Challenge –> No Buy | Spullen maken je niet gelukkig

Challenge –> No Buy | Spullen maken je niet gelukkig
Een nieuw jaar, een jaar vol nieuwe kansen en uitdagingen. Zoals ik in het artikel van gisteren al vertelde, zal het komend jaar voor mij veel veranderingen brengen. 

Ook ik heb, net als heel veel anderen mensen, goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ik zie het nieuwe jaar als een schone lei. Een nieuw begin. 
Vorige week (na Kerst) zat ik niet zo lekker in mijn vel. Waarom? Weet ik niet precies, maar één ding weet ik wel zeker. Spullen maken niet gelukkig. Ik ben met Kerst verwend geworden, maar ik was ook nog jarig in december. Daarnaast ben ik zelf ook nog gaan winkelen en hebben ik een berg nieuwe kleren gekocht. Toch maken al deze spullen mij niet ‘happy’.

Geld maakt niet gelukkig
Ik heb alles wat mijn hartje begeerd. De mooiste kleding (twee kledingkasten vol), de nieuwste en hipste portemonnee, een MacBook, iPad en iPhone en ga zo maar door. Toch maken al deze spullen mij niet blij. Spullen (en geld) maken niet gelukkig. Er zijn zoveel mensen die dat wel vinden, maar ik ben het daar niet mee eens. Ik heb afgelopen week mijn oude slaapkamer bij mijn ouders uitgezocht en gekeken wat weg kon. Vier grote tassen vol. Weg ermee. 

Juist omdat ik zo ontzettend veel spullen heb, wil ik vanaf nu beginnen met een challenge. Een challenge waar ik hopelijk een stuk gelukkiger van wordt. 
Ik ga vanaf 1 januari (nu dus), drie maanden langs niks kopen van spullen die ik niet nodig heb. Ik wil geen beauty producten meer kopen, maar zeker ook geen kleding meer. Ik heb meer dan genoeg. Het enige wat ik de komende drie maanden mag kopen van mijzelf zijn de boodschappen. Meer niet.

Ik wil namelijk eerst mijn eigen voorraad aan spullen opmaken of gebruiken. Mijn voorraad is echt belachelijk. Ik heb genoeg beauty producten voor bijna een heel jaar, met kleding kan ik de komende twee jaar voor uit en ik heb genoeg eten voor de komende maand en verder heb ik ook heel veel andere spullen op voorraad. Ik wil al deze spullen eerst op maken.

Zo’n ‘No Buy-challenge’ leek mij de beste oplossing, daarnaast wilde ik het van mij af schrijven. Ik wil graag duidelijk maken dat geld écht niet gelukkig maakt, maar misschien soms wel ongelukkig. Focus je op de mensen om je heen en alle dingen die niét te koop zijn, want die zijn onbetaalbaar.

Af en toe zal ik een update geven over mijn No Buy, hoe ik het vol houdt en of ik er echt gelukkiger van wordt.

Psssst… Ik doe mee met de Fashion Blog Battle van het winkelcentrum EntreDeux in Maastricht. Zou jij op mij willen stemmen?
Alvast bedankt!
Wat vind jij, maakt geld gelukkig?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

35 comments

 1. Manonmiaow says:

  Wat goed Dionne ik neem me dit elke maand opnieuw voor zodat het wat minder heftig klinkt, ik wil ook zeker minder gaan kopen en probeer dan ook gewoon geen webshops te bezoeken, tenzij ik even geen inspiratie heb voor mijn blog haha, sinds ik blog merk ik dat ik opeens zoveel meer ben gaan kopen, dat is helemaal niet nodig dus goed om bij stil te staan ben benieuwd hoe het gaat 🙂

 2. Wat een moeilijke challenge lijkt me dit! Ik ben het er ook mee eens dat geld en spullen je niet gelukkig maken, maar niets meer kopen behalve boodschappen lijkt me wel echt heel moeilijk. Heel veel succes gewenst dr komende maanden!

 3. Kimberley says:

  Geld maakt niet gelukkig, maar maakt het leven wel veel gemakkelijker. Een no-buy challenge vind ik een hartstikke mooi iets. Ik vind zelf ook altijd dat je beter geld uit kunt geven aan ervaringen (zoals vakanties, uit eten of de bioscoop) dan aan materiële zaken. Die gooi je na een tijdje toch weer weg. Veel succes met je challenge!

 4. Rosie says:

  Goed bezig meid, ik herken me heel erg in jou. Spullen maken idd niet gelukkig, het maakt eerder hebberig. Want de mensen die het meeste hebben willen altijd maar meer, meer en meer. Wanneer is het een keer genoeg? Wanneer ben je tevreden met wat je hebt?
  Ik werk iedere dag met mensen die meestal leven van zo'n 30 euro per week. Zij moeten hier echt alles voor doen. Kleren, boodschappen, hondenvoer, wasmiddel. Alles. Als ik dan mensen om mij heen of vriendinnen hoor praten over geldgebrek.. Tsja daar kan ik eigenlijk niet zo heel goed tegen. Natuurlijk is mijn werk het andere uiterste maar wanneer zijn we nou eens tevreden met wat we hebben :)!
  En idd geen spullen kopen omdat je genoeg hebt om eerst op te maken is beter voor je portemonnee en ook voor het milieu! Ik wens je heel erg veel succes <3!

 5. Anouk says:

  Eens. Geld maakt NIET gelukkig. Fijne mensen om je heen en je gezondheid, dat is het allerbelangrijkste. Al ben ik soms wel in dubio… geld maakt het leven en goed voor jezelf zorgen WEL makkelijk…een stuk gemakkelijker. goed bezig.

