Geld verdienen met passief inkomen

Geld verdienen met passief inkomen

Geld verdienen met passief inkomen, willen we allemaal. En hoewel voor veel mensen een-ver-van-hun-bed-show lijkt, hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Door de komst van het internet liggen de mogelijkheden voor het oprapen, je moet alleen de juiste kansen aanpakken. Nieuwsgierig? Kijk snel verder. 

Geld verdienen terwijl je slaapt

Passief inkomen, wat is dat? Simpel gezegd betekent het dat je op een duurzame manier geld verdienen gaat verdienen. Aan het begin stop je veel tijd en energie in een project en uiteindelijk ‘verkoopt’ het zich vanzelf en verdien je geld terwijl je slaapt. Zo simpel is het in de praktijk niet, want je zult altijd nog iets moeten doen qua online marketing, maar hier komt het wel op neer. 

Geld verdienen met passief inkomen

1. Start met affilate marketing

Het is eigenlijk heel simpel: je ontvangt een kleine vergoeding als iemand iets via jouw website koopt. Als je op je website iets schrijft over de beste deals voor Black Friday, een link zet onder de rode bank die heel goed afgeprijsd is, je lezers vinden die rode bank ook erg mooi en hem vervolgens bestellen (of iets anders bestellen in dezelfde webshop), ontvang je daar commissie over. De hoogte van de commissie verschilt per bedrijf, maar ligt tussen de 2% en 10%. 

Leren hoe affilate marketing werkt en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Vorige maand volgde ik een training bij Jennifer Kok van Affiliateblogger. Zij heeft een boek geschreven met daarin een heel duidelijk stappenplan om succes te boeken met affiliate marketing.

Hoe werkt het? 

Het werkt heel simpel: je meldt je aan voor een affiliate netwerk (of meerdere) en vervolgens kun je via dat programma speciale links maken. In die links staat een stukje code, zodat het affiliate netwerk weet dat iemand iets heeft gekocht via jouw website. Nadat de sale goedgekeurd is, ontvang je daar commissie over. Let op: die kan even duren. Als je je SEO goed op orde hebt (en dus goed gevonden wordt in Google), kun je op een passieve manier veel geld verdienen. Een voorbeeld van een website vol met affiliate links is WeLoveWebshops.

2. Start een blog

Nu denk je misschien een blog? Yes! Via een blog kun je uiteindelijk heel wat geld verdienen. Alleen dit heeft een relatief lange aanlooptijd. Neem Ondernemen als een baas; een blog over ondernemen, persoonlijke ontwikkeling, carrière en online marketing. Deze bestaat pas sinds februari 2019 en levert nu al aardig wat geld op. Hoe dat komt? Om vanaf moment één aan de slag te gaan met je SEO, inschrijvingen bij bureaus voor samenwerkingen, affiliate marketing, advertising, perslijsten etc. De concurrentie is hoog, dus zorg dat je het goed aanpakt. 

Adverteren maar

Zodra je blog live is, kun je er ook voor kiezen om Google Adsense in te schakelen en op die manier geld te verdienen. Hoe groter je blog, hoe meer geld je verdient. En als je website goed scoort in Google en je artikelen goed gelezen worden, is dit een simpele manier om geld te verdienen door middel van passief inkomen.

3. Bouw een informatieve website 

Heb je er ooit eens bij stil gestaan om een informatieve website te bouwen? Dus een website waar je allemaal maar informatie kunt vinden over een niche onderwerp. Parkeren in Sittard en Parkeren in Roermond zijn daar een voorbeeld van. Net als alle-handbagage-afmetingen.

Maar ook parkeren in Delft en parkeren in Alkmaar zijn een goed voorbeeld.

Ga voor een goede basis

Je bouwt eenmalig de website, zorgt dat de SEO op orde is, draait een aantal advertising campagnes en je gaat aan de slag met linkbuilding. Zodra die af is, gooi je hem vol met Google Adsense en affiliate linkjes. Kind kan de was doen. Vervolgens blijft de website doorlopen en verdien je geld terwijl je er niets mee doet. Af en toe je SEO optimaliseren en wat online marketing campagnes en de boel blijft draaien.

Je moet wel in je achterhoofd houden dat het een lange aanlooptijd heeft. Google moet je website eerst indexeren en je moet aan het begin zorgen dat er genoeg traffic naar toe komt voor o.a. Google Adsense. Een hele simpele en vooral handige manier om geld te verdienen terwijl je slaapt. Als je meerdere websites hebt, kan dat uiteindelijk een heel leuk bedrag worden.

4. Verkoop digitale producten

Het verkopen van online trainingen, e-books en andere digitale producten is booming. Bijna elke ondernemer doet er wel iets mee. Je bent altijd wel ergens goed in. Wat dat ook is, ga aan de slag met een e-maillijst en start met het maken van freebies (gratis digitale producten). Zodra je daar een heleboel van hebt ‘verkocht’, heb je een hele warme doelgroep (ze zijn geïnteresseerd in jouw producten door de freebies én je hebt hun e-mail adres). Aan deze warme doelgroep kun je vervolgens relatief eenvoudig je digitale producten verkopen.

Daarnaast kun je nadat je je digitale product(en) gelanceerd hebt, aan de slag gaan met online marketing. Aan het begin kost het wat tijd, maar vervolgens wegen de kosten meer op tegen de baten en verkoop je je digitale product(en) zonder dat je daar veel tijd of energie hoeft te steken. 

E-book Pinterest marketing 

Het stappenplan om succes te boeken met Pinterest en elke maand duizenden bezoekers GRATIS naar je website trekken? Dat kan met Pinterest marketing. Hoe en wat, lees je in het e-book Haal alles uit Pinterest.

5. Start een Etsy shop

Wist je dat veel mensen heel veel geld verdienen met het verkopen van (digitale) producten via Etsy? Producten verkopen via Etsy is een simpele manier om digitale producten telkens weer opnieuw te verkopen. Hierdoor creëer je uiteindelijk een passief inkomen.

Denk daarbij aan het verkopen van grafische producten zoals weekplanners, bruiloft spaarchallenges, maar ook dankbaarheidsdagboeken en werkboeken. Voor elke niche kun je wel iets bedenken en digitale producten maken. Dus: het openen van een Etsy shop is zeker een interessant verdienmodel om geld te verdienen terwijl je slaapt.

Wat is jouw ultieme tip om geld te verdienen met passief inkomen?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

  1. Sanne says:

    Interessant om te lezen weer! Ik doe hier nog niet zo veel mee, maar vind het wel interessant om eens naar te kijken. Ga ook nog eens terug naar dat artikeltje van je over hoe jij samenwerkingen aangaat. Ik heb me laatst bij een paar nieuwe (voor mij) bureaus ingeschreven, maar heb hier nog niks mee gedaan tot nu toe.

Comments are closed.