Een lange relatie sinds je twintiger jaren? Dat is juist heel leuk!

Een lange relatie sinds je twintiger jaren? Dat is juist heel leuk!

Er bestaan heel veel vooroordelen in ons land. Neem bijvoorbeeld accenten; iemand uit het oosten van het land die met een ander accent praat, wordt vaak als boers en lomp gezien. Mensen uit Limburg die met een zachte ‘G’ praten en ook nog eens de zinnen lang uithalen, worden vaak als trage en domme mensen neergezet. Dat is uiteraard onzin, maar toch gebeurt het. Ook over het hebben van een lange relatie sinds de middelbare school of je studententijd wordt vaak bestempeld als saai. Veel mensen roepen maar al te vaak: “Heb je niets gemist?”, “Heb je wel een eigen leven?” of “Als je het over zou doen, dan zou je vast geen lange relatie meer willen hé?”. Tijd om dit vooroordeel te ontkrachten.

Misschien weet je het al als je mij langer volgt, maar misschien ook niet. Mijn vriend en ik zijn sinds de middelbare school al samen. We waren beide 17 toen we een relatie kregen. Vrij jong zou je kunnen denken en dat was het ook. Na de middelbare school gingen we studeren; hij in Eindhoven en ik in Amersfoort. Beiden woonden we op kamers, hadden we een fijne studententijd, maar hadden we ook elkaar. Het werd een lange afstandsrelatie. En nu, zijn we bijna 8,5 jaar samen, beide afgestudeerd en ondertussen alweer twee jaar fulltime aan het werk, wonen we samen, zijn we op zoek naar ons eerste koophuis en is onze relatie sterker dan ooit. 


Dit zijn de redenen waarom een relatie vanaf je twintiger jaren juist heel leuk is

Je kent elkaar door en door;

Je hoeft maar te knikken of je weet wat er gedaan moet worden. Je weet precies wat de ander bedoelt.

Je hebt al heel veel herinneringen samen;

Een lange relatie betekent ook dat je al veel tijd met elkaar hebt kunnen spenderen, mooie vakanties hebt kunnen maken, verjaardagen samen hebt gevierd en nog veel meer mooie herinneringen hebt gemaakt.

Je hebt het beste van beide werelden;

Een relatie vanaf je twintigste bekend niet dat je alleen maar met elkaar bezig bent, helemaal niet. Je bent onafhankelijk, je gaat nog steeds met vriendinnen op vakantie, je gaat op stap of organiseert een meidenavond. Maar zodra je thuis komt, weet je altijd dat je vriend of vriendin er voor je is. Je hebt iemand die van je houdt, waar je op kunt terugvallen en samen een toekomst mee kan bouwen.

Je kunt volledig jezelf zijn;

Keihard zingen onder de douche, mislukte maaltijden maken of ongecharmeerd in bed blijven stinken, het kan.

Praten over de toekomst is niet ongemakkelijk;

Samen dromen over een eigen huurhuis of zelfs een koophuis, is niet awkward maar een logische stap.

Het is je allerbeste vriend(in) en je lover;

Je kunt niet alleen met elkaar lachen, het is ook je schouder om op te huilen en je soulmate.

Je weet wat je aan elkaar hebt;

Doordat je elkaar zo goed kent, kun je op elkaar rekenen en kom je niet meer zo snel voor verrassingen  te staan.

Wat vind jij het fijnste aan een lange relatie?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

9 comments

 1. Sanne says:

  Heel herkenbaar! Vind het heel fijn dat ik een soulmate heb en dat ik me inderdaad totaal niet, op geen enkel vlak, onzeker hoef te voelen #blessed 😉

 2. evelien says:

  Ik vind een lange relatie sinds je twintiger jaren ook heel erg fijn! Ik ken mijn vriend ook sinds mijn 17e en ben heel erg blij mee. Je hebt al zoveel leuke dingen gedaan samen en we zijn nu nog pas 20!
  Liefs,
  Evelien

 3. Jessica J. says:

  Mijn vriend en ik zijn intussen ook al bijna zes jaar samen. We wonen samen, doen zoveel geweldig leuke dingen samen en kennen elkaar door en door. Heerlijk! ♥

 4. Simone says:

  Wat mooi om te lezen Dionne! Fijn dat jullie relatie sterker is dan ooit. Mijn vriend en ik zijn pas 1,5 jaar samen maar wonen ook samen en moet zeggen dat ik dat heerlijk vind.

 5. Dana says:

  Ik vind het knap dat jullie al zo lang samen zijn en ook door al die dingen heen zijn gekomen. Voor mij is single zijn nu heerlijk, even geen relatie meer. Op naar vrijheid in mijn 20er jaren 😉

 6. veronique says:

  Zo is het. Ik heb sinds mijn 14e verkering en we zijn nu 22. Te leuk! We zijn allebei gegroeid! 😊

 7. Demi says:

  Ik heb pas twee jaar een vriend, maar mij lijkt zo’n lange relatie inderdaad juist heel fijn! Ik loop er nu bijvoorbeeld dus wel tegenaan dat ik eigenlijk wel graag wil samenwonen maar ook twijfel of ik dat nog niet te vroeg vind na twee jaar. Als je als het ware met elkaar opgroeit zal dat waarschijnlijk als een logischere stap voelen.

  • Je moet altijd doen wat goed voelt. Zelf vind ik het fijn dat mijn vriend en ik elkaar al zo lang kennen, maar soms zou het ook leuk zijn als ik wat meer van het single leven had kunnen proeven. Maar ach, het is prima zo.

 8. Diny says:

  Leuk dit artikel. Mijn man en ik zijn nu 46 jaar bijelkaar en hebben zoveel lol samen. We hebben twee mooie dochters van 29 en 25 jaar en het is echt niet altijd even leuk geweest. We werken allebei fulltime (we zijn nu 62 en 65) hebben gezamenlijke hobbies en vrienden en vooral ik heb ook een eigen sociaal leven. (Mijn man heeft daar minder behoefte aan, maar onderhoud vooral het contact met onze gezamenlijke vrienden. Ik was dus 16 toen we elkaar leerde kennen. Wederzijds respect, trots zijn op elkaar, zorg en aandacht voor elkaar en jezelf kunnen zijn is belangrijk. Daarom hebben we het heel goed met elkaar!

Comments are closed.