5 tips voor als je buiten Europa op vakantie gaat

5 tips voor als je buiten Europa op vakantie gaat

Zodra je besluit een vakantie buiten Europa te boeken, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Sommige dingen zijn namelijk anders dan wanneer je ‘simpelweg’ op vakantie gaat binnen Europa. Denk aan inentingen of een visum. Waar moet je nog meer allemaal aan denken als je buiten Europa op vakantie gaat? Je leest het in dit artikel.

1. Visum regelen

Wat in veel landen buiten Europa verplicht is, is een visum. Voor het ene land kun je het online regelen en voor het andere land moet je naar de Nederlandse ambassade in Den Haag.

Het maken van een backpack reis is iets wat op mijn bucketlist staat, maar die reis wil ik van te voren niet helemaal vastleggen. Daarom is het handig als je online een visum kunt aanvragen. Hoe mijn backpack reis eruit komt te zien weet ik nog niet, maar mijn broertje is net terug van een reis door Azië en de foto’s zijn jaloersmakend. Vooral Sri Lanka zag er onwijs tof uit! Grote kans dat het één van de bestemmingen wordt. Of ik daar aan het begin of aan het eind naar toe ga, dat weet ik nog niet. Gelukkig kun je een visum voor Sri Lanka online aanvragen. Ik heb er naar gekeken en het is heel eenvoudig, dus over het visum hoef ik mij geen zorgen te maken.

2. Inentingen

Voor bijna elk land buiten Europa (op Westerse landen als Amerika en Australië na), wordt door de GGD aangeraden om je te laten inenten. Ook als je naar Turkije of Marokko gaat. Wist ik ook niet. Tijdens mijn trip naar Marrakech en Essaouira was ik maar al te blij dat ik inentingen heb gehad, want jeetje wat was het er mooi maar ook heel erg anders. En minder hygiënisch dan in Nederland.

3. Reisverzekering

Ook iets wat aan te raden is: een reisverzekering met werelddekking. Als je besluit te gaan backpacken, is de kans groot dat je naar Azië of Zuid-Amerika gaat. Omdat deze landen niet zo Westers zijn zoals wij dat gewend zijn, is het verstandig om te zorgen dat je verzekerd bent als je backpack gestolen wordt of nog erger als je in een ziekenhuis terecht komt en medische hulp nodig hebt.

4. Bankpas

Je raadt het al: Jut & Jul gingen op reis naar Marrakech en ik dacht dat ik op ALLES voorbereid was en alles geregeld had voor vertrek. Blijkbaar niet, want ik kon niet pinnen in Marrakech. Blijkbaar moet je een bepaald knopje omzetten als je buiten Europa wilt pinnen, want dit staat niet standaard aan.. Had ik kunnen weten. Dus voor vertrek, check dit bij je bank.

5. Geldigheidsduur van je paspoort

Als je buiten Europa wilt reizen, heb je een paspoort nodig. Maar het is verstandig om te checken hoe lang je paspoort nog geldig is. Als die binnen een paar maanden afloopt, kan het zijn dat je geweigerd wordt. Dus zorg dat hij nog minimaal zes maanden geldig is.

Zo. Dit waren 5 tips als je buiten Europa op vakantie gaat. Naast de bovengenoemde punten, is het verstandig om wat geld in andere valuta mee te nemen, maar ook een wereldstekker is handig als je naar een land gaat waar ze andere stekkers hebben dan in Nederland. Daarnaast is het slim om een creditcard mee te nemen, zodat je altijd een extra betalingsmiddel hebt. Met een creditcard kun je overal betalen, met een pinpas kan het soms wat lastiger zijn.

Welk land buiten Europa wil je graag een keer bezoeken?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.
5 tips voor als je buiten Europa op vakantie gaat

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

6 comments

  1. Sanne says:

    Krijg helemaal zin om op vakantie te gaan als ik dit zo lees. Ik zou graag naar Marokko gaan of Zuid Afrika!

  2. Linda says:

    Ook voor Kroatië heb je al inentingen nodig. Ik was van de week nog bij de GGD voor inentingen voor Nepal en daar hing een poster. Dat soort landen worden vaak vergeten om inentingen te halen. Natuurlijk kan het goed gaan, maar als je in een ziekenhuis belandt ben je echt de sjaak…

  3. Romy says:

    Ik reis nog maar vrij weinig in Europa, toevallig komend weekend weer na een paar maanden. Maar het is zoo fijn dat je geen visum nodig hebt! En goed dat ik het lees want ik moet mijn herhaal inentingen nog halen!

Comments are closed.