Elke maand op citytrip in Europa

Elke maand op citytrip in Europa

Aan het begin van elk jaar maken we lijstjes met doelen die we willen bereiken. De een wil afvallen, de ander wil meer sparen en weer iemand anders wil meer reizen. Zelf behoor ik tot de groep die vorig jaar een lijstje maakte met een voornemen om in 2017 elke maand op citytrip in Europa te gaan. Een leuke challenge voor iemand die graag reist en op citytrip gaat. Daarnaast vind ik het ook nog eens héérlijk om alleen te reizen, dus voor mij kon 2017 niet snel genoeg beginnen. Ondertussen is het jaar bijna voorbij en heb ik een aantal toffe reizen gemaakt.

Citytrip in Europa

Als je mij al langer kent, weet je dat ik dol ben op reizen. Niet zozeer op reizen buiten Europa in het mega populaire Thailand of Bali, maar ik ben een grote fan van Europa. Stiekem vind ik het fijn als je niet een enorme cultuurshock krijgt en het land heel anders is dan Nederland. Daarnaast houd ik heel erg van prikkels en kan ik niet goed stil zitten, dat is ook de reden dat ik regelmatig een stad bezoek. Welke stad je in Europa ook bezoekt, of dat nu in Zuid- of Oost-Europa is, het is eigenlijk altijd wel Westers.
 

Gevoel van vrijheid

Ik krijg een enorm gevoel van vrijheid als ik weer in een vliegtuig of in de trein stap naar een nieuwe bestemming. Ook al ben ik er al een keertje geweest. Dat maakt niet uit. Twee weken geleden was ik weer in het mooie en geliefde Parijs, in mijn eentje. Vanuit Amsterdam pakte ik de trein naar Parijs en vervolgens lag de wereld (Parijs in dit geval) aan mijn voeten en ik vond het fan-tas-tisch. 👏🏻

Geen rekening houden met andere mensen, maar gewoon doen waar ik zin in heb. De wijken bezoeken die ik wil zien, naar de winkels gaan die ik wil bezoeken en ga zo maar door. Love it! Elke maand op citytrip is één van de beste doelen die ik ooit bedacht heb.. 😋

Queen in inpakken

Doordat ik zo vaak weg ga én doordat ik tot twee jaar terug een afstandsrelatie had én omdat mijn ouders aan de andere kant van Nederland wonen, ben ik een echte pro als het gaat om inpakken. Ik maak eigenlijk nooit meer een lijstje, maar weet ondertussen wel wat ik moet meenemen. Daarnaast neem ik nu ook veel minder snel te veel mee, omdat ik ondertussen wel weet dat ik 9 van de 10 keer veel te veel bij mij heb. Wel realiseerde ik mij opeens aan het begin van dit jaar dat ik helemaal geen reisverzekering heb. En dat is wel zo handig als je zo vaak reist zoals ik. Dus ik ben aan het Googlen geslagen en daar kwam ik de doorlopende reisverzekering via ING tegen. Ik heb al een rekening bij ING, dus de keuze was snel gemaakt. Nu ben ik tenminste ook verzekerd tijdens al mijn reisjes. Wel zo fijn.

Hou je er ook van om vaak te reizen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

7 comments

 1. Sabine says:

  Ja leuk doel! Elke maand ga ik financieel en qua vrije tijdsuren niet redden, maar anders werd het mijn doel voor 2018. Ik laat het nu even op af en toe een tripje. Heb je al een nieuw doel bedacht? T is tenslotte bijna 2018, het mag weer 😉

  • Ik ga ook alleen van vrijdag tot zondag, dus het zijn korte tripjes maar dat mag de pret niet drukken. Wat het doel voor 2018 gaat worden weet ik nog niet. In ieder geval iets meer ontspannen en relaxen. Daarnaast heb ik net mijn eerste huis gekocht waar ik in het voorjaar van 2018 in ga, dus ik denk dat dat al een goed doel op zich is. 🙂 Wat is jouw doel voor 2018?

   • Sabine says:

    Korte tripjes zijn ook heerlijk toch! Zoveel vakantie dagen heeft niemand ook haha. Goed doel! Mijn doel voor 2018 lijkt daar wel een beetje op: meer balans vinden tussen werk en privé. Vooral ook meer ontspanning opzoeken. En niet te veel overwerken, haha. Ik ben nu vooral aan het sparen, ik zou ook graag een huisje willen kopen. Geniet nog even van de laatste dagen vh jaar, en een fijn 2018 alvast! 🙂

 2. Darina says:

  Ik hou ook enorm van reizen. Ik hoef niet ver weg te gaan om dat gevoel van vrijheid en totaal andere cultuur te ervaren. Heerlijk!

 3. Jorinde says:

  Wat een gaaf goed voornemen! Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd waar je o.a. geweest bent! (Ok, ik ga even in je archief duiken ;))

 4. Dana says:

  Heerlijk he dat reizen! Ik heb dit jaar veel gereisd en mag eind december nog een keer weg. Hopelijk kan ik volgend jaar ook weer zoveel reizen 🙂

Comments are closed.