Collect moments, not things

Collect moments, not things

Als je aan mij vraagt waar ik gelukkig van word, is het antwoord simpel. Ik word gelukkig van reizen. Op ontdekkingstocht in een nieuwe stad, nieuwe culturen leren kennen en dat allemaal het liefste met de zon die in je gezicht brandt, de geur van zonnebrand én het geluid van de zee. Reizen geeft een bepaald gevoel van vrijheid. De vrijheid om te gaan en te staan waar je maar wilt. Het moment dat je in het vliegtuig stapt onderweg naar een nieuwe plek, is een verrijkend gevoel.

Elke maand op citytrip

Aan het begin van dit jaar heb ik een aantal doelen opgesteld waar ik aan wilde werken. Eén van die doelen was om in 2017 elke maand op citytrip te gaan. Het is tot nu toe bijna elke maand gelukt!

Sinds ik fulltime werk als online marketeer, daarnaast op freelance basis werk én mijn blog onderhoud, is mijn vrije tijd gering en erg kostbaar. Helaas heb ik te dealen met 25 vakantiedagen per jaar, waardoor ik deze altijd op een strategische manier probeer in te zetten voor het beste rendement.


Wonen en werken in het buitenland

Mijn grootste droom is om ooit een eigen bedrijf te beginnen waarbij ik locatie onafhankelijk kan werken en voor langere tijd naar het buitenland kan gaan. Als geld geen rol zou spelen en ik mijn vriend over zou kunnen krijgen, zou ik mijn koffers pakken en emigreren naar Spanje. Het liefste naar Barcelona om daar een nieuw leven op te bouwen. Mochten we niet kunnen wennen aan de Spaanse “mañana mañana” mentaliteit, kunnen we toch altijd weer terug naar Nederland?

Helaas is het in de praktijk iets minder eenvoudig, want er moet toch geld binnenkomen. En als je je huurhuis opzegt, waar laat je dan je spullen? Hoe snel vind je een mooi appartement dat je kunt betalen? Hoe snel kan ik rondkomen van mijn eigen bedrijf? Allemaal vragen die het avontuur toch iets minder avontuurlijk maken. Het blijft een grote droom. Wie weet ga ik hem ooit vervullen, maar in de tussentijd ga ik op zoek naar alternatieven. Een foto op canvas van een mooi strand of een fantastische stad.

Collect memories

De afgelopen jaren heb ik al heel veel mooie reizen gemaakt. Om die herinneringen meer te koesteren, lijkt het mij heel gaaf om van die stadskaarten aan je muur te hangen van de steden die bezocht hebt en waar je een mooie herinneringen aan hebt. Hoe leuk zou het zijn als je in elke kamer een kaart hebt hangen van de plekken waar je bent geweest? Daarnaast ben ik al een hele tijd op zoek naar een old skool wereldkaart om boven de bank te hangen. Aangezien deze nogal zeldzaam of extreem duur zijn, heb ik ondertussen een alternatief gevonden. Ik heb een wereldkaart poster besteld. Mocht je nu zelf ook op zoek zijn naar een wereldkaart of een stadskaart, dan moet je eens kijken op Wereldkaarten.nl.

Welke stadskaart wil jij graag ophangen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

Comments are closed.