Lifestyle | Fietsend de zomer in

Lifestyle | Fietsend de zomer in

Dionne en fietsen, dat is geheid een goede combinatie. Ik vind het namelijk heerlijk om de fiets te pakken en de wind door je haren te voelen. Donderdagavond was het nog heerlijk weer en pakte ik mijn fiets om een stukje te gaan fietsen langs de grachten in Amersfoort.

Ik ben een geboren fietser, tenminste ik het vind het heel fijn om te fietsen. Vroeger, toen ik nog klein was, gaf fietsen mij een bepaald vrijheidsgevoel. Alsof ik zelf kon weten waar ik naar toe wilde en de wereld aan mijn voeten lag. Toen ik naar de middelbare school ging kreeg ik mijn eerste ‘grote mensen’ fiets, oftewel mijn eerste volwassenen fiets. Op deze fiets heb ik heel wat kilometers gemaakt. Niet alleen naar de middelbare school, maar ook naar mijn bijbaantje in het bejaardenhuis zo’n ruim 10 kilometer verderop. Weer of geen weer, ik zat op mijn fiets om een dik halfuur heen en een dik halfuur terug te fietsen. Ik vond het heerlijk om te doen.

Daarnaast vond ik het heerlijk om op een zondagmiddag of op een zwoele zomeravond te fietsen door het veld, de wind in je haren te voelen en te genieten van het heerlijke zomerse briesje. Ondertussen was mijn eerste ‘grote mensen’ fiets op. Hij was oud, versleten en toe aan vervanging. Stiekem zou ik wel eens willen weten hoeveel ik wel niet met die fiets heb gefietst. Het was tijd voor een nieuwe fiets, want ik wil natuurlijk wel mijn heerlijke fietstochtjes kunnen en blijven maken.

Toen ik ruim 4 jaar geleden verhuisde naar ‘de grote stad’ om te studeren, verhuisde mijn fiets mee. Na heel wat fiets kilometers in mijn nieuw stad, heb ik hem weggedaan. Ik kocht een tweedehands fiets, maar die was binnen no-time weer stuk. Daar had ik niks aan. Ik moest een fiets hebben waar ik iets mee kon, want naast de avond- en weekend fietstochtjes, gebruik ik mijn fiets dagelijks. Voor de boodschappen, voor mijn werk of om naar het park te gaan. Toen ik vorige week een enorm grote doos voor mijn deur stond, met jawel een Transportfiets van Fietsenopfietsen.nl. Deze fiets is spik splinter nieuw en hopelijk kan ik hier de komende jaren heel wat kilometers op maken. Zoek je een goedkope fiets? Kijk dan snel op hun site. Ze leveren binnen 24 uur!
Vind jij het ook fijn om te fietsen in de zomer?
Volg mij op BloglovinFacebookTwitterInstagramYoutube en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

  1. Kim Buining says:

    Fietsen is zo fijn met dit weer! Heerlijk die wind door je haren. Helaas is mijn fiets echt helemaal op. Tijd voor een nieuwe 🙂

Comments are closed.