Happy Moments | Mijn eerste werkweek zit erop!

Happy Moments | Mijn eerste werkweek zit erop!

Hier ben ik weer. Bloggen staat – door mijn nieuwe baan – helaas even op een lager pitje. Toch deel ik vandaag mijn Happy Moments van de afgelopen week. Sinds deze week (januari) werk ik fulltime en zit ik 8 uur per dag op kantoor, waardoor ik minder spannende dingen mee maak en ook veel minder tijd heb om te bloggen. Toch wil ik jullie een update geven hoe mijn eerste werkweek is bevallen.

Maandag stapte ik met gezonde spanning op de fiets richting werk. Mijn werk ligt relatief dichtbij mijn huis waardoor ik met de fiets ernaar toe kan. Het is 25 minuten fietsen, dus dat betekent dat ik per dag ruim 50 minuten fiets (heen en terug). Als ik een hele week werk, houdt dat in dat ik ruim 4 uur per week fiets. Dus zoals je begrijpt heb ik veel lichaamsbeweging. Ik vind het niet erg om te fietsen, want in de ochtend word ik door het fietsen wakker en als ik naar huis fiets is het een fijne afschakeling van mijn werkdag. 

Een wandeling door het bos
Maandag was mijn eerste werkdag van mijn eerste volwassen fulltime baan. Ik heb het al meerdere keren gedeeld dat ik het spannend vond. Ik vond het spannend omdat het en helemaal nieuw is, omdat het én 40 uur per week is én omdat het mijn eerste echte baan is nadat ik afgestudeerd ben. 
Maandagmorgen begon ik met de introductie. Ik kreeg een rondleiding en maakte kennis met de collega’s. Vervolgens was het tijd om mijzelf te gaan installeren en mij klaar te maken voor de eerste werkzaamheden. Op mijn eerste dag kreeg ik heel veel informatie en meteen had ik in de gaten dat ik heel veel moet leren. In de avond kwam ik moe, maar voldaan thuis. Ik moest alle nieuwe indrukken en informatie verwerken.
Ik ontving dit pak drinken met watermeloen. Helaas door de drukte heb ik hem nog niet geproefd, maar ik zal zeker laten weten wat ik ervan vond!
Dinsdagmorgen zat ik weer vrolijk op de fiets naar mijn werk. Ik mocht mijn eerste opdracht doen (een persbericht schrijven) en was verder vooral bezig met het volgen van trainingen. De komende twee jaar staan in het teken van ontwikkeling. Dat houdt in dat er allerlei doelstellingen zijn opgesteld waar ik de komende 2(!) jaar aan ga werken. Na twee jaar heb ik alle vereisten competenties onder de knie en mag ik volledig zelfstandig werken. De eerste twee jaar werk ik altijd samen met een senior. Zoals je begrijpt is het best pittig, maar ik hou wel van een uitdaging, dus ik ga er voor de volle 100% voor. Ik ben natuurlijk niet voor niets op zoek geweest naar een baan die aansluit bij mijn HBO diploma, want anders had ik natuurlijk net zo goed in de kinderopvang blijven werken. 😉 Dinsdagavond was ik alleen thuis en eigenlijk vond ik dat wel lekker. Een avondje me-time en alles tot mij laten bezinken.

Woensdagmorgen fietste ik weer vrolijk naar het werk en had ik het gevoel dat ik een fijne werkdag had gehad. Thuis had ik echt het gevoel dat mijn werk mij energie geeft. Een prettig gevoel kan ik je vertellen. In de avond kwam er een vriendinnetje langs. We hadden elkaar door de feestdagen alweer even niet gezien, dus er was genoeg gespreksstof. We aten heerlijke durum en dronken wijn om te proosten dat we beide een baan hebben.

Mijn outfit op mijn eerste werkdag

Oei, donderdagmorgen had ik moeite met opstaan en niet zo’n beetje. Ik was nog erg moe en wilde niet opstaan. Maar helaas ik werk nu fulltime waardoor ik mij niet nog een keertje kon omdraaien zoals ik dat wel eens deed als ik een college had dat niet interessant was. Dit was een harde confrontatie met de realiteit: fulltime werken. Ik werkte de hele dag en ging in de avond weer fijn naar huis. Vriendlief had al gekookt, dus ik kon zo aanschuiven. Ideaal. We aten shoarma. Iets wat ik al heel lang niet meer had gegeten, maar wel erg lekker was! Ik was heel moe door alle indrukken op het werk en lag al om 21:00 in bed.

Ik kreeg een mooie bos bloemen op mijn eerste dag als ‘welkomscadeautje’, super lief!

Vrijdag, yay de laatste dag voor het weekend. En eerlijk gezegd had ik wel behoefte aan weekend. Ik fietste weer fijn naar het werk en was bezig met leuke opdrachten. De vrijdag ging snel voorbij en voor ik het wist was het vier uur en was het tijd voor de vrijdagmiddagborrel. Yess! Het is weekend en tijd voor ontspanning. We borrelden een uurtje en vervolgens fietste ik weer naar huis. In de avond gingen mijn vriend en ik uiteten bij Dichtbij in Amersfoort. Erg lekker! In de avond keken we nog een aflevering van Flikken Maastricht.

