5 dingen die ik mis in Barcelona

5 dingen die ik mis in Barcelona

Zoals je misschien al in mijn eerste update van Barcelona hebt kunnen lezen, moest ik aardig wennen. Het leven in Barcelona is niet zoals we dat gewend zijn in Nederland. Dus ik kan niet ontkennen dat het een beetje afzien is. Maar ach, je moet er wat voor over hebben om tijdelijk te wonen in een land met een fijn klimaat denk ik dan maar..

1. Centrale verwarming

Oké, nu denk je misschien: “Een centrale verwarming in Barcelona? Daar is het toch altijd warm?!” Dat klopt niet helemaal. We zitten nu in maart en het is weliswaar heerlijk weer overdag, maar ‘s nachts koelt het af naar zo’n 12 graden. En ja, op zo’n moment baal je dat je tijdelijke huis in Spanje geen centrale verwarming heeft. Want ik kan je vertellen het is koud!

5 dingen die ik mis in Barcelona

2. Nederlandse supermarkten

Je hoeft maar een willekeurige supermarkt in Nederland binnen te lopen en ze hebben eigenlijk altijd wel de basic dingen. En als je naar een grotere supermarkt gaat, hebben ze alles. Deze vlieger gaat niet op in Spanje. Op elke hoek van de straat vind je een minuscule winkel waar je op moet passen dat je niet per ongeluk een schap omver duwt.. Verwacht vooral niet de supermarkten zoals in Nederland, want de grootste supermarkten in Barcelona, zijn nog steeds kleine supermarkten in vergelijking met onze supermarkten.

Oh en ik ben dol op noodles, wraps en noem het maar op. Maar volgens mij hebben ze dat hier nog niet uitgevonden..

3. Een fijne douche

Niets, maar dan ook echt niets is zo fijn om thuis te komen en een gruwelijk hete douche te pakken. Hoewel mijn Spaanse douche gruwelijk heet is, stinkt het water helaas ook gruwelijk naar chloor. Op dat soort momenten mis ik enorm mijn eigen douche met een fijne, schone douchewand..

Toch ben ik enorm blij dat ik een geen plak gordijn heb, maar een miezerige douchecabine heb. Nieuwe douchecabines kopen in mijn tijdelijke appartement in Barcelona, zou geen overbodige luxe zijn. Op dat moment realiseer ik weer hoe goed ik het heb met mijn spiksplinternieuwe badkamer in Nederland met een inloopdouche. Aanrader! Dus zoek je nog een fijne inloopdouche? Dit zijn fijne (en mooie) inloopdouches van Douche Concurrent.4. Gezellige avondjes thuis

Gezelligheid in huis kennen ze niet. Dus zeker als het in de avond koud is, mis ik de gezellige avondjes thuis op de bank met kaarsjes aan en een kopje thee. Maar ach je krijgt er zoveel voor terug.. 😉

5. Stofzuiger

Als je denkt dat elk land een stofzuiger heeft, heb je het mis. In Spanje doen ze niet zo graag schoonmaken. Of te wel, je moet je huis bezemen om het een beetje schoon te krijgen. Ik kan je één ding vertellen, het werkt voor geen meter..

Ondanks alles geniet ik ook heel erg van mijn tijd en Barcelona en ben ik enorm dankbaar dat ik op afstand kan werken. Het is onwijs tof om tijdelijk ergens te wonen waar letterlijk elke dag de zon schijnt. Dat doet de mens zo goed. Net als het leren kennen van nieuwe mensen over de hele wereld. Love it! Dat de standaarden in vergelijking met Nederland veel lager zijn, probeer ik voor lief te nemen..

Droom jij ervan om tijdelijk in het buitenland te wonen en werken?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest


Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Lizzy says:

    Ik heb ooit twee maanden in een hostel in Barcelona gewerkt en kan me goed vinden in jouw ervaring. Ik heb in die tijd vrijwel niet thuis gegeten of gechilled, omdat het leven daar zo op socialisen is ingericht.

  2. Yvonne says:

    Wat grappig zeg! Het buitenleven en gebrek aan verwarming kon ik me inderdaad al wel wat bij voorstellen. Maar goh, dat ze geen grote supermarkten hebben. Of goede stofzuigers. Bijzonder! Leuk om te lezen 🙂

Comments are closed.