Generatie Y | Waar word jij gelukkig van?

Generatie Y | Waar word jij gelukkig van?

Het is weer tijd voor een nieuw hersenspinsel blog over generatie Y. De afgelopen weken stond er iedere keer om de week op vrijdag een artikel van deze reeks online. Nu is het tijd voor het derde artikel. In dit artikel ga ik in op de vraag waar wordt jij nu écht gelukkig van?

We leven in een maatschappij waar alles sneller en beter moet. Mede door de technologische revolutie is communicatie sneller dan ooit te voren. Reageer je niet binnen een uur op je WhatsApp berichten, dan krijg je meteen een de vraag naar je toe geslingerd waarom je niet reageert. Vindt er een vliegtuigramp plaats? Dan wordt je via social media als eerste op de hoogte gebracht. Wat ik hiermee bedoel te zeggen, is dat soms het idee bestaat dat we geleefd worden. Het leven is druk en er wordt veel van je verwacht. Daardoor kan het voorkomen dat je dromen verliest en volledig op de automatische piloot werkt. Maar word je daar wel gelukkig van?

Heb je wel eens nagedacht waar jij écht gelukkig van wordt? Is het je werk of word je misschien wel het gelukkigst van je hobby? Of is het tijd om naar jezelf te luisteren en erachter te komen wat je dromen nu eigenlijk zijn? Als ik naar mijzelf kijk, merk ik dat wanneer je fulltime werkt, je leven al snel op de automatische piloot staat. Je werkt fulltime, na een dagje werken kom je thuis en doe je routinematige de dingen. Voor je weet is het weekend en tijd voor leuke dingen. Dan begint het hele riedeltje weer opnieuw. Klinkt best saai, niet? Dat is het eigenlijk ook. Elke week hetzelfde liedje. Daarom vind ik het belangrijk dat ik kijk naar de leuke dingen. Wat kan ik toevoegen dat ik niet elke week hetzelfde doe en dat het leuk blijft?
Waar word ik nu écht gelukkig van? Reizen. Punt. Mijn horizon verbreden, op avontuur gaan en nieuwe steden bezoeken. Dat is iets waar ik écht gelukkig van word. Ik was het gelukkigste meisje op aarde toen ik in mijn uppie zes weken rond reisde in Spanje. Ik word ook gelukkig van mijn blog. Ik vind het fijn om achter de laptop te kruipen en blogjes te tikken. Maar van een opgeruimd huis of van lekker eten word ik ook gelukkig. Nu ik fulltime werk, merk ik dat ik mijn vrijheid zo nu en dan mis. De vrijheid om spontaan te gaan reizen. Ook hier zal ik uiteindelijk wel mijn weg in vinden. 
Wat ik met dit artikel wil zeggen is, dat het leven niet alleen draait om te werken. Je moet ook leuke dingen doen waar jij gelukkig van word. Als je nu heel gelukkig word van je werk en verder niks nodig hebt, is dat prima. Ik wil naast mijn werk ook andere dingen doen waar ik gelukkig van word. Pas op dat je niet geleefd wordt en alles maar op de automatische piloot doet, maar zorg dat je ook nog altijd dingen blijft doen waar jij als persoon gelukkig van wordt!
Waar word jij gelukkig van?
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

 1. Kim Buining says:

  Daar kan ik me helemaal in vinden! Ik heb 'geluk' dat mijn vriend in Engeland woont. Hierdoor ben ik sowieso elk kwartaal in dit prachtige land te vinden 🙂

 2. Joyce rdt says:

  Same here haha, ik word ook echt gelukkig van reizen! Het gezegde 'Je werkt om te leven, je leeft niet om te werken' vind ik dan ook een hele goeie. Ik begrijp best dat het misschien niet voor iedereen is weggelegd, maar dat heeft me de laatste tijd wel geholpen. Liefs.x

 3. Sarah H says:

  Heel herkenbaar wat je zegt over werken en spontaan reizen. Ik word ook super gelukkig van op reis gaan, en wanneer ik werk heb ik altijd het gevoel dat ik een soort van 'gevangen' zit omdat ik niet meer weg kan gaan wanneer ik wil. Ik heb het altijd moeilijk om de juiste balans te vinden op dat vlak. Voor de rest word ik erg gelukkig van bloggen, dieren, shoppen en leuke films of series 🙂

 4. Karlien Vermeersch says:

  ooh ik word ook echt gelukkig van reizen
  ik ben er ook serieus aan aan het denken om een wereldreis te maken
  maar eerst nog een beetje sparen

  liefs
  Karlien

 5. Mariska says:

  Ik houd van reizen maar kan het niet zo veel doen helaas. Ik haal m'n geluk uit alle lieve mensen om me heen 🙂

Comments are closed.