Een blije selfie voor mijn eerste werkdag

Zaterdagmorgen sliep ik een beetje uit en gingen we aan de slag met een nieuw ontbijt recept. Ik vind het heerlijk om in het weekend allerlei nieuwe gerechten te proberen. Mijn vriend kwam op het idee om bread-eggs te maken, oftewel brood met daarin spek en ei. Het stokbrood hol je uit en vervolgens doe je daar de rouwe eieren met spek in. Dit zet je vervolgens een halfuur in de oven en voilà, een súper leuk brood met ei als ontbijt. Yum!

In de middag brachten we een bezoekje aan de Ikea, want we hebben nogal last van plaatsgebrek in onze kledingkast. Nu mijn vriend semi bij mij woont, is het wel zo handig om een kledingrek aan te schaffen waar ook zijn kleding op kan hangen, zodat ik weer wat lucht heb in mijn kast. Mijn studentenkamer raakt steeds een beetje voller, maar het kledingrek staat er. Ook deden we weekboodschappen aan het eind van de middag. Dat was een les, want dat doe ik NOOIT meer. Mijn hemel, wat een drukte. Je werd door allemaal mensen, kinderwagens en karretjes om ver gelopen en heel veel schappen waren leeg dus boodschappen doen op zaterdagmiddag was geen succes. In de avond hield mijn huisgenootje een feestje en keken we Weet ik veel?. 

Deze outfit stond de afgelopen week online!

Zondag werd ik helaas best moe wakker. Toch lag er een lange to-do lijst op mij te wachten, dus er was geen tijd om te relaxen. In de ochtend boekte ik een AirBnB stulpje voor in New York! Aaaah, zo’n zin in! Vervolgens deed ik boodschappen en zocht ik nog het een en ander uit voor New York. Ook bracht ik een bezoekje aan de verhuur sites om te kijken of er leuke, nieuwe huurwoningen tussen zaten. Vervolgens liepen we een rondje door de stad en kocht een prachtige marmeren schaal. Ook kochten we nog opbergboxen voor kleding.

In de middag was het tijd om alles schoon te maken en kroop ik nog even achter de computer om dit blogje te typen. Ik merk dat ik erg moe ben en besluit daarom alleen dit blogje te typen. Het weekend was druk, net als mijn werkweek. Het is half 5 en verruil mijn computer en mijn bureau voor de bank en geniet nog een vaan rustig avondje.

Wijn op woensdagavond!
Ons zelfgemaakte fancy ontbijt! 😀
Mijn bank wordt omringd door kledingrekken. Oeps!
Zoals je kunt lezen is de eerste week goed bevallen. Ik heb een goede indruk. Toch moet ik ook eerlijk zijn, want het is wel wennen. Wennen om 40 uur te werken en het is ook wennen om nu weer veel te moeten leren. Maar ach, als het saai was, was het ook niet leuk. Ik doe mijn best en heb er vertrouwen in dat het allemaal wel op zijn pootjes terecht komt. 
Hoe was jullie week?
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

16 comments

 1. Simone -lifeofsimone- says:

  Wat een onwijs volle week vol indrukken! Super knap dat je het zomaar allemaal doet en dat je er ook nog plezier in hebt. Het wordt vast heel snel meer eigen, en als je je draai hebt gevonden wordt het zeker weten nog veel leuker. Dat ontbijtje ziet er trouwens té lekker uit!

 2. Cindy says:

  Wat heerlijk dat je op je fiets naar je werk kan! Ik moet al 25 minuten in de auto zitten. Wel even een omschakeling zeg

 3. Manon Boerakker says:

  Als je 40 uur werkt dan is het idd lastig om veel te bloggen! Leuk fotos x

 4. Claudia says:

  Zo dat brood ziet er lekker uit. Echt tof dat je een grote mensen baan hebt 😉 Het zal nog wel even wennen zijn om 40 uur te werken. Ik moest er in ieder geval erg aan wennen.

 5. Karlien Vermeersch says:

  klinkt echt een boeiende eerste week
  fijn dat het je zo bevalt

  liefs
  Karlien

 6. Annemieke Heller says:

  Dat ontbijt ziet er echt ontzettend goed uit! En pff ik kan me voorstellen dat dat zo'n onwijze omschakeling is, maar het is fijn dat het je zo top bevalt; dan went het een stuk makkelijker als wanneer het tegenvalt natuurlijk! 😉

 7. Lysanne says:

  Zo'n eerste werkweek is zeker spannend. En knap dat je de uitdaging uitgaat met een werkweek van 40 uur. Over een paar weken begin ik zelf ook aan een nieuwe baan. Ik heb gekozen voor 32 uur eerst. Vind het ook super spannend.

 8. Natascha - Stadsmeisje.be says:

  Wat fijn dat je nieuwe baan je zo bevalt! Ik wens je nog veel succes!

Comments are closed.