Groeien met je blog? Deze handige tools mag je niet missen

Groeien met je blog? Deze handige tools mag je niet missen

Elke blogger wil dat zijn of haar blog er goed uit ziet, dat social media kanalen goed gevuld zijn, je beschikt over mooi beeldmateriaal, blogposts elke keer op een vast tijdstip online komen en ga maar door. Om het allemaal net wat eenvoudiger te maken, zijn er allerlei handige tools, apps en programma’s in het leven geroepen die je helpen bij het runnen van een blog. Vorige week deelde ik mijn eigen tips die helpen je blog te groeien, vandaag vertel ik welke handige tools je helpen. Kijk je mee?

 • Buffer, Hootsuite en Tweetdeck

Er zijn altijd wel dagen dat je buiten de deur bent voor afspraken of geen toegang hebt tot tot het internet. Dan is het toch wel handig om een tool te gebruiken die ervoor zorgt dat je alsnog content deelt op je social media kanalen. Er bestaan diverse mogelijkheden om content in te plannen en te delen via social media. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat er altijd iets online komt.img_4757

Naast het feit dat je deze tools kunt gebruiken om content in te plannen, kun je in Tweetdeck zoekopdrachten instellen. Dat betekent dat je interessante en relevante zoektermen kunt gebruiken om te kijken wat er over getweet wordt. Ideaal, want hierdoor zie je meteen als er een interessant nieuwtje is en daarnaast zorgt het ervoor dat je je goed verdiept in de markt en interessante kansen van bijvoorbeeld een journalist sneller spot.

Schermafbeelding 2017-02-01 om 13.27.05

Zo spotte ik een paar weken geleden een kans voor een interview met AD Amersfoort over flex-werken. Als blogger of zzp’er werk je regelmatig buiten de deur. Dit leidde uiteindelijk tot een mega publicatie in de print editie van de zaterdagkrant.

Wil je weten hoe ik duizenden bezoekers naar mijn website trek via Pinterest én hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ voor maar €12,95 en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.

 • Pinterest pin buttons

Zelf ben ik een grote fan van Pinterest en pin ik er regelmatig op los. Ondertussen heb ik al meer dan 12.500 pins verzameld en tik alweer bijna de 6.000 volgers aan. Hartstikke leuk, maar hoe koppel je al die volgers nu aan je blog? Simpel! Plaats een Pin button op al je foto’s op je blog, zodat mensen je foto’s sneller kunnen pinnen. Doordat de foto’s vanaf jouw blog gepint worden, zorgt dat ervoor dat zodra andere mensen op die foto klikken, direct op je blog of website komen. Het zorgt naast naamsbekendheid ook voor meer bezoekers. Zelf merk ik dat ik steeds meer bezoekers mijn blog bezoeken via Pinterest en dat is leuk.

Mocht je je nog meer willen verdiepen in de mogelijkheden die Pinterest biedt en ervoor zorgt dat je blog kan groeien, moet je de blog van Tarina van Diamonds for Breakfast eens bezoeken. Zij schrijft regelmatig over haar succes met Pinterest. Zij schreef laatst een blog: 35 tips om te groeien met Pinterest. Het werkt echt! Oh ja, een kleine tip: kies voor een zakelijk Pinterest account. Dat kun je onder andere ook je statistieken bekijken. Schermafbeelding 2017-02-01 om 13.46.40

 • Trello

Zoals ik ook al in mijn eerste blog vertelde hoe je kunt groeien met je blog, is plannen heel erg belangrijk. Om je een handje te helpen bestaat de tool Trello. Dit is een onwijs handige en fijne tool waarmee je al je belangrijke to-do items onder elkaar kunt zetten. Daarnaast kun je per project activiteiten koppelen die je moet doen. Ook kun je een Trello bord delen met iemand anders. Dat is heel handig als je bijvoorbeeld samen met iemand anders aan een opdracht werkt. Ook kun je aangeven wat je wanneer wilt doen door middel van kleurtjes, een deadline eraan hangen en extra informatie toevoegen. Zelf ben ik al een aantal jaar een grote fan van deze tool. 8578688383_b273efcffd_b

 • Stock foto databases

Tja, de eeuwige struggle: hoe kom je toch iedere keer weer aan mooi beeldmateriaal? Ik geef je een tip: pluk nooit, maar dan ook nooit zomaar een foto van internet die je vervolgens op je blog zet. Dit mag namelijk niet vanwege copyright. Ook met bronvermelding is het niet toegestaan. Doe je het toch? Dan riskeer je torenhoge boetes. De laatste tijd zijn er heel wat bloggers die een fikse rekening hebben gekregen, dus let daar goed op.

