Ik heb een enkele reis Barcelona geboekt!

Ik heb een enkele reis Barcelona geboekt!

Ja, ik heb het écht gedaan! Ik heb zojuist een vlucht naar Barcelona geboekt. Niet zomaar een vlucht maar een enkele reis. Aaaah! De adrenaline giert nog door mijn lichaam terwijl ik dit typ, maar dat betekent dat mijn Spanje avontuur nu écht kan beginnen! Zó gaaf!

Vele van jullie en mensen uit mijn omgeving weten het al een tijdje. Ik heb er al veel over gepraat, geschreven en gefantaseerd. Mijn Spaanse droom. 

Spanje en ik zijn op een of andere manier met elkaar verbonden en Spanje voelt voor mij dan ook als mijn tweede thuis. Ik kom er heel graag. Ik ben dol op de taal en daarom volgde ik drie jaar geleden een taalreis in Spanje, voor Spaans eten mag je mij wakker maken, maar daarnaast houd ik van van het Spaanse leven, natuurlijk het weer en de cultuur. Dat was voor mij de reden om voor langere tijd naar Spanje te gaan. 

Het liefste had ik een halfjaar stage willen lopen in Spanje, maar door verschillende redenen is dat toen niet gelukt. Iets wat ik altijd erg jammer heb gevonden. Dat bracht mij op het idee om het een andere keer te doen. Afstuderen in het buitenland leek mij niet zo’n goed plan, dus daarom besloot ik het ná mijn studie te doen. Ik ben nu afgestudeerd en vrij man. Ik heb nog geen vaste baan en heb verder weinig verplichtingen. Daarom dat dit moment misschien nog wel veel beter is.

Hoe, wat en waar?
Zaterdag 12 september is het zo ver! Om 18.00 vertrekt het vliegtuig naar Barcelona en ik heb er onwijs veel zin in, maar vind het ook nog een beetje spannend. Nu gaat het écht gebeuren.
Omdat ik van te voren niet weet hoe het allemaal gaat lopen en geen zin heb in een strak reisschema, heb ik ervoor gekozen om alles last-minute te boeken. Ik wil alleen mijn vlucht naar Barcelona en mijn verblijf in Barcelona boeken. Daarna zien we wel weer. Natuurlijk heb ik wel al voor een deel uitgezocht waar ik naar toe ga en wat mijn route is, maar dat is het ook. Na mijn bezoek aan Barcelona vervolg ik mijn reis verder per trein en zal ik als eerste Valencia bezoeken en hierna is het tijd voor Alicante. In Alicante heb ik mijn taalreis gevolgd, dus ik vind het extra leuk om er weer een keertje naar toe te gaan. Na een bezoek aan Alicante reis ik verder naar Madrid. Hoewel ik al meerdere malen in Madrid ben geweest, vind ik het een heerlijke stad. Van Madrid wil ik verder reizen naar het zuiden van Spanje en daar of Cordoba of Sevilla bezoeken en als laatste doorreizen naar Malaga. Malaga is ook het eindpunt van mijn reis. Ik heb bijna alle steden al eens bezocht waar ik naar toe ga, maar dat maakt niet uit, aangezien het leuke steden zijn en ik nog lang niet uitgekeken ben.

Deze reis ga ik in mijn eentje maken, omdat het míjn grote droom is en ik denk als ik mijn droom nu niet waarmaak, het waarschijnlijk nooit meer doe. Tijdens mijn reis zal ik veelal gaan slapen in AirBnB’s en hostels om ook andere mensen te leren kennen, want ik reis immers alleen. Ik vind het spannend, maar heb er ook ontzettend veel zin in! Ik heb ook geen idee hoe het gaat bevallen om alleen te reizen, maar de tijd zal het leren. Tijdens mijn reis door Spanje zal ik op mijn blog geregeld updates plaatsen en mooie foto’s delen. 
Daarnaast wil ik in Spanje genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft, bloggen, mijn ogen open houden voor een leuke baan als ik weer terug ben in Nederland en vooral heel veel genieten. We zien wel hoe het gaat lopen. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Ben jij al eens alleen op reis geweest?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

