5 goede restaurants in Calpe

5 goede restaurants in Calpe

Een paar weken geleden was ik op vakantie in het mooie Calpe. Een kustplaatsje op zo’n uur rijden vanaf het vliegveld van Alicante. Een heerlijke plek voor een relax vakantie. In dit artikel deel ik mijn absolute aanraders qua restaurants. We zijn elke dag gaan uiteten (tussen de middag en in de avond), lang niet elk restaurant was even goed, maar dit zijn onze favorieten; de 5 goede restaurants in Calpe. 

Lapsus

De absolute topper is Lapsus. Lapsus ligt in de oude wijk El Arrabal. Vanuit het nieuwe centrum van Calpe is het ongeveer 10 minuten lopen. Als je eenmaal boven op de berg bent, vind je in een klein straatje op de hoek Lapsus. Het restaurant ziet er vanaf de buitenkant al heel idyllisch en schattig uit. De kleine straatjes die je daar hebt, worden omgetoverd tot één groot restaurant. Overdag is het er stil en verlaten (lees: warm) en in de avond openen alle restaurants en worden alle straten afgezet en is het één grote gezellige bende.

Wat aten we?

We kregen een mini courgette soepje van het huis. Erg lekker. We aten een heerlijke carpaccio als voorgerecht en ik at als hoofdgerecht ravioli met truffelsaus. Oh. My. God. Truffel met pasta is sowieso een heilige combinatie, maar deze pasta jongens. Hemels! En dat met een heerlijke tinto di verano als drankje en een fijn gezelschap. Het kon niet beter. Een aanrader dus!

Lapsus – Carrer dels Torreons, 15

Lapsus restaurant Calpe
5 goede restaurants in Calpe

La Picaeta

Als je op zoek bent naar een typisch Spaans restaurant voor overheerlijke tapas, dan kan ik je dit restaurant aanraden. Het verdient absoluut niet de prijs voor mooiste inrichting, maar het eten is heerlijk. Van huisgemaakte aioli tot patatas bravas. Het is niet duur en erg lekker.

La Picaeta –  Carrer Blasco Ibáñez, 10

Pizzeria La Rusticana

Zin in een lekkere pizza of een goede pasta? Breng een bezoek aan pizzeria La Rusticana. Deze pizzeria ligt in het centrum van Calpe tussen alle andere restaurants. Je kunt fijn buiten zitten en het eten is heerlijk. We zijn er twee keer gaan eten; een keer een pizza en een keer een pasta en het was tot twee keer toe erg lekker en niet duur. En ook hier kreeg je de allerlekkerste aioli met brood.

Pizzeria La Rusticana – Carrer Pintor Sorolla, 5
5 goede restaurants in Calpe

Arte Coffee

Bij Arte Coffee hebben we genoten van een heerlijk menu del dia. In Spanje is het middageten de belangrijkste maaltijd van de dag. Je eet dan een voorgerecht en een hoofdgerecht en daar krijg je één drankje bij. Voor een menu del dia betaal je tussen de €10,- en €15,- per persoon en je hebt dan goed gegeten. Bij Arte Coffee aten we een heerlijke gazpacho en een pasta met gebakken aubergine.

Tip: Ze hebben hier ook heerlijke smoothies en açai bowls.

Arte Coffee – Carrer Corbeta, 10

5 goede restaurants in CalpeAbiss

In het hotel (Gran Sol y Mar) waar wij sliepen, lag ook een restaurant. Aangezien het nogal een fancy hotel was, was het restaurant ook fancy. Zo fancy dat het zelfs in de Michelin guide staat. Wij wilden hier graag eten, omdat we niet alleen online goede recensies hadden gevonden, maar andere hotelgasten raden het ook aan. Jammer genoeg was het vol qua reserveringen en konden we er niet meer eten in de tijd dat we in Calpe waren. Het is een chique restaurant en daardoor ook een stuk duurder dan de andere restaurants, maar het zou erg lekker moeten zijn.

Abiss – Carrer Benidorm, 1

Conclusie

Dit zijn de vijf goede restaurants in Calpe die je zeker moet bezoeken. Uiteraard heb je vast nog veel meer lekkers. Wat ik vooral kan aanraden, is om een keertje te eten in de oude wijk El Arrabal. Gewoon omdat de sfeer zo tof is en het heel gezellig is om aan van die lange tafels op straat te eten.

Bonus tip: op zoek naar leuke dingen om te doen in Calpe? Lees dan deze blog met allerlei tips.

Wat is volgens jou het beste restaurant van Calpe?

5 goede restaurants in Calpe

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

Comments are closed.