Op vakantie met de auto voor een ultiem gevoel van vrijheid

Op vakantie met de auto voor een ultiem gevoel van vrijheid

Als je mij of mijn blog al langer volgt, dan weet je dat ik dol ben op reizen. Vorig jaar stelde ik mijzelf een doel; ik wilde elke maand op citytrip. Dit heb ik nét niet gehaald; uiteindelijk ben ik 11 keer op vakantie geweest en heb ik 13 landen bezocht en dat met 25 vakantiedagen per jaar. (#goals). Als je in loondienst werkt, moet je een beetje creatief zijn om vaak op vakantie te kunnen, maar ik ben het levende bewijs dat dat gelukt is. En het liefste zou ik dit ook dit jaar doen, maar ik heb nu andere prioriteiten. Ik heb namelijk mijn eerste huis gekocht. Ook een mooie mijlpaal. Helaas is mijn spaarpot niet oneindig, dus spendeer ik mijn geld dit jaar braaf aan mijn nieuwbouwhuis. 

Op avontuur

Het liefst ga ik zo vaak mogelijk op vakantie. Geen chill vakanties, maar citytrips, roadtrips of naar de sneeuw. Zolang er maar genoeg prikkels zijn en ik overal nieuwe dingen kan ontdekken. Ik vind het heel leuk om naar een nieuw land of een nieuwe stad te gaan, eindeloos door de straten te lopen, lekker te gaan eten en mooie foto’s te maken. Drop mij in Parijs en ik loop de hele dag door de Parijse straten.

Daarnaast vind ik het heerlijk om met de auto op vakantie te gaan en van plek naar plek te rijden. Met de auto op vakantie gaan, geeft toch wel een ultiem gevoel van vrijheid. 


Reiskriebels

Helaas heb ik op dit moment geen wilde vakantieplannen, maar ik moet eerlijk bekeken dat het wel weer een beetje begint te kriebelen. De wereld is zo mooi en er valt nog zoveel te zien. Wat ik heb geleerd, als je zoveel reist, is een reisverzekering. Ik was lekker eigenwijs en dacht dat ik een doorlopende reisverzekering niet nodig had. Tot die keer dat ik onverwachts mijn vakantie moest afbreken. Dan baal je.

Magische witte wereld

Als ik nu mag kiezen, zou ik op de valreep van het seizoen een bezoek willen brengen aan een skigebied.  Een skivakantie heeft toch iets speciaals. Ik vind de natuur dan op zijn mooist. Niets is fijner dan door de sneeuw te lopen en de verse sneeuw onder je voeten te horen knarsen. En de après-ski mag natuurlijk niet ontbreken.

De laatste keer ben ik met het vliegtuig naar Oostenrijk gevlogen, maar dat vond ik toch niet zo praktisch. Het is fijner om een auto tot je beschikking te hebben, zodat je ook kunt toeren door het magische landschap. Het enige nadeel van met een auto naar een skigebied reizen, is het dat soms heel glad kan zijn. Ik ben al geen held als het glad is op de weg als ik moet fietsen, laat staan als ik een auto moet besturen. In mijn zoektocht naar een autoverzekering (leek mij wel zo handig…), zag ik dat HEMA gratis wintersportdekking geeft als je naar de sneeuw gaat. Kijk, dat moet ik hebben. Dan kan ik tenminste met een gerust hart op skivakantie.

Hou jij ook van wintersport vakanties?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Amina says:

    Wauw Dionne, wat een mooie #goals inderdaad hahahaha! Love it! En ik ben ook gek op autovakanties. Ik ben vroeger met mijn ouders in een zomer van hier naar Marokko gereden. Zoveel gezien, zoveel mensen leren kennen, zoveel km gemaakt. Was zo mooi! Blijft je ook altijd bij die herinneringen. Liefs!

  2. Cheapcustomessays says:

    Als moeder ben ik veel in huis helemaal met dat koude weer en dan kan je veel te makkelijk lekkere dingen pakken dat is mijn struggle al hebben we nu niks meer te snoepen in huis alleen nog fruit om allemaal wat gezonder te beginnen en soms weet ik niet goed waar te beginnen om een goede start te hebben om het vol te kunnen houden hopelijk help zo”n boek daar bij aangezien er wel wat kilo”s bij mij en mijn vriend af mogen

Comments are closed.