm. Het is verstandig om meerdere aanbieders te vergelijken en vervolgens research te doen. Google het bedrijf, kijk op fora wat andere mensen van hun dienst vinden en bekijk hun website met eventuele reviews. Zodra je een bedrijf gevonden hebt, is het belangrijk om te onderzoeken welke aanbieder voor jou het aantrekkelijkste is qua voorwaarden en qua risico’s.

3. Wat zijn de voorwaarden en risico’s?

Elk bedrijf dat een zakelijke lening aanbiedt, heeft andere voorwaarden opgenomen in hun financiële bijsluiter. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld je lening niet in één keer mag aflossen of dat een bedrijf kan besluiten de zakelijke lening (krediet) te stoppen met een bepaalde opzegtermijn. Daarnaast zitten er ook risico’s aan het afsluiten van een zakelijke lening. Je kunt onder andere checken of het bedrijf een vergunning heeft en onder toezicht staat van AFM (Autoriteit Financiële Markten). Ook is het verstanding om een risicoprofiel te maken. Ga aan de slag met een research naar het bedrijf en onderzoek de financiële gezondheid van een bedrijf. Dit zijn slechts enkele risico’s. Lees altijd de financiële bijsluiter en voorkom op die manier onnodige (financiële) risico’s.4. Is de rente marktconform?

De slogan ‘geld lenen kost geld’ bestaat niet voor niets. Als je geld wilt lenen, kost dat geld. Een bedrijf stelt een bedrag beschikbaar in ruil daarvoor moet je een bepaald rentepercentage betalen. Alleen sommige bedrijven vragen extreme hoge rentepercentages. Het is verstandig om uit te zoeken welke rente marktconform is om te voorkomen dat je onnodige kosten moet maken.

Dit zijn 4 tips bij het afsluiten van een zakelijke lening. Uiteraard kun je online nog veel meer tips en tricks vinden als je op zoek bent naar een zakelijke lening. Zelf ga ik mij eerst nog meer verdiepen in de mogelijkheden om online geld te verdienen. Zodra ik straks meer tijd heb om te ondernemen, lijkt mij ontzettend tof om mijn eigen bedrijf naar een hoger niveau te willen en dus te investeren. 😀

Heb jij al eens een zakelijke lening afgesloten?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

Comments are closed.