Business | Een bezoek aan het Facebook HQ & Google HQ in Dublin

Business | Een bezoek aan het Facebook HQ & Google HQ in Dublin

Als je mij via Twitter volgt is het je vast niet ontgaan; vorige week was ik in Dublin voor mijn werk. Ik werk als online markteer bij een online marketingbureau in Amsterdam. Onze werkzaamheden bestaan voor een groot deel uit advertising. Facebook, Instagram en Google zijn media die we regelmatig inzetten voor advertenties. Dit was ook de reden voor ons bezoek aan Dublin; we hadden een afspraak met onze accountmanagers en het was tijd om nieuwe dingen te leren. Ofwel een bezoek aan Facebook HQ & Google HQ. Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder.

Facebook HQ

Facebook, wie kent het niet? Toen ik hoorde dat we een bezoek zouden brengen aan Dublin en o.a. trainingen gingen volgen op het Europees hoofdkantoor van Facebook, maakte mijn hart een klein sprongetje. Dit was een meisjesdroom die uitkwam. Als social media addict vind ik het reuze interessant om een kijkje te nemen in de keuken van Facebook. Voor mijn bezoek had ik het een en ander uitgezocht, zodat ik een beetje wist wat mij te wachten stond. Eenmaal aangekomen was niets minder waar, kippenvel kreeg ik ervan, want ik was er écht. Ik liep rond op het Facebook kantoor just like everyone.


Inside information

Het kantoor van Facebook is immens groot. Overal zie je onafgewerkte plafonds en dat is met een reden. De visie van Facebook is dat het altijd beter kan. Iets is nooit klaar en er kan altijd geïnnoveerd worden. Facebook is dan ook niet voor iets een innovatief bedrijf. Daarnaast zie je op veel muren allerlei inspirerende quotes staan die je ook vertellen dat je altijd moet innoveren. Wist je dat elke werknemer bij Facebook 20% van zijn werktijd mag besteden aan projecten om dingen te proberen. Werkt het niet? Jammer, maar dan heb je het wel geprobeerd.

Het is een Amerikaans bedrijf en dat zie je terug. Op elke hoek van het kantoor bevindt zich een koffie corner, M&M kar, snoep, chips, koelkasten vol met frisdrank en noem het maar op. Wij lunchten ook mee op het Facebook kantoor en ook dat was een hele ervaring. Werkelijk al het eten wat je je maar kunt bedenken, wordt bereidt. Een lopend buffet met eindeloos veel opties. De meeste mensen die er werken zijn expats en hoeven door de week geen boodschappen te halen, want je kunt gratis onbeperkt ontbijten, middageten en avondeten en tussendoor is er nog genoeg ander eten. Bizar.

https://twitter.com/Diolifestyle/status/850233848856068096

Google HQ office

Google, wie kent het niet? Het kantoor van Google was nog indrukwekkender, groter en nóg gaver dan Facebook. Werkelijk álles is daar: een sportschool, een huisarts, een tandarts, alle soorten eten en drinken, een zwembad, een tuin, noem het maar op. Google is ten opzichte van Facebook een stukje meer volwassener. Je ziet dat Google iets langer bestaat dan Facebook. Desalniettemin is het kantoor heel erg gaaf. Ook hier heb je overal eten en drinken, en ondanks dat Google ook een Amerikaans bedrijf is, is het wel een stuk gezonder. Je hebt veel meer fruit, groente en minder snoep. Het bruist van de creatieve ruimtes waar je kunt brainstormen. Je wordt door allerlei dingen geprikkeld. Zo bestaat het gebouw uit drie hoge torens die met elkaar in verbinding staan. Vanaf de 10e verdieping heb je diverse inspiratie ruimtes met het idee dat je van een prachtig uitzicht veel creatiever wordt dan van een grijze muur of uren naar je beeldscherm te staren. Eens!

Ook hier moest ik mijzelf even in mijn arm knijpen, want ik was er écht. Ik liep rond door het Google kantoor. Iets wat ik zeker weten van mijn bucketlist kan afstrepen. Ook hier waren vooral expats aan het werk en de sfeer die er hing was onwijs gaaf. Een droom voor veel mensen om deel uit te maken van het Facebook of Google team. Jammer genoeg kom je er niet zomaar tussen en moet je gescout worden. Een open sollicitatie is haast niet aan de orde, maar het blijft fantastisch om te fantaseren hoe ongelofelijk vet het zou zijn als je daar zou werken.. 

https://twitter.com/Diolifestyle/status/850959258694844416?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fdiolifestyle%2Fstatus%2F850959258694844416

Meetings & learnings

Tijdens mijn bezoek aan zowel Google als Facebook, heb ik diverse dingen geleerd. Er komen nieuwe ontwikkelingen aan. Facebook is ook de eigenaar van Instagram en ook daar heb ik diverse tips over gekregen. Als je nieuwsgierig bent naar de learnings, moet je mijn blog in de gaten houden. Volgende week deel ik de belangrijkste en leukste ontwikkelingen van Google, Facebook én Instagram.

Zou jij ook wel eens een kijkje willen nemen bij Google HQ of Facebook HQ?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

 1. Darina says:

  Wow, wat een ontzettend leuke en unieke ervaring. Ik ben heel benieuwd wat je allemaal geleerd hebt!

 2. Esmee says:

  Wat gaaf! Mijn vriend heeft bij Google in Dublin gewerkt en ik krijg constant te horen hoe gaaf het daar was en hoe fijn die werkomgeving was. Volgens mij verlangt hij er zeker nog wel eens naar terug. Lijken me beiden echt enorm gave werkgevers om bij in dienst te zijn!

 3. Benthe says:

  Zo ontzettend tof dat je hier bent geweest! Supermooie ervaring zo in je eerste maanden van je nieuwe baan ?! Ik heb ooit eens het Google kantoor in Amsterdam bezocht, dat was al heel gaaf. Kan me voorstellen dat het Europese HQ nog een tikkeltje toffer is. Me jealous!!

 4. Lisette says:

  WoW! Wat gaaf! En dat mensen daar 20% van de tijd dingen mogen uittesten is echt te gaaf. Ik zou graag meer vrijheid willen in mijn baan, hopelijk gaat dat ooit wel komen!

Comments are closed.