Mijn eerste salaris

Mijn eerste salaris

Oké, oké het is misschien een beetje voorbarig, maar toch wilde ik dit artikel graag met jullie delen. Het is jullie vast niet ontgaan. Op dit moment solliciteer ik als een malle en ben ik op zoek naar mijn eerste échte volwassen baan. Ik werk natuurlijk al een aantal jaar in de kinderopvang. Dit werk heb ik altijd naast mijn studie gedaan en op dit moment werk ik er parttime. Toch is dit niet absoluut niet mijn droombaan en zoek ik gretig verder naar mijn eerste échte baan, want zo noem ik het.

Hoe mijn eerste échte baan eruit ziet? Een toffe en uitdagende baan op het gebied van contentmarketing, (online)marketing, communicatie, PR, redactie of recruiment/HRM. Een combinatie van deze termen zou geweldig zijn. Toch weet ik dat de situatie voor mij niet heel rooskleurig is, want ik solliciteer naar functies/vakgebieden waar ik niet meteen voor opgeleid ben. Hoewel ik dan misschien niet tussen de relevante opleidingen val, heb ik wel een relevante stage en minor gedaan en beheer ik mijn eigen blog. Iets wat in mijn ogen zeker aansluit bij het vakgebied. Afijn, nu is het tijd om het te hebben over mijn eerste salaris. 

Een hele tijd terug – toen ik door Spanje aan het rondreizen was – heb ik over heel veel dingen nagedacht. Tijdens zo’n reis in je eentje krijg je daar opeens de mogelijkheid voor. Daar bedacht ik mij dat wanneer ik straks mijn eerste fulltime HBO baan gevonden heb (kinderopvang telt niet mee, omdat ik er niet fulltime werk en het geen HBO baan is), wil ik van mijn eerste salaris van mijn ‘grote mensen baan’ iets leuks kopen. 

Misschien klinkt het stom, maar het lijkt mij heel leuk! Gewoon als een soort van doel. Als ik nu mijn best doe om een leuke baan te vinden (een proces dat je niet altijd in de hand hebt), beloon ik mijzelf straks met iets wat ik graag wil of wat er allang op mijn wishlist staat. Lang heb ik liggen nadenken wát ik dan zou willen kopen van mijn eerste salaris, alleen twijfelde ik daar erg over. Ik ben geen meisje dat kickt op designer items. Simpelweg omdat ik de prijzen meestal nogal overated vind en het zonde vind om zoveel geld neer te tellen voor een merk. 
Toch bleef de vraag rondspoken, want zou ik dan kopen? Ik ben dol op reizen en kan genoeg leuke plekken bedenken waar ik nog een keertje naar toe wil. Dit is iets wat ik nog steeds heel leuk vind, maar ja iets tastbaars is natuurlijk ook heel leuk. Dan kun je iedere keer zeggen ‘Ja, dat heb ik gekocht van mijn eerste salaris vroeger’. De kleine schoudertassen van Rebecca Minkoff vind ik erg mooi en zo’n zwart tasje is tijdloos. Als je er goed mee om gaat, zul je daar zeker een lange tijd mee kunnen doen. Iets anders wat ik ook wel heel gaaf zou vinden is een prachtig subtiel sierraad dat ik elke dag zou kunnen dragen, maar waaraan je wel kunt zien dat het een chique sierraad is. Een mooie ring, ketting of een paar oorbellen. Ik kan er nu al over fantaseren.
Helaas heb ik nog geen baan gevonden, dus kan ik maar beter niet op de feiten vooruit lopen, maar dat ik iets ga doen met mijn eerste salaris staat vast. Nu nog een baan!
Heb je ook wel eens iets leuks gekocht van je (eerste) salaris?
Volg mij op BloglovinFacebookTwitterInstagramYoutube en Pinterest 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

15 comments

 1. Hahah wat leuk! Hier had ik nog nooit eerder van gehoord. Ik ben zo'n type die het gelijk doorsluist naar dr spaarrekening. Zou het niet over mijn hart verkrijgen om het direct aan iets tastbaars uit te geven. Vind het knap dat jij dat wel kunt! 🙂

 2. Simone -lifeofsimone- says:

  Ah wat een leuk onderwerp. Ik moet meteen aan mijn moeder denken die vroeger van haar eerste salaris ooit zoveel shopte dat ze niets meer over had om van te leven die maand haha. Zo'n tasje lijkt me wel wat!

 3. Kimsbloglife says:

  Leuk! Ik heb een paar weken geleden ook mijn eerste echte loon gekregen en aangezien ik nog thuis woon en verder dus bijna geen kosten heb, besloot ik mezelf ook met iets te verwennen wat allang op m'n wishlist stond: een tas van Michael Kors! En ik ben super blij dat ik dat gedaan heb! Ik ben benieuwd wat het bij jou zal worden en hoop dat je eerste salaris er snel komt!

 4. Marloes Meeusen says:

  Herkenbaar, ik heb dat ook gedaan van mijn eerste salaris van mijn fulltime baan. Ik heb er geloof ik een camera van gekocht.

 5. Manon Boerakker says:

  Leuk artikel om te lezen, haha toevallig toen ik mijn echte eerste baan kreeg was ik ook aan het denken wat ik eens zou kopen van mijn eerste salaris

 6. Sara - lovelowbudget says:

  Super leuk om hier over te fantaseren. Ik moet nog eventjes studeren en hoop volgend jaar ook een eerste echte baan te krijgen. Wat ik dan zou doen met het salaris zou ik zo 1, 2, 3 niet weten maar ik denk wel dat ik er tegen die tijd ook over na ga denken, net als jij! 🙂

 7. Alexa Op 't Land says:

  Wat een leuk artikel en kan je zeker vast overdenken zeker als het je motiveert met het zoeken van een baan! 🙂

 8. Mariska says:

  Ik heb nog geen echte baan, want ik studeer nog. Ik zou dan waarschijnlijk gaan sparen voor een mooi huisje voor mezelf! Hoewel iets kopen wat lang meegaat ook wel erg mooi is. Misschien een tas of een paar schoenen.

 9. Sabine Boogaard says:

  Haha leuk! Ik heb van mijn eerste salaris in Colombia (want mijn echte eerste salaris zou ik echt niet meer weten…) een abonnement op de sportschool gekocht 😀

 10. Juudith says:

  Leuk artikel! hoop dat je je baan snel mag vinden! Leuk dat je echt iets leuks wilt kopen van je eerste loon!
  Ik heb van mijn eerste baantje (hele zomer gewerkt, toen ik mijn mavo diploma haalde) mijn rijbewijs betaald!

 11. Lonneke says:

  Leuk idee. Ik heb daar zelf nooit zo bewust bij stil gestaan. Ik zou voor een mooi sieraad gaan, omdat dat lang meegaat.
  Hopelijk vind je snel een leuke baan!

 12. Linda says:

  Ik heb van mijn eerste loon destijds een Ray-ban gekocht (oké, een gedeelte van mijn loon). Helaas draag ik hem nog nauwelijks – maar ik vond het toen wel heel leuk.

Comments are closed.