3 tips om geld te besparen op je energierekening

3 tips om geld te besparen op je energierekening

De prijzen voor energie rijzen de pan uit. En daar zijn een aantal oorzaken aan te wijden. De grote vraag naar gas en elektriciteit, het slinken van de gasvoorraden doordat we een koude winter hebben gehad in 2021, maar ook de oorlog in Oekraïne en het feit dat China meer geld betaald voor een schap vloeibaar gas dan Europa. Daarnaast is het zo dat veel elektriciteitscentrales in Nederland gas gebruiken om energie op te wekken. Oftewel: we zitten een beetje in een negatieve cirkel. Maar wat kun je wel doen om geld te besparen op je energierekening? Je leest het hieronder.

Zet je verwarming lager

De kans is groot dat je huis aangesloten is op gas en dat je je huis verwarmt middels gas. Gas is helaas op dit moment peperduur, waardoor je je wel drie keer afvraagt of je de verwarming wel aan moet zetten. Om geld te besparen op je energierekening, is het belangrijk dat je verwarming lager zet. Trek wat vaker een dikke trui aan, investeer in dikke dekens en drink iets warms als je het koud krijgt. 

Het liefst zet je de verwarming helemaal niet meer aan. Of dat haalbaar is, is afhankelijk van je huis en de isolatie van je huis. Controleer daarom ook of je je huis nog beter kunt isoleren zodat minder warmte ontsnapt. Ook kan het geld technisch interessant zijn om te investeren in een mobiele infrarood verwarming. Die verwarmt op basis van elektriciteit in plaats van gas. 

Douche korter

Om te douchen, heb je warm water nodig en om dat water te verwarmen heb je gas nodig. Je begrijpt het al: het is slimmer om minder vaak en vooral ook minder lang te douchen. Ook kun je besluiten om over te stappen op de Wim Hoff en enkel nog maar koud te douchen. Hoe je het ook went of keert: door minder lang of überhaupt minder te douchen, kun je geld besparen op je energierekening. 

Isoleer je huis

Iets anders om geld te besparen op je energierekening, is het beter isoleren van je huis. Het werd hierboven ook al even benoemd, maar het is heel belangrijk om te onderzoeken hoe je je huis beter kunt isoleren. Denk aan het aanbrengen van tocht strips, het beter laten sluiten van deuren en ramen, maar ook het dichten van gaten en kieren. Dit alles gaat helpen om minder geld kwijt te zijn aan je energierekening

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.