Happy Moments | Aangekomen in Sevilla, Zomerse temperaturen & Spaans huisfeest

Happy Moments | Aangekomen in Sevilla, Zomerse temperaturen & Spaans huisfeest

Het is weer zondag, dat betekent dat het weer tijd is voor een Happy Moments artikel vol met foto’s. Tot en met woensdag was ik in het mooie Madrid te vinden waar ik het erg naar mijn zin heb gehad. Woensdagmiddag vertrok ik met de trein naar Sevilla. Een Spaanse stad waar ik nog nooit geweest ben.

Maandagmorgen werkte ik eerst aan mijn blog. Daarna was het tijd om de trein naar Sevilla te reserveren. Aangekomen op het station was het razend druk en waren er ‘maar’ 48 mensen voor mij. Whut!? Acht-en-veertig?! Op het station van Valencia moest ik ook al lang wachten (50 minuten) en toen waren 31 mensen voor mij aan de beurt. Uiteindelijk heb ik ruim 1,5 uur moeten wachten om mijn trein naar Sevilla te reserveren. Iets wat nog geen minuut werk is.. Dat is toch belachelijk? In Nederland zou dat echt niet geaccepteerd worden. Thuis was het tijd om te gaan lunchen. Daarna heb ik mijn spullen gepakt en ben ik met de metro naar de andere kant van Madrid gegaan waar ik een bezoekje bracht aan Goya. Een gezellige wijk waar je heel veek terrasjes hebt. Totaal onverwachts stuitte ik op een winkel van de HEMA, in Madrid?! Dat wist ik niet. Grappig!

Dinsdag was het tijd om allerlei zaken te regelen omtrent het faillissement van mijn werkgever. Ontzettend vervelend, zeker als je in het buitenland zit, maar ik moest een aantal telefoontjes plegen. Ik belde met het hoofdkantoor van mijn werk voor wat duidelijkheid en om het een en ander te regelen. Helaas heb ik geen loon ontvangen van de maand augustus en de maand september. Dat geld ga ik ook niet meer krijgen via mijn werkgever. Daardoor moest ik aangifte doen bij het UWV. Hopelijk krijg ik alsnog het loon van twee maanden veel werken. Eerlijk gezegd ben ik bang voor mijn telefoon rekening, want die zal ontzettend hoog zijn…

Liefde voor mooie AirBnB huizen.
Aai, een nieuwe oplader voor mijn iPhone.


Ook ging dinsdag de oplader van mijn telefoon kapot. Heel vervelend. Een nieuwe kabel kostte namelijk €25,-, maar een oplader heb je natuurlijk wel nodig. Daarna vervolgde ik mijn reis naar Salamanca. Salamanca is één van de betere buurten in Madrid waar veel kantoren staan en veel dure winkels liggen. Er was een soort PC. Hoofdstraat zoals in Amsterdam, maar je had ook heel veel leuke winkeltjes die mij deden denken aan de 9 straatjes. Ook bracht ik een bezoek aan het oude gebouw van de Spaanse bank. Een heel mooi oud en typisch Spaans gebouw. Op het hoogste punt genoot ik van een prachtig uitzicht van Madrid. Dinsdagavond was het tijd om in te pakken, want de dag erna vertrok ik naar Sevilla.

Ik wilde een foto maken van Sol en toen gebeurde dit…
Hoé blij kun je worden van stopcontacten..? Heel blij! Vooral als je een lange treinreis voor de boeg hebt.
Huh?!…

Woensdagmorgen vervolgde ik mijn reis per trein verder naar Sevilla. Ook dit was weer een hogesnelheidstrein. Het enige nadeel was dat hij deze keer erg schommelde waardoor ik misselijk werd. Ik besloot te gaan slapen en daarna voelde ik mij een stuk beter. Aangekomen in Sevilla (waar het bloed en bloed heet was) heb ik heel decadent een taxi genomen naar mijn verblijfplaats. Ik dacht dat kan best voor een keertje. Aangekomen op mijn bestemming moest ik even slikken. Het s een heel groot Erasmus (internationale studenten) studentenhuis. Het huis is groot, maar ook niet zo schoon. Het heeft wel een heel fijn dakterras en het is natuurlijk gezellig met zoveel studenten. Nadat ik mijn spullen op mijn kamer had gezet, was het tijd om Sevilla te verkennen. Ik heb rondgelopen en veel indrukken op gedaan. Het is een hele oude stad. Het is hier nog warmer, maar het voelt ook anders warm. Het is hier 34 graden en ik vind het bloody hot. De warmste plek tot nu toe. Terwijl ik een hotpants en een topje eigelijk al te warm vind, lopen Spanjaarden hier met hun skinny jeans en een t-shirt aan. Zij zullen vast de warmte gewend zijn. 

