Event | Fashion Bloggers Clinic

Event | Fashion Bloggers Clinic

Afgelopen donderdag vond de eerste Fashion Bloggers Clinic van Internet Advantage plaats. Tijdens dit event werden alle technische aspecten die bij het bloggen komen kijken uitgebreid toegelicht. Dit is heel belangrijk, want wanneer je blog op technisch gebied beter in elkaar zit, wordt de kwaliteit, de vindbaarheid maar ook het netwerk groter. Het event was ingedeeld in verschillende segmenten. Aangezien ikzelf niet zo technisch ben, vond ik het een zeer leerzame avond. Ik heb er veel van opgestoken. 

Tips over de technische kant van bloggen
Omdat ikzelf het een heel interessant en leerzaam event vond, lijkt het mij leuk om een aantal tips met jullie te delen. Het bedrijf Internet Advantage is een bedrijf die meestal de koppeling is tussen de bloggers en de bedrijven die een samenwerking willen aangaan. Omdat Internet Advantage met veel verschillende bloggers werkt, kunnen ze dan ook goede feedback geven. Alle (technische) aspecten die wij als bloggers beter kunnen doen, kwamen aan het licht. Op die manier kreeg je feedback van de andere kant. Dat is iets wat ik als heel fijn heb ervaren. 

 • Als eerste is Google je beste vriend. Zorg dat je blog goed vindbaar (SEO) en zichtbaar is. Hoe beter je blog vindbaar is, hoe meer views en hoe meer bedrijven je blog kunnen vinden. 
 • Zoek in Google Analytics de zoekwoorden op waarmee de meeste mensen op je blog terecht komen.
 • Ook is het aan te raden om WordPress te gebruiken, in plaats van Blogger. Dit omdat het veel meer mogelijkheden biedt. 
 • De eerste indruk die mensen krijgen wanneer ze op je blog zijn, is heel belangrijk. Zorg voor een duidelijke titel en een mooie lay-out. De titel van je artikel moet alles omvattend zijn. Het moet precies beschrijven waar het artikel overgaat. 
 • Maak gebruik van social media. Social media is de ideale manier om reclame en naamsbekendheid te creëren voor je blog. 
 • Ook is het belangrijk dat de kwaliteit van je blog goed is. Let op schrijffouten, maak mooie foto’s en zorg dat het plaatje klopt. Wanneer je een keer geen tijd hebt om een artikel te schrijven, denk dan aan het feit dat het beter is wanneer je een goed artikel schrijft dan twee matige artikelen. 

Ik heb een super interessante en gezellige avond gehad. Ik wil zo snel mogelijk aan de slag gaan met alle informatie. Na afloop ontvingen we ook nog een goodiebag van Bag Office. 

Zijn jullie op de hoogte van je technische kant van bloggen?

Dionne, 28, freelance online marketeer met een passie voor bloggen, online marketing en ondernemen.

28 comments

 1. Sophie Drenthe says:

  Klinkt als een hele leuke en leerzame dag! Vooral het eerste puntje met vindbaarheid (SEO toch?) vind ik moeilijk en heb ik sinds kort ontdekt, haha!

  • admindiolifestyle says:

   Ja, dat klopt. De SEO is wel heel belangrijk. Dit kun o.a. doen door erachter te komen wat de zoektermen in je eigen Google Analytics zijn.

  • admindiolifestyle says:

   Door de SEO wordt je blog beter gevonden. Hier kun je o.a. achter komen door het opzoeken van de zoektermen in je eigen Google Analytics.

 2. Kayleigh says:

  Wat leuk dat je naar een event ben geweest! Wil ik ook zo graag een keer 🙂 Lijkt me heel erg leerzaam ook, ik weet nog steeds niet precies hoe dat met het SEO zit.. lastig :p

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.