Werken als freelancer? Dit heb je nodig

Werken als freelancer? Dit heb je nodig

Als je besluit om als freelancer aan de slag te gaan in de creatieve sector, heb je een aantal basic spullen nodig en moet je wat zaken regelen. Denk aan een computer, toetsenbord, notitieboekje, KVK-nummer, maar ook een telefoon. Wil je werken als freelancer? Hieronder vind je de belangrijkste benodigdheden.

Werken als freelancer

Het is hot. Steeds meer mensen besluiten in een sprong in het diepe te wagen en te starten als freelancer. Zeker in de creatieve sector, want als website designer, copywriter of digital marketeer, is het easy peasy om aan de slag te gaan als freelancer. Er zijn veel opdrachten en je kunt er ook nog eens veel meer geld mee verdienen, dan wanneer je in dienst ben. Uiteraard is er ook een andere kant van de medaille. Zo moet je acquisitie plegen, je moet per slot van rekening wel opdrachten binnenhalen, maar het vergt ook discipline. Jij bent de baas en er is niemand die zegt wat je wel of niet moet doen.

Werken als freelancer? Dit heb je nodig

Laptop + accessories

Zonder laptop kun je niet werken. Dus het is belangrijk dat je een degelijke laptop koopt (of misschien al hebt) waar je goed op kunt werken. Ergonomisch gezien is het verstandig om een standaard te kopen waar je je laptop op kunt zetten, net als een los toetsenbord en een muis.

Telefoon met sim-only abonnement

Werken als freelancer, betekent ook dat jij de contactpersoon bent van je bedrijf, dus je moet goed bereikbaar zijn. Een goed werkende telefoon en een abonnement met genoeg data en belminuten zijn essentieel. Omdat telefoons tegenwoordig steeds beter worden, hoeven ze niet meer elke twee jaar vervangen te worden en kun je je ook prima redden met een sim-only abonnement. Iets wat als freelancer fijn is. Want je zult niet meteen heel veel geld verdienen..

Inschrijven bij de KVK

Als je besluit als freelancer aan de slag te gaan, heb je ook een KVK-nummer nodig. Maak een afspraak bij een KVK kantoor bij jou in de buurt. De inschrijving zelf stelt weinig voor en binnen 15 minuten sta je buiten en ben je €50,- euro lichter.

Schrijf een businessplan

Niet zo zeer iets heel tastbaars dat je nodig hebt als je gaat werken als freelancer, maar wel erg belangrijk. Door het maken van een businessplan, stel je doelen op, denk je goed na over je verdienmodellen, wat je uurprijs wordt en ga je uitzoeken hoe je je doelen kunt bereiken. Het is absoluut aan te raden om daarmee aan de slag te gaan.

Als je net begint met freelancen, is het slim om boeken te lezen die je verder helpen. Dit zijn een aantal toffe boeken die elke startende ondernemer moet lezen.

Notitieboekjes & planners

Het werkt toch altijd fijner om je to do lijsten op papier te zetten, zodat je op de old skool manier je taken kunt doorkruisen. Daarnaast zijn planners heel handig om de planning in te maken, zodat je exact weet wanneer je wat gaat doen.

Droom jij ervan om te werken als freelancer?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en PinterestWerken als freelancer? Dit heb je nodig

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Sanne says:

    Ik denk er wel eens over na, maar zie het mezelf anytime soon in ieder geval nog niet doen. Misschien wel óóit of parttime in de toekomst. We zullen het zien! Daarom wel extra leuk om de ervaringen van (beginnende) freelancers te lezen.

    • Diolifestyle says:

      Dat is ook helemaal prima. Je moet doen wat goed voelt. Superleuk om te horen dat je het leuk vind om mijn ervaringen te lezen! 🙂

Comments are closed.