Hoe past er zoveel mogelijk in je koffer of backpack voor een reis?

Hoe past er zoveel mogelijk in je koffer of backpack voor een reis?

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk al je benodigdheden meenemen. Heb je ook vaak het probleem dat je koffer of backpack te vol zit? Dat je spullen er simpelweg niet in lijken te passen? Er zijn gelukkig verschillende tips en tricks om je van dit probleem af te helpen. Benieuwd wat je kunt doen? Lees dan verder: hier kun je aan denken!

Kleding oprollen

Het is absoluut onze beste tip: rol je kleding op! Zo past er namelijk veel meer in je koffer dan wanneer je het opvouwt. Let er natuurlijk wel op dat je de kleding strak oprolt – dat is nu juist de kunst. Van je flared jeans tot je truien: als je het oprolt, kun je het gewoon netjes naast elkaar neerleggen in je tas. Een handige tip die je tijdens elke vakantie weer kunt inzetten!

Neem alleen mee wat je echt nodig hebt

Het maken van een kritische selectie is zeker belangrijk bij het inpakken van je vakantiespullen. Zeg nu zelf: draag je altijd al die kleding die je mee wilt brengen? Je kunt beter nagaan wat je écht nodig hebt, en niet meer dan dat meenemen. Mocht je dan toch nog iets missen, kun je het waarschijnlijk nog wel vinden op de plek van bestemming. Neem bijvoorbeeld alleen je favoriete bikini mee. Kies één paar schoenen uit, maar denk verder ook aan slippers. Met een strengere selectie ga je lichter bepakt op reis: dat is absoluut een stukje comfortabeler.

Slimme onderverdeling in je koffer of backpack

Het komt ook vaak voor dat de spullen die je meeneemt in eerste instantie wel passen in de koffer of backpack, maar gedurende de reis niet meer. Je koffer wordt immers steeds een stukje rommeliger, met name als je op doorreis bent. De oplossing hiervoor? Maak een slimme onderverdeling, door je spullen per ‘categorie’ in te delen. Stop bijvoorbeeld alle kledingstukken bij elkaar, al het ondergoed bij elkaar, alle toiletspullen bij elkaar en al je spullen voor de vrijetijdsbesteding bij elkaar. Je kunt de spullen per categorie in aparte zakken stoppen, zogenaamde packing cubes. Zo hoef je steeds alleen de cube eruit te halen die je op dat moment nodig hebt – de rest van je spullen blijven gewoon netjes op de plek zitten.

Kleine verpakkingen meenemen

Shampoo, conditioner, douchegel, tandpasta, lenzenvloeistof: veel van je toiletspullen kun je maar beter in een kleinere verpakking meenemen. Haal wat slimme reisflesjes in huis en giet daar de vloeistoffen in die je mee wilt nemen. Dat kan de inhoud van je toilettas zo de helft kleiner maken! Neem je graag spelletjes mee op reis? Die zijn er ook vaak in een kleinere, speciale reiseditie te vinden. Hartstikke handig dus – maak er dan ook zeker gebruik van.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.