Via Google kun je heel eenvoudig op zoek naar foto’s die rechtenvrij zijn en die je dus wel kunt gebruiken. Het is heel simpel. Je typt in de zoekbalk waar je naar op zoek bent. Vervolgens kies je foto’s  – tools – gelabeld voor hergebruik. Als je daar op klikt wordt de pagina refreshed en krijg je alleen nog maar de foto’s te zien die rechtenvrij zijn en die je dus kunt gebruiken voor je blog.Schermafbeelding 2017-02-01 om 13.51.30

Vind je via Google niet de juiste foto’s waar je naar op zoek bent? Dat zijn er nog genoeg andere manieren. Er bestaat een mega database die alle websites die rechtenvrije foto’s aanbieden koppelt en hierdoor beschikt over miljoenen rechtenvrije foto’s. Op de webstie van Librestock kun je typen waar je naar op zoek bent en vervolgens krijg je een uitgebreid overzicht met foto’s die je allemaal kunt gebruiken. Ideaal. En af en toe een stock foto kan geen kwaad, maar je moet het niet consequent doen.

Dit zijn de eerste tools die het leven van een blogger nét wat eenvoudiger maken. Volgende week komt het derde deel online waar ik dieper in ga op manieren en handige weetjes die zorgen voor meer bezoekers op je blog.

Mocht je nog een vraag hebben of wil je advies ontvangen? Schroom dan niet en neem contact met mij op via de contact pagina.

Welke tools vind jij het fijnste om te gebruiken?

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

19 comments

 1. Darina says:

  Hele handige tips! Ik ben vooral bezig met Pinterest de laatste tijd. Tweetdeck ga ik eens proberen.

 2. Romy says:

  Wat een fijne tips! Op Hootsuite na, kende ik ze allemaal nog niet. Ik ga me er eens in verdiepen om te zien of ze wat voor me zijn 🙂

 3. Roos says:

  Fijne tips allemaal! Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier nog helemaal niks van gebruik haha.

 4. Lyosha says:

  I love hootsuite as well. Great if you are busy during the day or off for some travel or other important things. Helps to keep going no matter what!

 5. Mylene says:

  Tweetdeck heb ik echt heel veel gebruikt. Zo fijn vond ik dat altijd, want je had meteen het overzicht. Maar omdat ik niet meer zoveel op Twitter zit, heb ik het maar weggehaald, haha.

 6. Thomas Culinair says:

  Bedankt voor de tips. Hootsuite kende ik al, maar heb inmiddels wel de pin-it optie toegevoegd aan mijn blog. Nog niet zo lang met Pinterest bezig, dus benieuwd of het me meer pins/volgers gaat opleveren.

 7. Rowan says:

  Wat een fijne tips zeg! Ik ken al deze tools helemaal niet, oeps! 😉 Ga mij er zeker even in verdiepen want het klinkt heel handig allemaal!

 8. Evi says:

  Wat een handig artikel! Vooral de tips over rechtenvrije foto’s gaan heel handig zijn in de toekomst 😉

 9. Pas op met zulke rechtenvrije foto’s via de Google zoekopdracht. Er zijn gevallen bekend dat iemand anders de foto gebruikt heeft en zo gelabeld, maar ook dat een foto later ineens wel onder copyright staat. Ook met screenshot van de bron dan een lastig verhaal. Doe dus altijd op zijn naam minst een reversed image search (laat Google de foto zelf zoeken) of nog beter: maak zelf een foto. Ziet er ook nog beter uit dan de eenheidsworst van stock.

 10. Laura says:

  Vroeger steeg mijn aantal Pinterest-volgers met de dag, maar nu zit ik echt al een half jaar op het zelfde aantal. Ik weet niet goed wat ik verkeerd doe, want ik pin er ook helemaal op los… Trello gebruikte ik vroeger op school, maar toen ben ik overgeschakeld naar Google Keep.

 11. Stella says:

  Oeee, deze tips komen echt op het juiste moment! Het lijkt me echt leuk om een Pinterest button op mijn foto’s te hebben, maar ik denk altijd dat mijn foto’s niet Pinterest-waardig genoeg zijn.. Toch maar eens proberen, wie weet valt dat reuze mee! Liefs!

Comments are closed.