15 comments

 1. Janne says:

  Ah wat spannend en gaaf zeg! Ik ben nu al benieuwd naar je verhalen en hoe je het gaat hebben. Ben zelf ook van plan om ooit zo iets te doen 🙂

 2. Maaike says:

  Wauw, wat gaaf! Ik hoop dat het een ontzettend leuke reis wordt 🙂 Er zijn in ieder geval genoeg plaatsjes die je wilt bezoeken

 3. Simone -lifeofsimone- says:

  Zooooo ontzettend tof dat je het gewoon gaat doen! Ik ben heel benieuwd naar alles wat je mee gaat maken, heel leuk dat je ook alles gaat delen.

 4. Linda Vissenberg says:

  Wat spannend!! Ben erg benieuwd hoe het je bevalt.
  Ik ben zelf eens een weekje alleen naar Luxemburg geweest. Maar dat was de camping waar mijn ouders al -tig jaar komen. Dus alles bekend en vertrouwd.
  Niet te vergelijken met het avontuur dat jij aangaat 😉
  Heeeel veel plezier!!

 5. Nina Koch says:

  Wauw wat gaaf, spannend zeg! Lijkt me heel bijzonder om in je eentje te reizen. Weet niet of het wat voor mij is, maar wel stoer dat je het doet. Ik wens je alvast heel veel plezier toe.

 6. Angela Willems says:

  Super! Vorig jaar deden mijn vriend en ik een ongeplande reis door Spanje, echt onwijs mooi! Cadiz is ook echt een aanrader, wel wel echt helemaal in het zuiden!

 7. Renske Montévie says:

  Super tof dat je dit avontuur gaat beleven! 🙂 Zelf ben ik nog nooit in Spanje geweest, maar een stedentripje naar één of meer Spaanse steden staat zeker nog op mijn 'reislijstje'. Ik wens je alvast heel veel plezier!

 8. Amy says:

  Wow wat ontzettend stoer. Ik zou ooit ook nog wel eens echt willen reizen in mijn eentje, voor nu ga ik een half jaartje in mijn eentje stage lopen in het buitenland! Heel erg tof dat je dit gaat doen zeg!

 9. Stylebygina says:

  Wauw, wat ontzettend gaaf dat je dit durft! Ik zou het zelf namelijk niet durven, maar ik vind het echt super dat je je droom waarmaakt! 😉

 10. Wauw, zo spannend! Ik durf nog niet voor een event één nachtje naar Kopenhagen alleen… (En daar zijn dan nog eens andere bloggers bij.) Zo cool dat je dit durft en gaat doen! Veel plezier!

 11. Mylou - The blog next door says:

  Wat ontzettend gaaf zeg! Ik ben zelf nog nooit in mijn eentje gaan reizen, maar het lijkt me echt tof.

 12. JulieStarr says:

  Wauw! Wat een spannende sprong in het duister! 🙂 Ik zou zoiets noot zelf aandurven maar als het je grote droom is kan ik me wel voorstellen hoe hard je er naar uitkijkt!

 13. Naomi Vangestel says:

  Ahhhhh wat leeeeeuk! Echt zo, zo leuk. Ik weet niet of je al eens in Sevilla bent geweest, maar zo nee, ga voor Sevilla. Ik ben echt helemaal gek op die stad, de mensen, wat je er kan doen, het eten en meer. Ik vind het echt super tof en ik hoop/wil na m'n Australische avontuur voor een tijdje verhuizen naar Spanje dus ik vind dit echt zo cool om te lezen.

  x- Naomi in Wonderland

 14. Debby van Boxtel says:

  Geniet ervan! Spanje is prachtig, en dan met name Andalusië. Ben er zelf nu alweer 2 maandjes. Geniet!!!

Comments are closed.