 6. Sylvia says:

  Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel handig en geeft toch minder zorgen. Toevallig is ook hier mijn kamer op de schop gegaan: drie dozen vol jeugdsentiment naar de zolder, een grote bak oud papier naar de kliko en twee tassen met spullen die weg konden. Ruimde lekker op 🙂

 7. Alexa Op 't Land says:

  Wat goed dat je het gaat doen, ik vind dat ik soms wel wat heb verdiend als het maar niet te vaak is! En beauty producten heb ik ook niet meer echt nodig en bij kleding vind ik vaak dat ik wel een refresh kan gebruiken!

 8. Kimsbloglife says:

  Ooh, dit vind ik zo herkenbaar. Ik merk de laatste tijd ook dat spullen me soms meer ongelukkig dan gelukkig beginnen te maken. Ik heb gewoon zoooooveel dat alles rommelig is, dat ik niet meer kan kiezen wat eerst aan te trekken of te doen of te gebruiken of… En bovendien heb ik geen plaats meer om alles op te bergen! Dan wil ik weer een heleboel spullen wegdoen maar dat vind ik zo'n zonde en dat kan ik dan heel moeilijk, waardoor ik me ook weer 'ongelukkig' voel. Vooral met kleren heb ik het heel erg, dus ik heb ook besloten om een tijdje geen kleren meer te kopen. Maar ik durf mijn doel niet te hoog stellen want ik weet dat ik het er heel moeilijk mee zal hebben, dus ben er nog wat over aan het denken hoe ik het ga doen. Nu zijn het natuurlijk net solden en heb ik heel wat geld gekregen voor Nieuwjaar… Ik denk dat ik mezelf wel nog ga toelaten om andere spullen te kopen, maar geen kleren meer! Ik probeer het de hele maand januari vol te houden, en als dat al gelukt is verleng ik het misschien nog wel!

 9. Marlot Bastiaenen says:

  Wat een goed plan! Ik ga proberen mee te doen. Ik merk zelf dat ik zo vaak gemakkelijk geld uitgeef aan die dingen die ik echt niet nodig heb. De komende tijd ga ik proberen zoveel mogelijk te sparen zodat ik later ook een beetje een buffer heb.

 10. Mariëlle M. says:

  Ik word wel blij van een nieuw mooi product, maar het is zeker niet het belangrijkste! Heel knap van je, veel succes!

 11. Margriet says:

  Wat goed van je. Geld maakt niet gelukkig, maar te weinig geld, maakt wel ongelukkig. Heel veel succes. Ik ben benieuwd of je nu nieuwe kleding combinaties ontdekt met je huidige kleding en of je misschien een oud jurkje herontdekt ofzo.

 12. Super goed van je. Ik ben zelf bezig met het opruimen van al mijn spullen. Een deel geef ik aan het goede deel, een deel geef ik aan vrienden en een deel gooi ik gewoon weg. Je helpt er anderen mee en je creëert meer ruimte.

 13. Allereerst nog: happy new year!
  Geld maakt zeker niet gelukkig. Het maakt alleen bepaalde dingen veel gemakkelijker. En je hebt geld nodig voor bepaalde zaken. Maar je echt rijk voelen doe je pas als je mensen om je heen hebt waar je van houdt en als jij jezelf gelukkig voelt. En van spullen e.d. word je inderdaad niet gelukkig. In ieder geval niet op de langere termijn. Wanneer je iets koopt voel je je er gelukkig mee (ik in ieder geval), maar dat gevoel is weer gauw verdwenen. Ik ben benieuwd hoe je challenge gaat verlopen. Ik wens je veel succes <3

 14. Romy says:

  Superknap van je, en ik herken het helemaal. Op 1 of andere manier denk ik altijd dat het me gelukkig maakt, al word ik wel blij van een leuk notitieboekje ook al heb ik hem niet nodig, maar als ik hem niet koop, dan mis ik niets. En hoewel ik helemaal niets nodig heb blijf ik toch maar kopen, terwijl soms spullen me ongelukkig maken omdat het zoveel is.. En dan kijk ik naar allemaal rotzooi en dan denk ik; als ik dit nou allemaal niet gekocht had dan had ik een heleboel geld meer. Maar tegenwoordig investeer ik liever in een reis of ervaring in plaats van kleding 🙂

  • Romy says:

   Vergeten te zeggen; Heeel veel succes! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen 😀

 15. Jouvence says:

  wat een goede challenge.! ik wil ook echt veel minder gaan uitgeven aan onnodige dingen, zoals make-up. ik heb op je gestemd.! ♥ xx

 16. L'armoire d'Amélie says:

  Wauw, dat vind ik een moedige uitdaging! Ik weet niet of ik dat zou kunnen.. Ik hoop dat het je lukt! Ik heb ook op je gestemd 😉 Xx

 17. Anoniem says:

  Heel goed Dionne!

  Naast dat het voor je eigen portemonnee beter is, is dit ook voor het milieu veel beter. Al die afvalhopen waar mensen maar ''goede'' dingen weggooien vervuilen de aarde op een onnodige manier. Er zijn genoeg spullen in de wereld om iedereen te voorzien!

  Inspirerend dat je dit aankaart 🙂

 18. Lois van Tol says:

  Hahaha, ik las eerst spullen maken maakt je niet gelukkig. Dus ik dacht; jaaaweeel, DIY'en is super leuk! Maar oude spullen recyclen tot iets nieuws kan wel heel handig zijn met zo'n no buy (:

 19. sunny mama says:

  Geld maakt inderdaad niet gelukkig, maar van een gebrek eraan kun je behoorlijk zuur worden. Succes met de challenge. Gaat je vast lukken!

 20. Diantha says:

  Wat tof dat je met dit artikel het AD hebt gehaald! Ik vind het een prachtig voornemen, heel veel succes! liefs, Diantha

Comments are closed.