Verhuizen naar Barcelona | Hoe zijn de eerste weken bevallen?

Verhuizen naar Barcelona | Hoe zijn de eerste weken bevallen?

Terwijl ik dit typ zit ik in een fijne co-workingspace in mijn lievelingswijk Poble Nou. In deze wijk bevindt zich het @22 business discrict dat te herkennen is aan de hoge kantoorgebouwen, een shitload aan co-workingspaces en industrieel erfgoed. Ondertussen is het alweer ruim vier weken geleden dat ik Nederland verruilde voor Barcelona. Hoe het verhuizen naar Barcelona mij is bevallen vertel ik graag.

Wennen tot de max

Eerlijk is eerlijk: ik heb heel veel tijd nodig om te wennen. Wennen aan de prikkels, wennen aan alle geluiden op straat, wennen aan zoveel mensen overal en wennen aan een druk sociaal leven. Ik weet het niet, maar ik denk dat covid hier absoluut een rol bij heeft gespeeld. Het afgelopen jaar deed ik weinig. Ik had weinig prikkels en ik zag relatief weinig mensen. En al helemaal niet in groepsverband. Nu – ruim vier weken later – begin ik steeds meer te wennen. Ik voel dat ik er nog niet ben, maar het wordt steeds een beetje beter. Ik denk ook dat – zodra mijn interim opdracht afgelopen is – het van zelf beter gaat, want dan kan ik mij focussen op mijn eigen, fijne projecten.

Verhuizen naar Barcelona | Hoe zijn de eerste weken bevallen?
Verhuizen naar Barcelona | Hoe zijn de eerste weken bevallen?

Huren in Barcelona

Als je verhuist naar Barcelona, moet je natuurlijk ook een huis hebben. Samen met vriendinnetje Katha (Duits/Russisch) die ik al tijdens mijn tijd in Barcelona in 2019 heb leren kennen, ben ik op zoek gegaan naar een appartement. Er is veel aanbod, maar er zijn weinig ‘goede’ appartementen waar je niet de hoofdprijs voor betaald. Er is een shitload aan oude, verpauperde appartementen beschikbaar, maar ik vind het wel belangrijk dat ik in een huis woon met een keuken die werkt, zonder lekkages en het liefst ook een raam dat goed sluit. Toen ik in 2019 voor het eerst op zoek was naar een appartement, was ik stomverbaasd. De huren zijn even hoog als in Amsterdam en misschien wel duurder, maar de staat van de appartementen is buitengewoon slecht. 

Een eigen thuis maken

Over het algemeen kan ik mij snel ergens thuis voelen in een bepaalde stad of in een bepaald land, maar thuisvoelen in een huis is iets waar ik minder goed in ben. Zowel in Nederland, als hier in Barcelona. Tel daar nog eens bij op dat je bijna overal in Spanje huurt inclusief meubels, voelt het meteen minder comfortabel. Om te zorgen dat het huis toch meer karakter krijgt en het meer cosy is, heb ik – toen ik nog in Nederland was – posters besteld. 

Posters voor in huis. De slaapkamer, de woonkamer, de gang en de werkkamer zijn ondertussen opgevrolijkt met fijne posters. In mijn eigen slaapkamer heb ik allemaal posters die gerelateerd zijn aan reizen en aan vrijheid. De vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. 

Stapje voor stapje

Het huis wordt stapje voor stapje steeds meer thuis. Dat is het nog niet. Het is nog redelijk kaal en ik moet ook nog een beetje wennen aan de meubels en de staat van het appartement. Hoewel het voor Spaanse begrippen modern is, heeft het wel hier en daar gebreken. Maar heij: we hebben een afwasmachine, het huis is gas loos (dat betekent dat ik niet hoef te sjouwen met gasflessen), er is een laminaat vloer en een verwarming. En vooral dat laatste heb je lang niet altijd in alle huizen hier in Barcelona. En door de posters van Dear Sam is het al een stukje beter. 

Posters Dear Sam
Appartement in Barcelona

Hoe de eerste weken bevallen zijn

Zoals ik al eerder aangaf, moest ik erg wennen. Tel daarbij op dat mijn ritme 180 graden gedraaid is. Normaal sta ik rond 6.00 op en begin ik met werken rond 7.30/8.00. Hier in Barcelona mag ik blij zijn als ik om 8.00 op sta en om 9.00/9.30 achter mijn laptop zit. En dan nog niet te spreken over de bedtijd. Ik vind het fijn om op tijd naar bed te gaan, maar die vlieger gaat hier niet op. Ik mag wederom blij zijn als ik om 1.00 in mijn bed lig. En ik werk op dit moment aan een project waarvan ik weet dat het tijd is voor iets nieuws. Dat werkt ook niet mee. Ik kan dan ook niet wachten totdat het afgelopen is en ik dan hopelijk helemaal tot rust kan komen. Dat gaat ook echt helpen bij het settelen en acclimatiseren hier in Barcelona. 

Vind je het wel leuk?!

YES! Ik ben heel blij en dankbaar om weer terug te zijn in het mooie Barcelona. Als ik aan het hardlopen ben langs het strand, maakt mij hart een sprongetje en ben ik heel blij en dankbaar dat ik hier nu woon. Ook ben ik heel blij met het lekkere weer, alle fijne mensen om mij heen en het lekkere eten. Dus buiten wat dingen waar ik aan moet wennen, gaat het hier hartstikke prima. 🙂

Wil je je huis ook opleuken met posters? Met de code DIOLS krijg je 35% korting van 7 t/m 14 mei 2021.

*Dit is een betaalde samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.