Krakow in foto’s | 1

Krakow in foto’s | 1
Vorige week deelde ik de foto’s van ons bezoek aan de stad Warschau. Deze week neem ik jullie mee naar de mooie stad Krakau. De stad Krakau is ons beter bevallen dan Warschau. Ik denk dat dat te maken heeft met het feit dat Warschau wat grijzer en grauwer was en het leven in Krakau veel meer bloeide. Er was meer te doen, er waren meer toeristen en de sfeer in de stad sprak ons veel meer aan. 
Op internet hadden we gevonden dat er in Polen in verschillende grote steden Free Walking tours werden georganiseerd. Het is een stichting, dus de gidsen doen het allemaal vrijwillig. Wij hebben dit zowel in Warschau als in Krakau gedaan. De gids van Krakau was een geschiedenis student, daarom wist hij heel erg veel. Zoals de naam het zegt zijn de tours gratis, maar het is wel gebruikelijk om aan het eind wat fooi te geven. 

In Krakau waren er verschillende kunstenaars die al hun werk aan de stadsmuur hadden opgehangen, om zo hun meesterwerken te verkopen. Het ziet er heel mooi en vrolijk uit. Echter lijkt het mij een heel gedoe wanneer je de schilderijen elke dag moet ophangen en afpakken aan het eind van de dag.

Wanneer je de stad Krakau bezoekt, ontkom je niet aan alle paarden en koetsen. Deze zijn een herkenbaar punt voor de stad en de toeristen. Het geeft ook een bepaalde sfeer aan de stad. 

Tijdens een wandeling door het oude stadsgedeelte van Krakau zagen we gave busje staan. Hij ziet er heel gaaf uit. 

Het grootste en bekendste plein van Krakau, Rynek Glowny. Wat wel grappig is, is dat het een van de grootste pleinen is in Europa.

Ohja, dit plein zit vol met duiven. Heel veel duiven. En laat ik daar nu net bang voor zijn…

Tijdens een rust moment in het mooie park van Krakau. Ik vond de bewegwijzering erg mooi. Klassiek, maar toch stijlvol. Daarnaast vond ik het grappig dat er een Engels vertaling onder stond. Dat zijn we in Warschau nergens tegen gekomen, terwijl je dat wel zou verwachten van de hoofdstad. 

Op de foto voor een paard met een koets.

Een gave, oude auto in het centrum van Krakau.

Het plein Rynek Glowny in het donker.

Selfie in het zon overgoten park van Krakau.

Deze fontein vond ik er mooi. Op een of andere manier heb ik een fonteinen tic. Het geluid van het water is heel fijn. Daarnaast waren er enkele duiven die even een frissen duik namen. 

Een mini groente- en fruitboer in het park

De tram van Krakau

Gebak eten bij een van de lekkerste gebakszaak in Krakau. Een en al liefde!

Helaas, er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Mijn vriend maakte een foto van mij toen ik bezig was met het inpakken van mijn koffer. 

De tijd vliegt, ondertussen ben ik precies twee weken terug van vakantie maar het voelt veel langer. Dat komt omdat de afgelopen twee weken weer razend druk waren, maar het is ook weer allemaal wennen en weer in het ritme komen.

Q: Zitten jullie ook alweer helemaal in het ritme?
Volg mij op BloglovinFacebookTwitter of Instagram.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

16 comments

 1. Denise says:

  Super leuke foto's, ik krijg meteen het idee alsof ik er ook een beetje bij was!

 2. Svenja says:

  Prachtige foto's deel je weer met ons <3 Volgens mij hangt er echt een hele fijne en gezellige sfeer in die stad!

 3. Claudia says:

  Wat een ontzettende leuke foto's En wat Krakau er mooi uit. Daar moet ik ook een keertje naar toe!

 4. Mariëlle M. says:

  Ik had helemaal niet verwacht dat het daar zo mooi zou zijn, wauw! Prachtige foto's!

 5. Dagmar Valerie says:

  Aah wat een heerlijk verslag en mooie foto's heb je gemaakt, super om te zien!

Comments are closed.