Hi from Madrid

Hi from Madrid
Het is tijd voor een update uit Madrid. Wat was ik blij om weer in Madrid te zijn. Hoewel ik al een aantal keer een bezoek heb gebracht aan deze mooie stad, blijf ik het nog steeds een heerlijke stad vinden om te vertoeven. Madrid is de leukste stad in Spanje die ik tot nu toe bezocht heb. Helaas heb ik in Madrid wat minder foto’s gemaakt, maar meer gefilmd. Ik kan natuurlijk niet én foto’s maken met mijn fotocamera én filmen met mijn videocamera én ook nog eens foto’s maken met mijn telefoon. 
Vrijdagmorgen kwam ik na een korte treinreis van 1,5 uur aan in het mooie Madrid. Vanuit het treinstation moest ik een paar haltes met de metro naar mijn slaapplek. Helaas gooide mijn pinas roet in het eten, want die werkte niet in de automaten van de metro. Ik moest op zoek naar een geldautomaat waar mijn pinpas het gelukkig wel deed. Bij het metro station kwam ik erachter dat ik helaas moest overstappen met de metro. Normaal vind ik dat niet zo’n probleem, maar als je met een zwaar koffer trap op en trap af moet tillen is het iets minder fijn. Helemaal als het ook nog eens druk is. Er zat niet anders op. 

Mijn kamer in Madrid was de mooiste tot nu toe. Klein maar fijn en ontzettend leuk ingericht. Ik had de beschikking over een eigen badkamer (fijn) en de wijk zag er goed uit. Daarnaast was de kamer heel schoon, ook niet geheel onbelangrijk. De kamer ligt centraal in het zuiden van Madrid, dichtbij het treinstation en dichtbij Sol, het middelpunt van Madrid.

De kamer lag in de wijk Lavapíes, een multiculturele volksbuurt in Madrid waar voornamelijk veel Afrikanen wonen. De buurt beviel erg goed en het zag er gezellig uit. Een nadeel was het lawaai in de avond en de nacht. Het leven van de meeste inwoners in Madrid speelt zich buiten op straat af, waardoor ik tot ‘s avonds laat en ook vaak ‘s nachts veel lawaai hoorde op straat. Maar ach, het is niet voor niks een grote stad.

Het weer in Madrid was fijn. Overdag was het tussen de 26 en 30 graden en in de avond koelde het flink af tot zo’n 15 graden. Dat is best een verschil. Daardoor was het in de ochtend en in de avond vaak ook een beetje te koud om een korte broek en t-shirt te dragen, maar naarmate de dag voorderde was het weer heerlijk.

Hoewel ik al bijna alle bezienswaardigheden van Madrid al een keertje gezien had, vind ik het niet erg om sommige nogmaals te bezoeken. Ik bracht een bezoekje aan het grootste park van Madrid; El Retiro. Dit is een enorm groot park waar veel inwoners van Madrid hardlopen of gewoon ontspannen. Het park beschikt over een hele grote vijver waar je roetbootjes kunt huren. 

Hoewel ik niet in de gaten heb dat de herfst begonnen is, doordat ik in Spanje vertoef waar het nog steeds lekker weer is, lieten de bomen in het park toch blijken dat de herfst wel degelijk begonnen is. De bladeren begonnen te verkleuren.

 Dit is een van de mooiste en chiqueste hotels in Madrid. Het lijkt net een paleis.
Dit was mijn kamer. Ik had een fijn bed, een eigen balkon en een bureau. Aan de andere kant van de kamer stond nog een hoogslaper, een kledingkast en een klein zithoekje. Een heel gezellig knus kamertje. 
Tijdens mijn verblijf in Madrid heb ik de wijken Salamanca, La Latina en Malasaña bezocht. Heb ik een bezoekje gebracht aan de grootste rommelmarkt van Madrid, heb ik het paleis bezocht, ben ik naar Plaza Mayor, de markthal en heb ik nog veel meer plaatsten gezien. Alleen dit zien jullie terug in de vlogs die binnenkort online komen. 
Ben jij al eens in Madrid geweest?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

6 comments

 1. Jennifer Elbert says:

  Mijn vriend heeft een jaar gewoond in een dorpje bij Madrid waar ik hem heb opgezocht rond Kerst en Oud en Nieuw, dat was echt super leuk. Maar ik zou er ook wel eens naartoe willen als het geen winter is. We gaan sowieso een keer terug, dus dat komt wel goed denk ik! Alle foto's zijn zooo herkenbaar, heel leuk!

 2. Kimsbloglife says:

  Leuk om te zien! Na Barcelona willen mijn vriend en ik volgende keer graag eens naar Madrid! Volgens jou dus echt een aanrader? 🙂 Ik ben al benieuwd naar je vlogs!

 3. Sophie - says:

  Heeerlijk. Ik heb nu ook zo ontzettend veel zin om de zon weer in te gaan haha! Kon ik nog maar even rondlopen in een korte broek of een zwierig jurkje!

 4. Amy says:

  Ik vind Madrid heel leuk! Ik ben er heen geweest in de zomer van vorig jaar, enorm naar mijn zin gehad daar 🙂 Genoeg te doen en een prachtige stad!

Comments are closed.