Groeien met je blog? Ga voor Instagram groepen, advertising en gastbloggen

Groeien met je blog? Ga voor Instagram groepen, advertising en gastbloggen

Elke blogger wil dat zijn of haar blog er goed uit ziet, dat social media kanalen goed gevuld zijn, je beschikt over mooi beeldmateriaal, blogposts elke keer op een vast tijdstip online komen en ga maar door. Om het allemaal net wat eenvoudiger te maken, zijn er allerlei handige tools, apps en programma’s in het leven geroepen die je helpen bij het runnen van een blog. Twee weken geleden deelde ik mijn eigen tips die helpen je blog te groeien, vorig week vertelde ik welke handige tools je helpen en vandaag deel ik een aantal weetjes die zorgen dat je kunt groeien met je blog. Kijk je mee?

 • Facebook groepen

Voor de meeste bloggers is dit niets nieuws: Facebook groepen speciaal voor bloggers waar zij hun blogs delen in de hoop dat andere mensen het lezen. Zelf ben ik een actieve gebruiker van deze groepen en deel zeer regelmatig mijn blogposts. En met resultaat, want via Facebook krijg ik altijd erg veel bezoekers. Daarnaast vind ik het zelf ook een ideale manier om andere blogs te ontdekken. Naast die bloggers Facebook groepen heb je nog veel meer groepen die relevant zijn om je content te delen. Schrijf je bijvoorbeeld over hotspots in Maastricht? Dan zijn er speciale groepen waar jij het artikel over de hotspots kunt delen. Dit geldt ook voor andere dingen. Schrijf je over je kringloop vondsten? Daar zijn ook speciale groepen voor. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zelf vind ik die groepen erg fijn.pexels-photo-186624

 • Instagram groepen

Iedereen weet ondertussen wel dat het heel belangrijk is dat je social media kanalen er goed uit zien. Zoals ik een tijdje terug schreef is het volgens het programma de Dolende Dertiger zelfs goed 50% van je carrière. Of je nu wel of geen blog hebt, je social media kanalen zijn rete belangrijk. Nog belangrijker om deze te voorzien van goede content. Als we alleen naar Instagram kijken, is je feed en je engagement rate van belang. Dat betekent dat je niet klakkeloos al je foto’s over de tribune kunt gooien, maar dat je goed moet nadenken welke foto’s bij elkaar passen. Ook moet je je foto’s bewerken in een andere app (bijvoorbeeld VSCO), zodat je dezelfde style creëert. Ook relevante hashtags en plaatsbepaling zijn nog steeds belangrijke aspecten.

Om jezelf een handje te helpen zijn Instagram groepen ontstaan. Simpel gezegd een groepje mensen die samen in een app zitten en reageren op elkaars foto’s. Dit is niet verboden of gek, sterker nog bijna elke (grote) Instagrammer doet het. Door dit te doen bereik je een hoge engagement rate (veel likes en veel reacties in verhouding met het aantal volgers), waardoor adverteerders meer geld voor je advertising betalen. Zelf heb ik diverse masterclasses gevolgd over Instagram en hoe je daarin kunt groeien. Het belangrijkste is dat je veel tijd en energie erin steekt en andere mensen tagt in je foto’s of foto’s van anderen met een tag gebruikt. Als je écht wilt groeien, dan moet je minimaal twee uur per dag ermee bezig zijn. Zelf steek ik sinds een maand ook meer energie in mijn Instagram en het werkt! De nieuwe volgers stromen binnen. Volg jij mij al via Instagram? blurry-691240_960_720

 • Gastbloggen

Een ander heel belangrijk aspect is gastbloggen. Simpel gezegd: jij schrijft gratis een blog voor een andere website of een andere blog met daarin een linkje naar je eigen blog. Door het linkje ontvang je van Google ‘punten’, wat beter is voor je SEO en daarnaast krijg je veel (nieuwe) bezoekers op je blog die misschien ook wel nieuwe vaste lezers worden. Het kost wel veel tijd, maar het levert je wel veel op. Zelf heb ik een tijdje terug een oproep geplaatst om ergens een gastblog te plaatsen en ik werd overspoeld door de reacties. (meer dan 30..). Het is niet mogelijk om 30 blogs uit mijn mouw te schudden, maar voor de langere termijn heb ik wel een hele lijst waar ik gastblogs kan plaatsen. Ideaal. Daarnaast ben ik op mijn eigen blog ook op zoek naar gastblogs, omdat iedereen toch een eigen schrijfstijl heeft en ik het leuk vind als er ook andere content geplaatst wordt. Heb je nog interesse om eenmalig of een keer per maand aan de slag te gaan als gastblogger? Bekijk deze post of stuur mij een berichtje.

Wil je ook viraal gaan met jouw pins op Pinterest? In het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ leer je hoe je duizenden bezoekers per maand naar je website trekt.

 • Advertising

Naast redactioneel (gratis), zijn er ook veel mogelijkheden om door middel van advertising artikelen of je eigen blog te promoten. Via elk social media kanaal is dat mogelijk. Zelf doe ik het regelmatig. Als ik een blog heb geschreven die goed ontvangen wordt, boost ik hem met advertising. Dit zorgt ervoor dat veel nieuwe mensen mijn blog vinden en hierdoor veel nieuwe lezers krijg. Daarnaast zorgt het ook voor meer volgers op Facebook als ik blogs promoot. Ik begrijp dat dit niet voor iedereen is weggelegd, maar zelf vind ik het een fijne manier om mijn blog meer publiciteit te geven.

