5 tips voor een inspirerende werkplek

5 tips voor een inspirerende werkplek

Wist je dat je gemiddeld meer tijd doorbrengt op kantoor dan met je geliefde? Hoog tijd om ervoor te zorgen dat je kantoor of werkplek er aantrekkelijk uitziet. Want steeds meer Nederlanders besluiten om als zzp’er aan de slag te gaan. Dit betekent ook dat steeds meer mensen dagelijks vanaf hun keukentafel werken. Dit is vaak niet de meest inspirerende werkplek en daarnaast is het fijn als je werk en privé een beetje gescheiden kunt houden als je als zzp’er werkt. In dit artikel vind je 5 tips voor een inspirerende werkplek.

Ga inspiratie opdoen

Voor je begint aan het pimpen van je werkplek, is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Begin met de basis; welke meubels heb je nodig, welke kleuren wil je gebruiken en hoe wil je de kamer gaan inrichten. Als je nog geen idee hebt wat je wilt of wel al een beetje een idee hebt, maar daar nog wel wat hulp bij kunt gebruiken, kun je via Pinterest heel makkelijk inspiratie opdoen.

“Een opgeruimde werkplek, zorgt voor een….”

Je kunt de zin vast zelf afmaken. 🙂 Daarom is het belangrijk dat je zorgt dat je werkplek opgeruimd is. Heb je (lade)kasten waar je al je administratie, notitieboekjes en alle andere zooi in kwijt kunt? Mooi! (Zorg er dan ook voor dat die (lade)kast enigszins goed opgeruimd is). Heb je dit nog niet? Dan is het verstandig om een (lade)kast aan te schaffen en orde te scheppen in de chaos.Ga voor kleur, printjes en posters

Van een werkplek die helemaal wit is, raakt niemand geïnspireerd. Geef de muur een likje verf, kies voor een kek behang met print (zelf heb ik sinds vorige week polka dots behang op mijn werkkamer), ga op zoek naar toffe posters en andere tierelantijntjes om je werkplek op te vrolijken.

Verse bloemen

Een beetje kleur geven aan je werkplek is geen overbodige luxe. Behalve de muur verven en posters ophangen, is het erg fijn als je iedere week of elke twee weken een verse bos bloemen laat bezorgen om je werkplek op te fleuren. Mocht je nu denken; ik heb toch helemaal geen tijd om naar de markt te gaan voor verse bloemen?! Geen probleem, er zijn tegenwoordig talloze oplossingen. Je kunt namelijk online bloemen bestellen. Bestel je ze vóór 23:59 uur bij BoeketCadeau.nl? Dan heb je ze de dag erna al in huis. Hoé fijn is dat? Dit is voor elke hardwerkende zzp’er die op een inspirerende werkplek wil werken dé oplossing.

Go green

Om het geheel af te maken, plaats je een aantal grote planten in de werkkamer. Een beetje afhankelijk van de grootte van de werkplek. Planten geven niet alleen sfeer aan je kamer, ze geven (afhankelijk welke plant je koopt) ook zuurstof. Ook niet geheel onbelangrijk. Je moet wel goed en geconcentreerd kunnen werken.
Dit zijn 5 tips voor een inspirerende werkplek. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie, dit zijn een aantal werkplekken of kantoren die er tof uitzien en waar je geïnspireerd van raakt: Hashtag Workmode, De Hub en Coolblue.

Wat vind jij belangrijk aan een inspirerende werkplek?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.