Hoe ziet jouw kerstboom er dit jaar uit?

Hoe ziet jouw kerstboom er dit jaar uit?

Voor veel mensen is het één van de leukste momenten van het jaar, terwijl anderen het eigenlijk best een rotklusje vinden: het optuigen van de kerstboom. Voor wie niet kan wachten tot het kerst is, geldt vaak dat het optuigen van de kerstboom hét startsein is van de gezelligste maand van het jaar. En ook mensen die het werkje zelf wat minder leuk vinden, zijn vaak blij als de kerstboom staat: de feestmaand kan beginnen. Maar voor het zover is moet er natuurlijk wel heel wat gebeuren. Want hoe gaat jouw kerstboom er dit jaar uitzien?

Het begint met de perfecte boom


Om je kerstboom te laten stralen zoals je dat in gedachten had, heb je een goede basis nodig: een goede boom. Kunstkerstbomen zijn bij veel mensen populair, omdat deze altijd de perfecte vorm hebben, in verschillende maten te koop zijn en geen naalden verlieven. Bovendien hoef je hem niet in je achterbak thuis zien te krijgen, en ook niet na de feestdagen weer aan de straat te zetten.

Toch heeft een echte kerstboom natuurlijk ook zo zijn charme. De geur, om maar eens wat te noemen, die staat voor veel synoniem aan de fijnste tijd van het jaar. Maar ook juist de niet zo perfecte vorm, het echte puur natuur, is voor veel mensen een reden om voor een echte boom te kiezen. De keuze is helemaal aan jou, zowel in kunstkerstbomen als in echte bomen is volop keuze.

Hoe ga je hem versieren?

Staat de boom eenmaal, dan begint het leukste deel: het versieren ervan. Dat kun je ieder jaar anders doen, het is jouw feestje. Kies je ieder jaar voor een ander thema of een andere kleur? Of houd je vast een je klassiekers, en vul je misschien je collectie versieringen ieder jaar een beetje aan? Vondels heeft bijvoorbeeld ontzettend leuke kerstornamenten, die door veel mensen verzameld worden. Ieder jaar komen er nieuwe uit, en kun je je boom weer wat gezelliger maken.

Je kunt bij het versieren van je boom de trends volgen, die zijn er ieder jaar genoeg, maar natuurlijk kun je het ook anders aanpakken. De boom een beetje laten matchen met je interieur, bijvoorbeeld, zodat het niet zo’n vreemde eend in de bijt is. Of hem juist zo gek mogelijk maken, met discolampjes en al. Ben je het na een paar weken zat, dan is er niets aan de hand; de kerstboom blijft toch maar even staan, je zit er niet jarenlang aan vast.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.