Mocht je nog een vraag hebben, of wil je advies ontvangen? Schroom dan niet en neem contact met mij op via de contact pagina.

Wat doe jij om bezoekers naar je blog te trekken?

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

24 comments

 1. Wat een mooie tips. 🙂 Ik heb zelf geen facebook en gebruik geen facebook groepen. Ik vraag me af of dat wel echt iets toevoegd voor mij, ook al geef je aan dat het bij jou goed werkt. Haha. 🙂

 2. Ayla says:

  Thanks voor de tips! Leuke insta-feed heb je! Hoe het werkt met die groepen is me nog niet helemaal duidelijk. Ik zou niet weten waar ik dit kan vinden op insta, voel ik me even een fossiel 🙁 Heb wel sinds kort een business profiel, dat vind ik ook al onwijs helpen, meer inzicht in wat er gebeurt op je profiel.

  • Dat is heel eenvoudig. In Facebook groepen worden regelmatig oproepjes geplaatst waar mensen op zoek zijn naar andere mensen om deel te nemen in Instagram groepen. Anders plaats je zelf een oproepje.. Het is bedoeling dat je reageert en likt de foto’s van andere mensen. That’s it. 🙂

 3. Thomas Culinair says:

  Weer een leuk artikel! Wat ik me afvraag, hoe vind je Instagramgroepen die passen bij het onderwerp van je blog?

  • Via Facebook groepen worden regelmatig allerlei oproepen geplaatst waar iemand vraagt om een Instagram te beginnen over bijvoorbeeld reizen. Als je zelf een oproepje plaatst, ontvang je vast veel reacties!

 4. maai says:

  Wauw, 2 uur per dag op instagram? Oef, ik wil juist effectiever maar wel minder online zitten omdat ik meer tijd aan mijn kindjes wil geven. Maar goed, dat is prioriteiten stellen natuurlijk. Gastrollen zit al een tijdje in mijn hoofd, ik zit te worstelen of ik dat wel of niet wil. Oh, twijfel twijfel… soms moet je dingen gewoon doen he 😉 Zelf ben ik me op het moment een beetje aan het richten op pinterest omdat daar mijn bezoekers vandaan komen. Pfff, we blijven leren. Wel super leuk natuurlijk. En inderdaad, mooie ig feed heb jij!

  • Precies. Dat zijn prioriteiten stellen. Waarschijnlijk is het dan ook minder belangrijk om geld te verdienen met Instagram. Ik haal het ook vaak niet, maar merk wel dat ik groei en mijn engagement rate hoger wordt. Toch is mijn blog niet mijn baan, want ik werk fulltime als online marketeer. Voor veel mensen is het wel hun baan.

 5. Nicky says:

  Fijne tips! Heb me meteen aangemeld bij een paar facebookgroepen 🙂 Dat van de instagram groepen weet ik niet zo goed hoe je dat aanpakt/vindt. Hoe kom je bij een groep? Of maak je de groep zelf? Ik ben nog maar net (weer opnieuw) begonnen met bloggen dus ben m’n weg een beetje aan het zoeken in bloggersland 🙂 Bedankt voor de leuke blog in ieder geval, voor mij heel handig 🙂 Groetjes Nicky

  • Fijn om te horen. In de Facebook groepen wordt regelmatig een oproep geplaatst waarin ze op zijn naar mensen om te supporten. Mocht je niets vinden, kun je uiteraard ook zelf een oproep plaatsen. Ik zit in vier groepen en het werkt goed.

 6. Aileen says:

  Dat van die Instagram groepen is echt helemaal nieuw voor mij. Wel veel werk, ik houd het toch maar even bij de traditionele Instagram.

 7. Tina says:

  Hiii,
  Wat een leuke blog met goeie tips!!
  Hoe vind ik nu juist zo een facebookgroep of hoe noemen deze dan?
  Thx!!!

  • Graag gedaan! Bedoel je Facebook of Instagram groepen?

   Als je bovenin in Facebook zoekt op Bloggers dat vind je allerlei groepen waarin je posts kunt delen. Daarnaast worden in die groepen ook allerlei oproepen geplaatst voor Instagram groepen. Het zijn groepen met veel mensen, dus je moet wel even zoeken, maar je vindt ze vast.

   Dit is een voorbeeld: https://www.facebook.com/groups/bloggerlist/

 8. Demi says:

  Van die Instagram groepen had ik tot een paar maanden geleden ook nog nooit gehoord. Voor de mensen die dit lezen en zich afvragen hoe je bij zo’n groepje terecht komt: wat je ook kunt doen is zelf mensen benaderen via Instagram DM. Zo heb ik destijds eigenhandig 2 pods op weten te zetten. Inmiddels maak ik zelf geen deel meer uit van deze groepen, omdat het gedurende verloop van tijd te nep ging voelen voor mij. Kortom: start er zelf eentje en kijk gewoon eens of het wel of niet bij jou als persoon past! 🙂

 9. Kiki says:

  Hi! Wat een superfijn en handig artikel om te lezen. Ik heb hier zeker wat aan!
  Hoe vind ik Instagramgroepen? Heb je voorbeelden toevallig?

  Kiki

Comments are closed.