Generatie Y | De zoektocht naar je dromen

Generatie Y | De zoektocht naar je dromen

Twee weken geleden heb ik een nieuwe rubriek aangekondigd op mijn blog, namelijk: Generatie Y. Omdat ik soms nogal worstel met bepaalde aspecten die op mij en vele andere van mijn generatie van toepassing is, leek het mij leuk om mijn hersenspinsels met jullie te delen. Pak een kopje thee of een glaasje fris en lees mee.

Je bent jong en je wilt wat – een uitdrukking die vaak in de mond wordt genomen. Maar klopt die uitspraak wel? Natuurlijk wil je veel. Als je jong bent, zijn nog veel terreinen onbekend en die wil je graag bewandelen. Toen ik in de eind examen klas van de middelbare school zat en mij moest gaan oriënteren wat voor een opleiding ik wilde doen, vond ik dat lastig. Op de HAVO had ik natuur en gezondheid als profiel gekozen. Ik was er heilig van overtuigd dat ik iets met kinderen of baby’s wilde gaan doen. Uiteindelijk specificeerde zich dat tot neonatologie. Een speciale afdeling voor prematuur kinderen. Totdat ik een snuffel stage moest doen. Iedereen moest een dag meelopen bij een bedrijf waar je later wilde gaan werken. Ik liep mee dagje mee op een consultatiebureau. Een leuke ervaring, maar één ding was zeker. Dit was niet iets voor mij en daarbij werd die dag toch wel écht duidelijk dat ik niet tegen bloed kan. 
En dan? Je komt erachter dat de keuze die je wilde maken als opleiding het opeens toch niet was. De opleiding verpleegkundige werd van het lijstje geschrapt. Kinderen an zich vond ik wel leuk, dus misschien moest ik daar iets mee doen. Ik vond de HBO opleiding pedagogisch management kinderopvang. Maar ook dit werd het uiteindelijk niet. Ik koos voor de opleiding Social Management. Een extreem brede opleiding met van alles en nog wat. En wat kun je ermee? Dat weet niemand. Het is té breed georiënteerd. 
Doordat ik in het derde jaar van mijn studie stage moest lopen, kwam ik erachter wat ik wél leuk vond. Online marketing, PR, communicatie, reclame en event management. Nadat ik mijn diploma behaald had (alweer bijna een jaar geleden), had ik het gevoel dat ik de hele wereld aan kon en dat de wereld aan mijn voeten lag. Dit was natuurlijk ook wel zo, maar je moet ook jezelf kunnen onderhouden. Ik heb wel een tijdje gereisd, zes weken om precies te zijn. Dat was de tijd van mijn leven. Ook door deze ervaring kwam ik erachter dat ik het heerlijk vind om op avontuur te gaan en dus te reizen en nieuwe plekken te ontdekken.
Wat ik met dit artikel wil zeggen, al doende leert men. Het klinkt alsof ik een oude vrouw ben, maar hoe cliché het ook is, het is waar. Door verschillende ervaringen in mijn leven, ben ik erachter gekomen wat ik wel en wat ik niet leuk vind. Het gaat niet alleen om je werk, maar ook om alle andere dingen die je graag wilt bereiken in je leven. Zelf ben ik erg zoekende naar de beste work-life balance, en wat ik nu écht leuk vind. Maar ook wat wil ik over 10 jaar bereiken of hoe ik mijzelf zie over 10 jaar. 
Een ding staat voorop: reizen en ik zijn een goede combinatie. Mijn grootste droom is om weer een lange reis te maken. Ik wil heel graag rondreizen door Amerika, maar een rondreis door Europa lijkt mij ook wel heel erg gaaf. Ook op werk gebied zijn nog genoeg dromen, maar de tijd zal het leren.
Wat is jouw grootste droom?
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

7 comments

 1. Joyce - LemonyLife says:

  Heel herkenbaar! Nu ik op de pabo zit merk ik dat dit deels wel mijn droom is waar ik naar toe aan het werken ben (daadwerkelijk juf zijn) en ondanks dat dit wel echt het beroep is wat ik wil doen begin ik me steeds meer af te vragen of dit genoeg is? Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik meer wil. Maar wat dat is ben ik nog niet helemaal achter!

 2. Around San says:

  Heel herkenbaar. Ik doe toegepaste psychologie, maar heb gewoon nog geen flauw idee wat ik nou écht wil doen hierna. Het is zó lastig allemaal.
  Één droom die ik sowieso wil waarmaken is net als jij, reizen. Heel veel reizen.

 3. Around San says:

  Heel herkenbaar. Ik doe toegepaste psychologie, maar heb gewoon nog geen flauw idee wat ik nou écht wil doen hierna. Het is zó lastig allemaal.
  Één droom die ik sowieso wil waarmaken is net als jij, reizen. Heel veel reizen.

 4. Marjoleine says:

  Goed geschreven! Zo zie je maar dat iets wat je eerst helemaal geweldig lijkt het dan toch niet blijkt te zijn. Gelukkig heb je daarna wel een juiste studie gevonden. Ik ben ook een beetje zoekende geweest maar reizen wil ik nog heel veel en vaak gaan doen, dat is zeker 🙂

  • admindiolifestyle says:

   Absoluut! Daar kom je pas achter als je het ervaren hebt! Ik kan je het ook alleen maar aanbevelen. Reizen maakt je zoveel rijker!

Comments are closed.