Diary of Paris

Diary of Paris
Vorige week was ik een lang weekend in het mooie Parijs. Vroeger – zo’n 11 jaar geleden – was ik er voor het laatst. Toen vond ik Parijs maar een vieze stad en kan mij daardoor bizar weinig herinneren. Ik denk zelfs dat ik het verdrongen heb, want ik enige wat ik nog weet is dat het heel vies was en overal sigaretten peuken lagen. Gelukkig is mijn beeld van Parijs een stuk beter en vind ik het zelfs een prachtige stad, want hállo alle mooie gebouwen! <3 Nieuwsgierig wat ik gedaan heb? Kijk snel mee!
Samen met een vriendin besloot ik een city trip naar Parijs te maken. We werken beide fulltime, dus af en toe moet je er ook van genieten. Parijs is qua afstand prima te doen vanuit Nederland. We verbleven van donderdag tot en met zondag in Parijs en sliepen in het Ibis Paris Ornano Montmartre Nord 18ème hotel. Dit hotel lag aan de bovenkant van Parijs in de wijk Montmartre. Het was een prima hotel. De kamer was niet heel groot, maar het bed en vooral de badkamer (die was net nieuw) waren heel fijn. We sliepen aan de binnenplaats en daardoor hadden we ook weinig last van het verkeer of andere geluiden. Een top hotel. Het lag niet midden in de stad, maar met de metro was je daar in 20 minuten. Daarnaast is de wijk Montmartre ook een hele leuke wijk.

Naast het feit dat we natuurlijk maar al te graag veel wilden winkelen, want hallo Parijs. Wilden we ook een beetje van de stad zien. Zelf kon ik niet veel leuke dingen scoren in Parijs. Ik zag iedere keer wel toffe dingen, maar die waren dan net niet in mijn maat. Ik kwam de pérfecte trenchcoat tegen. Het was liefde op het eerste gezicht. Er hing nog één exemplaar in maat 34, die helaas te klein was. Hij kon wel dicht, maar het was niet zo mooi. Het was de laatste. Er was geen andere meer. Zó jammer. Ik ben nog steeds een beetje verdrietig. Ik heb maar een paar kledingstukken gekocht, in tegenstelling tot de vriendin met wie ik ging. Zij heeft een zo’n beetje een halve nieuwe garderobe gescoord. 

Al die typische prachtige Franse gebouwen! Het liefst wilde ik van elk gebouw foto’s maken, maar dat leek mij toch een beetje overdreven. Het is wel echt bizar hoe weinig ik mij van Parijs kan herinneren. Ik vond het super leuk om alle slotjes te zien hangen, de Notre Dam te zien, de Eiffeltoren uiteraard en nog veel meer moois.

We wilden eigenlijk de Eiffeltoren beklimmen, maar door een of andere storing was dat niet mogelijk en zijn we naar een reuzenrad gegaan. Daar konden we ook genieten van een mooi uitzicht over Parijs. Het is wel grappig dat er maar zo weinig hoge gebouwen zijn in Parijs. Toen ik in april in New York was, had je alleen maar hoge gebouwen en hier heb je dat bijna niet. 

Ook hebben we een bezoek gebracht aan de botanische tuinen. Dit ligt bij Jardin des Plants. Dit park is toegankelijk voor iedereen. Je hebt er allerlei mooie planten, maar je kon tegen betaling (€5,-) naar een binnentuin vol prachtige planten. Dat was stiekem heel gaaf. Nu wil ik mijn hele huis vol zetten met allerlei planten. 

Ohja en carrousels. Ik weet niet wat het is, maar je ziet ze op veel plekken in Parijs. Wat zijn ze schattig. Alleen is het best lastig om ze mooi op de foto te krijgen. Dus voilà, dit is de mooiste foto van niet de mooiste carrousel. 
Ben je al eens in Parijs geweest?
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

11 comments

 1. Darina Nykl says:

  Hele mooie foto's van Parijs! Jullie hebben hele fijne dagen gehad! Parijs is een van mijn lievelingssteden, deze stad inspireert mij om te schrijven…en ik probeer er zo vaak mogelijk naar toe te gaan als het kan 🙂

 2. Kim van Kampen says:

  Wat een prachtige foto's. Ik zit over 2 dagen in de thalys naar Parijs en heb er enorm veel zin in.

 3. Dineke Rozema says:

  Wat een super mooie stad is het ook! Ik ben er nog nooit geweest, maar na het zien van deze foto's lijkt mij het wel heel tof om het eens te bezoeken!

 4. Bettie says:

  Parijs is echt zo mooi he, ik wil ook echt een keer terug gaan. Vooral als je in het zuiden woont ( ik woon in het noorden), dan kun je supermakkelijk de thalys pakken en 2,5 uur later zit in je PArijs.

 5. Karlien Vermeersch says:

  mooie foto's!
  ik vind parijs is echt prachtig, het is al weer meer dan een jaar geleden voor mij

  liefs
  Karlien

Comments are closed.