Fashion | Dé perfecte outfit voor je werk

Fashion | Dé perfecte outfit voor je werk
Weet je het artikel wat afgelopen week online kwam waarin ik
vertelde dat ik totaal overdressed was? Ik werk als oproepkracht op een
kinderdagverblijf en juist die dag, de dag dat ik dacht laat ik eens een wat
chiquere outfit aantrekken, moest ik onverwacht werken. Kom je daar aan met je
hakken en rokje. Opzicht nog niet zo’n probleem, maar wel als je te horen
krijgt dat we met de kinderen gezellig naar de kinderboerderij gaan. Hoera! 
Zie
je het al voor je op je mooie zwarte hakken laarzen en je mooie chique outfit
door de modder banjeren..? Toch gebeurde het, wat voelde ik mij op dat moment
ongemakkelijk. Alsof ik een soort van prinsesje was. Nee, totaal niet fijn. Terwijl de outfit eigenlijk helemaal niet overdressed was voor een door-de-weekse dag, maar wél als je de modder in moet..

Op het kinderdagverblijf waar ik werk, hebben we geen
bedrijfskleding. Wel een aantal kledingvoorschriften. Die kledingvoorschriften
zijn voor mij niet meer dan logisch. Toch bestaan er veel beroepen in Nederland
die verplicht werkkleding aan moeten. Denk maar eens aan de verpleegsters in
het ziekenhuis of de mensen bij de bouwmarkt.

Meestal associeer ik bedrijfskleding met suffe en duffe
kleding. Ik denk aan van die twee-maten-te-grote-broek of een t-shirt dat totaal geen vorm heeft. Zonde, want er zijn genoeg leuke werkkleding verkrijgbaar in
Nederland. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle broek of gewoon een mooi
colbert jasje, in Nederland heb je genoeg leuke dames werkkleding, zodat jij ook
als je werkkleding moet dragen er hip uit kunt zien en dat is iets wat in mijn ogen elke
vrouw wil. Nietwaar?

Draag jij wel eens bedrijfskleding?
Volg mij op BloglovinFacebookTwitterInstagramYoutube en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

13 comments

 1. Cindy says:

  Mijn werkgevers hebben, tot mijn erg grote ongenoegen, bedrijfskleding ingevoerd. Mijn collega's willen het allemaal, behalve ik. Zij zijn dit gewend vanuit het ziekenhuis. Nu ik eindelijk leuke normale kleding kan dragen, moet ik verplicht 4 dagen in de week in een stom poloshirtje gaan zitten. Dat ga ik wel opleuken met eigen sjaals en eigen broeken enzo, gelukkig krijgen we geen saai fleecevest. Ik heb op de site zitten kijken, maar ook daar word ik niet enthousiast van. Kan gewoon liggen aan mijn anti-bedrijfskleding houding hoor.

 2. Marloes Meeusen says:

  Ik snap wel dat bedrijven bedrijfskleding invoeren, maar bij mijn meest recente werk hadden we dat niet. Wel waren en regels waar iedereen zich aan moest houden.

 3. Karlien Vermeersch says:

  leuke fluffy jas!
  ik heb gelukkig geen officiele werkkledij, maar je moet het toch wat deftig houden natuurlijk

  liefs
  Karlien

 4. José says:

  Toen ik stage liep moest ik altijd netjes naar kantoor, dus nette pantalon met een blouse, colbert en hakken of pantalon met trui etc. Ik heb in die periode echt vaak dezelfde kleren aan gehad voor m'n gevoel en had in 't weekend ook totaaal geen inspiratie meer voor leuke outfits. Best grappig wat voor invloed dat heeft op je.

 5. Alexa Op 't Land says:

  Mooie foto! Ik moet op mijn werk wel werkkleding aan. Omdat je anders tussen de bezoeker en ons geen verschil ziet. Alleen de werkkleding had wel een tikkeltje mooier gekund 🙂

 6. Denise says:

  Dat fluffy jasje is tof. Ik hoef gelukkig geen werkkleding te dragen, gewoon mijn eigen kleren 🙂

 7. Op mijn werk op school heb ik geen bedrijfskleding, in het restaurant waar ik werk wel. Daar moeten we allemaal in het zwart gekleed zijn. Zwarte broek, blouse, schoenen en sloof. Saai, maar wel netjes.

 8. Saskia | Former Parades says:

  Haha, ik kan me voorstellen dat dat onwijs ongemakkelijk voelde. Ik hoef zelf geen werkkleding aan. Bij mijn bijbaan sowieso niet (ik werk achter de bar bij een squashcentrum) en toen ik nog stage liep, hoefde ik ook niets speciaals aan, als ik er maar een beetje representatief uitzag! 🙂 Het jasje dat je op de foto aan hebt ziet er trouwens suuuperfijn uit!

  ♥♥♥ Saskia

Comments are closed.