Het huis is Sevilla heeft geen dak op de woonkamer…?! 

Donderdagmorgen wilde ik een vers stokbrood halen bij de supermarkt. Alleen zag ik in de woonkamer een dikke kakkerlak liggen. Help! Gadverdamme! Op dat moment verlangde ik heel erg naar mijn eigen douche en eigen bed. Ik ben echt wel wat gewend, want in Nederland woon ik ook in een studentenhuis, alleen dit was iets te veel van het goede. 

Na het ontbijt bracht ik een bezoek aan de grootste rommelmarkt van Sevilla. Het was er heel druk en dat op een donderdagmorgen. Hoeven al die mensen niet te werken..? Ik weet het niet, maar in Nederland is de donderdag een officiële werkdag. 😉 Daarna huurde ik een fiets en heb ik Sevilla per fiets verkend. Wel was het ontzettend warm en ‘zweette ik mij een ei uit’. Mijn hemel, wat een warmte. In de avond zat ik nog een hele tijd met een aantal huisgenoten op het dakterras, daar was het fijn vertoeven.

Vrijdagmorgen begon ik de dag met een FaceTime sessie met mijn vriend. Vervolgens ben ik neergestreken bij een koffie barretje waar ik werkte aan mijn blog. In de middag heb ik thuis op het dakterras gezeten en genoten van de zon. Alleen had ik het na een halfuur veel te warm en ben ik in de schaduw gaan zitten waar ik de hele tijd kletste met mijn huisgenoten. In de avond vond er een groot huisfeest plaats in ons studentenhuis. Er kwamen voornamelijk Erasmus studenten, maar ook reizigers zoals mij en zelfs Spanjaarden die niemand kende. Het was heel gezellig. Het feest was pas om 6.30 – toen het alweer licht was – afgelopen.

Zaterdag werd ik om 10.30 heel brak wakker. Ik was nog heel moe, maar het was intussen ook alweer heel warm. Ik heb een koude wake-up douche gepakt en wilde ontbijten. Alleen is de koelkast tijdens het huisfeest leeggehaald, waardoor al mijn spullen weg waren. Daarom besloot ik buiten de deur te ontbijten en een koffie te drinken. Dat was niet de meest slimme actie, want van de koffie werd ik alleen maar misselijk.. In de middag heb ik op bed gelegen en een aflevering op Netflix gekeken. Wel heb ik nog een rondje door de stad gemaakt en een bezoekje aan Plaza de España gebracht. Dat was ontzettend gaaf.  

Het huisfeest op het dakterras mét gekleurde kerstlampjes.
Bier pong, ik weet het niet, maar volgens mij is dat écht iets van 2012 en doen alleen maar Erasmus studenten dat nog.. 😉
Plaza de España was heel tof!
Hoe was jouw week?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

11 comments

 1. Kimsbloglife says:

  Leuk om je avonturen te volgen! Wat vervelend dat je steeds zo lang moet wachten om iets kleins te regelen zeg, daar zou ik ook echt gek van worden! En wat erg dat je 2 maanden niet uitbetaald zou worden! Hopelijk komt het toch nog in orde!

 2. Alexandra • ILUMUOTI says:

  Ziet er allemaal heerlijk uit! Ik ga over 2 weekjes naar Spanje, dus krijg er nu nog meer zin in, haha! 🙂

  xx

 3. Key bykim says:

  Ik had ook een drukke week, en ik kan ook heel blij worden van stopcontacten haha! Leuke foto's

 4. Saskia | SASHIONBLOG.com says:

  Wat leuk om te lezen! Wel heel vervelend dat je trouwens geen loon hebt ontvangen 🙁 En het ook niet meer krijgt!! 🙁 Hopelijk valt er nog iets te regelen!

  Oh en dat raam / balkon zonder raam / deur…? Heel apart, haha!

  ♥♥♥ Saskia

 5. Sophie says:

  Haha beerpong wordt nog wekelijks gespeeld hiero! Het is dus niet iets van drie jaar terug haha 🙂 Geniet van je laatste weekjes daar!

 6. admindiolifestyle says:

  Serieus? Voor mijn gevoel is dat écht heel lang geleden. Maar misschien word ik ook gewoon te oud voor bier pong. Haha!

 7. Leuke foto's en wat raar van die balkons! De Amerikanen doen trouwens altijd ping pong. Toen ik daar woonde was het bijna ieder weekend (als we met de 'guys' afspraken) altijd weer een feestje! Grappig detail: ik liet mijn teamspeler altijd het bier drinken en ik zat vrolijk aan de frisdrank, haha! Geen zin in katers!

Comments are closed.